Mijn week in foto’s | 18

week in fotos18

Het is weer maandag! Dat betekent een fotoverslagje van de afgelopen week. En wat was het heerlijk, wat een lekker weertje en wat een fijne dagen! Ik werkte maar 1 dag, dus het voelde wel een beetje als een mini-vakantie zo. Kijk mee!

Maandag

Vandaag was de enige dag dat ik werkte, en ik maakte daar (voor de verandering, ha), geen foto’s van.

Dinsdag

dinsdag (1)

Dinsdag was het weer tijd voor de peuterspeelzaal. ‘Mama, alle kindjes doen de rugzak op hun rug, mag ik dat ook?’. Zie daar het gevolg van sociale druk. Al weken geleden opperde ik dat de rugzak ook op de RUG kon (vandaar de naam, he, rugzak), maar toen mocht het niet, en nu wel. Stiekem moet ik er erg om lachen.

dinsdag (2)

Nog zo’n leuk verhaal: het kleine meisje is gisteren bij Oma gevallen op haar knie. Die was goed kapot (echt bloed erbij en zo, je kent het wel), en sindsdien wilde ze niet meer lopen. Ook in bed moest er een kussen onder haar knie, want het deed zo’n pijn (en het had helemaal niets met mama’s knie te maken hoor, nee, nee). Ook toen we naar ‘school’ moesten wilde ze niet lopen, en zat ze dus op het meerijdzitje achter de kinderwagen. Ik twijfelde dus sterk of ik niet te streng was en toch even naar de dokter moest. Maar eenmaal op de peuterspeelzaal rende mevrouw de klas in en leek ze haar knie vergeten. Deze foto stuurde ik dus even naar manlief om te melden dat het toch wel meeviel met haar knie. De tuttebel.

dinsdag (3)

Bij het ophalen van school kwamen we deze bloempjes tegen: ‘Mama, weet jij hoe die bloempjes heten? Liefjes!’

Leuk he, peuters?

dinsdag (4)

’s Avonds ging ik weer naar naailes en werkte ik verder aan dit schattige jurkje, met stof die nog van mijn Oma is geweest (en die ik van mijn peettante kreeg). Het schiet lekker op!

Woensdag

woensdag (1)

Woensdag begint de dag nog even rustig binnen, met deze kleine man die zelf z’n papfles drinkt. Ik vind het nog steeds een hele prestatie.

woensdag (3)

Ook zo schattig: het lijkt net of zoonlief hier voor fysiotherapeut speelt. Dat been fascineert ‘m in elk geval wel, ha.

woensdag (4)

Tussen de middag bak ik boekweitpannenkoeken, met appel en kaneel.

woensdag (5)

En die gingen we lekker buiten opeten. Dat vind ik altijd zo’n fijn idee: buiten eten!

woensdag (6)

En de kleine meid at dus wel 3 (!) pannenkoekjes, ze vond ze zo lekker!

woensdag (7)

Hello Kitty genoot ook van de zon.

woensdag (8)

En toen de kleine man weer wakker was, besloten we het buitenspeelgoed er maar eens bij te pakken. Lekker in het gras spelen zo.

woensdag (9)

Deze knappe dame kon helemaal zelf de watertafel in elkaar zetten.

woensdag (10)

Kijk dan hoe schattig, die lieve sandaaltjes. Ik vind het zo stoer!

woensdag (11)

Mijn uitzicht. Laat me hier maar de hele dag zitten in het zonnetje, heerlijk!

woensdag (12)

En deze meneer besloot dat hij de glijbaan ook erg interessant vond. Kleine waaghals.

Donderdag

donderdag (1)

Donderdag beginnen we de dag lekker thuis, in de tuin. Nu we een nieuwe tuinset hebben is het echt zoooooooooo lekker om in de tuin te zitten! ’s Middags spreken we met de schoonfamilie af op het Vettt Bengelfestijn in Enschede. Dat was op het terrein van de UT, waar eigenlijk het Bevrijdingsfestival gehouden werd, en er was speciaal een area voor kids. Ik vond het eerlijk gezegd enorm chaotisch en veel te druk. Ik geloof dat ze niet op zoveel kids gerekend hadden, maar wij hadden het na niet al te lange tijd wel gezien.

donderdag (2)

Deze mooie meid was wel helemaal festival-proof met haar pandajurk en Nijn-knuffel (hihi).

donderdag (3)

En we maakten ook nog even een selfie. Zoonlief is altijd zo verbaasd als hij zichzelf ziet, hahaha.donderdag (5)

We besluiten met mijn zwager en schoonzus mee te gaan om lekker te barbecueën, het was er echt weer voor!

donderdag (6)

Zie je deze ‘vintage’ kinderstoel? Geweldig toch? De kleine man hing er lekker in en vond het helemaal prachtig!

donderdag (7)

Eenmaal thuis steekt deze pyromaan de vuurschaal in de fik.

donderdag (8)

En zitten we heerlijk buiten bij het vuur (en ja, die kerstboom op de achtergrond is ook in de fik gegaan, werd tijd!).

Vrijdag

vrijdag (1)

Vrijdag is manlief ook heerlijk vrij en hij bakt samen met de kleine meid appelflappen die we natuurlijk in de tuin opeten.

vrijdag (2)

De watertafel wordt al snel weer in gebruik genomen, wat een plezier hebben we daar toch van.

vrijdag (3)

Mijn knappe mannen, lekker stel he?

vrijdag (4)

En zo chillen we lekker buiten. Had ik al gezegd dat ik zo blij ben met onze nieuwe tuinset?

vrijdag (5)

’s Middags gaan we even naar Intratuin, want we moeten nog wat leuke planten voor in de bakken in de tuin hebben. Ze hebben daar echt van die mooie karretjes, waar dus 2 kindjes in kunnen zitten. Gezellig he, zo?

vrijdag (6)

Verder haakte ik vandaag de pakjes voor Prinses Pi en Prins Pi af, en dochterlief vond het resultaat echt helemaal super.

vrijdag (7)

’s Avonds eten we ook lekker buiten, gewoon omdat het kan.

vrijdag (8)

En nog later op de avond gaan de kids lekker in bad. We zijn vanmiddag ook nog even bij de speelgoedwinkel geweest, want dochterlief mocht iets uitzoeken omdat ze niet meer in de broek plast (jeej!). Dat werd dus deze zeemeermin Barbie, die licht geeft (aan de voorkant) en natuurlijk ook echt in bad kan.

Zaterdag

zaterdag (1)

Zaterdag zijn we weer lekker buiten, ik heb deze week echt super weinig binnen gezeten. Zo heerlijk om de kindjes buiten te zien spelen en genieten van het warme weer.

zaterdag (2)

En zelf geniet ik er ook enorm van. Dit is lekker bronwater met citroensmaak met een beetje verse munt er in. Heerlijk!

Zondag

zondag (1)

En toen was het Moederdag! Omdat zoonlief eigenlijk iets te vroeg wakker was, hebben we het ontbijt toch maar beneden gedaan. En kijk dan hoe lief de boter klaar stond :-).

zondag (2)

Van de kleine meid kreeg ik deze prachtige creatie van brooddeeg (‘Nee mama, dat is klei!’), met zelfgemaakt cadeaupapier er om heen. Lief he?

zondag (3)

Hoera, een lekker schaaltje met fruit, jummie! En natuurlijk een lief cadeautje er bij. Dat is ook nog zo’n leuk verhaal: vanmorgen toen de kleine meid wakker werd wilde ze per se haar zelfgemaakte cadeau op bed geven. Dat gebeurde zelfs nog voordat ze ging plassen. Ik had het dus uitgepakt en bewonderd, toen ze naar de WC liep. En terwijl ze wegliep, riep ze nog zo argeloos over haar schouder: ‘En ik heb ook nog een roze ringetje voor je, mama!’. Daar moesten we natuurlijk heel hard om lachen, want 2 weken lang heeft ze het geheim bewaard, en het werd zo ineens verklapt. Het brein van een 3-jarige is soms heel grappig.

zondag (4)

En oh ja, mijn favoriete croissantjes: Danerolles. Heerlijk, wat smullen!

zondag (5)

Na het eerste slaapje van de kleine man gaan we naar mijn ouders en zitten we lekker in de tuin. Heerlijk toch zo? M’n zusje is er ook met de hond en samen spelen we in het gras.

zondag (6)

Die boom is toch wel zo prachtig zo! En nu voor eeuwig vastgelegd op beeld.

 

En we gaan ook nog even naar mijn schoonouders, die de badjes in de tuin hebben opgezet. Voor de kleinste mannen lekker warm water in een klein badje, maar beide heren vonden het niks. Hier stonden de snoetjes nog op ‘lief’, maar 2 tellen later was het echt schreeuwen geblazen. Misschien later in het seizoen nog maar eens proberen, hihi..

We steken nog de barbecue aan (voor de 2e keer deze week dus, ha!) en genieten lekker van het warme weer.

En inmiddels is het zondagavond laat, en zitten we nog steeds in de tuin. De laptop aan een ontzettend lang verlengsnoer, gewoon omdat het kan. Wat een heerlijke week zo, ik vind het gewoon jammer dat ik morgen weer moet werken, want ik wil nog wel zo’n dagje! Van mij mag het tot eind september van dit weer blijven. Het hoeft helemaal niet warmer, dit is helemaal perfect. Zou je dat ergens kunnen bestellen?

Hoe was jouw week? Heb je ook zo van het lekkere weer genoten?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *