Hello November, bye October | Maandoverzicht

[:nl]bye october

En weer is er een maand voorbij. Ik ben zo blij dat ik van dit soort overzichtjes maak, want zo sta ik even stil bij al het leuks dat er afgelopen maand is gebeurd. En oktober was een hele leuke maand, want het was nog niet echt heel erg koud, dus we konden nog allemaal leuke dingen buiten doen. Zo kreeg ik een heerlijk perspakket van Fred & Ed, won ik op 2 blogs een leuke prijs, vierde ik mijn eerste blogverjaardag (de winactie loopt nog!)  en vierden we de 65e verjaardag van mijn schoonvader. Kijk je weer mee?

Bye october

Laten we als eerste weer eens even kijken naar de 3 meest gelezen artikelen van de afgelopen maand.Net als vorige maand was er afgelopen maand weer een bloghop, ditmaal een herfsthop. Dat zorgt altijd voor een leuke piek in de bezoekersaantallen. De top 3:

 1. Herfsthop: Bloghop langs 30 leuke blogs met winactie!
 2. Hoera! Ik blog 1 jaar! | Feestje met winactie!
 3.  Koekjes bakken met Fred & Ed

Ok, ik ben niet helemaal eerlijk in deze top 3, want net als vorige maand stond het artikel over PoGoTwente, waar je voor Twente precies kan zien waar een Pokémon te vinden is,op nummer 1. Grappig, want de site ligt er ondertussen al een hele tijd uit, doordat de makers van de game een of andere API hebben aangepast, waardoor dit niet meer werkt. Erg jammer, want ik speel zelf nu eigenlijk geen Pokémon meer, omdat ik niet kan zien waar ze zitten. Maar goed, voor mijn aantallen wel grappig, maar vond het geen top 3-notering meer waard :-).

Dat de herfsthop op nummer 1 zou staan, had ik misschien ook niet verwacht, want die is pas laat in de maand gehouden. De vorige bloghop was in het begin van de maand, dus dan is het op zich logisch dat dat in de top 3 komt.

Mijn blogverjaardag op nummer 2, jeej! Ik kan er nog steeds niet bij dat ik ‘al’ een jaar aan het bloggen ben. Inside information: wist je dat ik de eerste 4 weken (ongeveer) helemaal niet aan manlief had verteld dat ik een blog begonnen was?

En ik vertelde het al in de intro: op nummer 3 het artikel over koekjes bakken met Fred & Ed. Ik kreeg echt een vet leuk perspakket toegestuurd om te proberen, en dat was een groot succes. Dochterlief vond het geweldig om koekjes te bakken, terwijl ze eigenlijk nog best jong is (3,5).

1 second every day

Afgelopen maand ging het weer wat minder met het vastleggen van filmpjes. Nu het minder lang licht is, is het ook lastig om filmpjes te maken.. Toch moest ik wel weer erg lachen om het resultaat:

Doelen van de afgelopen maand

Ik had vorige maand weer een aantal doelen voor mezelf opgesteld, en deze maand is het best aardig gelukt is met het behalen daarvan. De doelen waren:

 • 26 oktober herfst-bloghop: je kon al zien dat dat gelukt is, want dit is mijn meest gelezen artikel van de afgelopen maand.
 • 1 boek lezen voor Goodreads-Challenge: dat is gelukt! Het is me gelukt om het boek van vorige maand uit te lezen, en om daarnaast nog een extra boek te lezen. Ik las ‘Zes maanden zonder’ van Charlotte de Monchy en dat was een erg leuk boek.
 • Wat fanatieker bezig met het MutuMama’s gebeuren: dat is deels gelukt: vorige week maakte ik een goede inhaalslag totdat de het merendeel van de familie veranderde in zeehondjes (including me) en daardoor zakte het eind vorige week weer in. Maar we gaan vrolijk door!
 • Groeien qua aantallen: dat is toch ook weer gelukt afgelopen maand. Mijn blog is niet zo hard gegroeid als vorige maand, maar dat kon ook bijna niet. Wel ben ik enorm trots dat de aantallen nog steeds stijgen, woehoe!

Come in november!

Ja, hallo november! Kom maar binnen, een-na-laatste maand van dit jaar. De Zwarte Pieten-discussie is alweer gevoerd (of is die stiekem nooit weg geweest) en ik zie al verschillende adventskalenders voorbij komen op allerlei blogs. Ook voor deze maand heb ik weer een aantal doelen opgesteld:

 • Mijn vast doel voor elke maand: 1 boek lezen. Ik wil gewoon zo graag die Goodreads-Challenge halen!
 • Blogs over Sinterklaas schrijven. Vorig jaar deelde ik al wat leuke Sinterklaas-artikelen, maar dit jaar gaat onze dochter het feest ook wat meer meemaken, dus moet er nog wel even iets meer aandacht aan gaan besteden.
 • Iets meer vooruit werken voor mijn blog. Ik had dat zo op de grens van september/oktober ineens heel goed in de vingers, maar momenteel lukt het even niet. Daar moet mijn focus op komen te liggen!

Heb jij ook doelen voor de komende maand, misschien wat meer privé? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save[:]

2 Reacties

 1. 1 november 2016 / 08:26

  Vooruit werken op mijn blog zou ik graag willen, maar kom gewoon tijd te kort haha. ik heb niet echt doelen voor deze maand…

 2. 1 november 2016 / 10:26

  Ik vind het ook altijd fijn om een paar posts vooruit te werken, zodat ik een soort vangnetje heb bij gebrek aan inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *