Mijn week in foto’s | 17

week in fotos 17

En toen was er al weer een week voorbij. Gisteravond zaten mijn ouders er nog en toen lukte het niet helemaal om deze post klaar te zetten. Dus nu met stoom en kokend water maar even. Afgelopen week was een drukke, maar leuke week, met veel uitjes en gezelligheid. Lees en kijk je mee?

Maandag

maandag (4)

Maandag was onze trouwdag en toen ik thuis kwam, hadden we deze prachtige bos bloemen staan. Gekregen van mijn schoonouders. Mooi he? Ik zie niet heel vaak paarse boeketten, dus dan is het extra leuk om dat nu wel te hebben (onze inrichting heeft paarse accenten, vandaar).

maandag (2)

Deze kleine man heeft (eindelijk) ontdekt hoe hij zelf kan drinken en dat is zo schattig. Deze fles met pap is nog wel een beetje zwaar voor hem, maar het lukt hem wel!

Dinsdag

dinsdag (3)

Ter voorbereiding op Koningsdag heb ik dit leuke plaatje op Pinterest gevonden om op de ramen te tekenen. dinsdag (4)

Ik heb 4 kleuren stiften en dus kunnen we 4 koningen maken.

dinsdag (5)

Leuk plaatje toch? Beide kids zijn er helemaal weg van, de kleine man gaat steeds tegen de ramen staan en dan reikt hij zo naar boven. Heel schattig.

bananarama

Tussen de middag ben ik een beetje aan het zoeken naar lekkere Weight Watcher recepten en ik kom dit bananarama-taartje tegen (6 punten voor de hele taart, jeej!). Dat is dus mijn lunch :-).
dinsdag (10)

Het is echt slecht weer vandaag, en samen met de kleine man speel ik lekker op zijn slaapkamer. Als er weer iets wits (sneeuw-hagel-achtigs) uit de lucht komt vallen kijken we allebei vol verbazing naar buiten.

Woensdag

woensdag (4)

 

Vandaag is het Koningsdag. Omdat het niet zulk lekker weer wordt, besluiten we met mijn zwager, zwager, schoonzus en kids naar Oberhausen te gaan, naar Legoland en Sealife (en Centro). Dit is de ingang van Legoland, leuk he?

woensdag (6)

Dat zelf drinken is toch best nog wel lastig. Waarom komt er nou niets uit de fles als je ‘m zo houdt (hihi).

woensdag (8)

Mijn kleine meisje met mijn favo Star Wars character: R2D2! Ik geloof dat ze ‘m ook wel lief vindt :-). Alleen stil staan voor een foto is niet echt voor haar weggelegd.

woensdag (10)

Het was 1 groot bouwspektakel en overal renden kindjes in de rondte om blokjes te zoeken (of wielen, of wat dan ook). Erg leuk om te zien.

woensdag (15)

Tussen de middag gaan we eten in Centro. Ik krijg een lekker visje met asperges, jammie!

woensdag (16)

En dan lopen we door naar Sealife. Zo komen we binnen, prachtige zeeannemonen. Elke 30 seconden komt hier een ‘golf’ water bij in de bak, erg leuk om te zien.

woensdag (18)

Er is ook een buitenverblijf met otters.

woensdag (21)

En de prachtige tunnel onder het water. Zo indrukwekkend om te zien. Ze hadden echt een hele grote haai en een supergrote schildpad. Ik heb hier echt even met open mond zitten kijken, omdat ze gewoon letterlijk over je heen zwemmen.

woensdag (23)

Het basin met de ‘baby’-haaien (en nog meer vissen).

woensdag (25)

Schildpadjes.

woensdag (28)

’s Avonds hebben we niet echt meer zin om te koken, maar gelukkig hadden we nog couscous-salade van gisteren (en die was vandaag minstens zo lekker!).

Donderdag

donderdag (3)

Gisteren bij mijn favo Duitse drogist (DM) een potje EOS geshopt. Ik ben er erg blij mee!

donderdag (4)

Ik ben lekker een dagje vrij vandaag en we vieren nog een klein beetje Koningsdag met dit schattige werkboekje (de voorkant had ik dus gebruikt voor op de ramen).

donderdag (5)

Zo werd de koning ingekleurd. Mama deed de kroon (ha!).

donderdag (6)

Er staan zulke leuke opdrachten in, en de kleine meid was er maar druk mee. Zie je dat geconcentreerde snoetje met chocolademelksnorretje?

donderdag (7)

Allemaal leuke opdrachten in het boekje, en samen kleuren we lekker deze kroon in.

donderdag (10)

Dochterlief besluit nog even een haai te tekenen (naar aanleiding van het bezoek aan Sealife natuurlijk, ha!). We vonden het stiekem meer een pijlstaartrog, hihi.

donderdag (12)

Sinds afgelopen week hebben we een abonnement op Netflix en we zijn dus een beetje op zoek naar hoe alles werkt. We hebben ook een profiel voor de kleine meid aangemaakt en er is zoooooo veel voor kids te zien! We begonnen maar eens met My Little Ponies.

donderdag (13)

Ik zet maar weer eens de tent op (binnen ja, leuk he?).

donderdag (15)

En dochterlief vind dat helemaal geweldig he, zo’n eigen ‘huisje’. De kleine man vond het nog wel een beetje spannend, maar uiteindelijk won zijn nieuwsgierigheid. Deze foto maakt ik door het dakraampje.

donderdag (22)

Lieffies toch, lekker samen spelen. Hoewel samen stilzitten voor de foto echt een onmogelijke opgave is.

donderdag (26)

Als het spul in bed ligt, strijk ik de was weg. Ik krijg niet eens alles op de foto, zoveel is het. Maar weer fijn dat het klaar is.

donderdag (27)

En ’s avonds is het weer tijd voor vis, heerlijk! Op dit soort momenten ben ik altijd zo blij dat manlief het niet zo lekker vindt. Dan is er meer voor mij, ha!!

donderdag (30)

In Oberhausen shopten we bij Lush een mooie bathbomb met de naam ‘Frozen’. Die moesten we testen en man, wat een spektakel in bad! En echt heerlijk om dan in bad te gaan (ik ging natuurlijk ook even, want dat moest ik proberen). Lekker!

Vrijdag

Vandaag werk ik weer een dagje, en maakte ik eigenlijk helemaal geen foto’s.

Zaterdag

zaterdag (4)

Van dit schattige popje hebben we er 2: gekregen van de kinderopvang (1 voor de kleine meid en 1 voor zoonlief). Ze heten ‘Pi’ (naar de organisatie zeg maar), en dochterlief noemt ‘m dus ‘Pietje’ (hihi). Omdat ze allebei een paars jurkje aanhadden, was het lastig te zien welk Pietje nou van wie was, dus ik ging aan het haken. Een broekje voor de mannelijke Pi. Ik ben blij met het resultaat.

zaterdag (5)

Vandaag is het dan eindelijk eens een beetje beter weer en manlief zaait samen met de kleine meid wat bloemen in de bak. Benieuwd wat daar uit gaat komen.

zaterdag (6)

’s Middags hebben we een verjaardag van het zoontje van vrienden (wordt 1 jaar!). Dat was erg gezellig. Zij hebben zo’n prachtige speelkamer voor de kids waar je ze goed in de gaten kunt houden, zonder dat je ze direct op de lip hoeft te zitten. En andermans speelgoed is altijd enorm interessant natuurlijk!

Zondag

zondag (1)

Zondag hebben we een housewarming in Den Haag van mijn vriendin en haar vriend. We gaan lekker zonder kids op pad en onderweg haak ik voor het andere Pietje een jurkje. Dat schiet lekker op.

zondag (3)

Ik maakte niet zoveel foto’s, maar ze hebben een prachtig huis gekregen, en de locatie was ook prima, een paar straten verderop van waar ze eerst woonden.

zondag (4)

En dit is dan ook zo’n vertrouwde straat, want hier woonde ze ook al eens.

zondag (6)

Daaag Den Haag! Het bliksembezoekje zit er al weer op.

zondag (8)

Op de terugweg maak ik het jurkje ‘af’. Ik wil alleen nog knoopjes aan de bovenkant zetten en dan een lusje om het goed vast te maken. Schattig geworden he? (Al zeg ik het zelf). Er moet nog een onderbroekje bij, maar daar heb ik wel even een patroontje van nodig (denk ik). Dit heb ik zo uit de losse hand gehaakt. Dochterlief was helemaal onder de indruk, dus daar was ik dan wel weer blij mee.

En dat was alweer mijn week (met toch nog best wel veel foto’s). Hoe was jouw week? Heb je ook leuke dingen gedaan? En ben jij ook zo verschrikkelijk toe aan mooi weer? Ik wel in elk geval en het lijkt er op dat dat deze week ook gaat lukken, jeej!

xx
Loes

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *