Change is gonna come… | Persoonlijk

change

Ik ben de laatste weken heel er gaan het nadenken wat ik nou precies wil met mijn blog. Ik wil het liefst 7 dagen in de week leuke en goede artikelen online zetten, maar daarnaast werk ik ook nog en heb ik een huishouden met 2 kleine kids te runnen.En mijn idee was om de nadruk op DIY te leggen, maar doordat ik mijn volledige avonden kwijt ben aan blogartikelen schrijven, kom ik helemaal niet meer toe aan zelf dingen maken. En dat voelt niet goed.

Ik wil absoluut niet stoppen, want ik vind het bloggen wel zo ontzettend leuk! Maar er moet wel iets veranderen, want ik ben niet (helemaal) tevreden met hoe het nu gaat. Je merkt het vooral als ik erg druk ben, of als ik ziek ben geweest: dan heb ik geen reserves, en komt er geen artikel online. Ik zou dat graag anders zien, want ik vind het zelf belangrijk om elke dag (of in ieder geval met een bepaald ritme) artikelen te plaatsen.

Ik heb me eens verdiept in hoe anderen dat doen, welke frequentie van bloggen medebloggers gebruiken. En dat wisselt nog wel eens. Sommigen bloggen wanneer ze zin hebben, maar dat is mij iets te vrijblijvend. Anderen bloggen om de dag, maar ik merk bij mezelf dat ik, als volger, dat best vervelend vindt, omdat ik dan soms gewoon vergeet om te kijken. En dan is er nog een andere categorie die op vaste dagen blogt. Dat is iets wat mij ook wel aan staat. Dan is er duidelijkheid over wanneer artikelen online staan en wat je kunt verwachten.

Nu wil ik het niet zo doen om alleen door de week artikelen te plaatsen, omdat ik het zelf ook leuk vind om in het weekend blogs te lezen. Daarom heb ik gekozen voor het volgende schema: er komen 5 artikelen per week online, op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Dat betekent dat er op woensdag en zondag geen artikelen online komen. Dit gaat in per 1 mei (vandaag dus), wat eigenlijk direct betekent dat het mijn laatste artikel op zondag is.

Zo hoop ik weer wat tijd vrij te maken om lekker te kunnen knutselen, zodat ik daar dan ook weer leuke artikelen over kan schrijven. En ik hoop stiekem weer even een boek te lezen, want dat is deze maand ook niet gelukt.

Dus vanaf nu kun je hier artikelen vinden op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Blijf je meelezen?

xx
Loes

5 Reacties

 1. 2 mei 2016 / 07:36

  Het is belangrijk om een zekere regelmaat te hebben. Ik merk ook dat ik blogs die lang niets publiceren helemaal vergeet. Maar ik volg zo veel blogs dat ik als mensen niet dagelijks posten, ik ook niet weet wanneer ze dan precies posten.

  • Loes
   Auteur
   2 mei 2016 / 08:51

   Dat vind ik inderdaad ook belangrijk: een zekere regelmaat (mooi verwoord, haha). Ik volg niet zoveel blogs, dus kan het redelijk onthouden, maar inderdaad, als er geen regelmaat in zit, dan vergeet ik vaak te kijken.

 2. Neelke
  2 mei 2016 / 09:03

  Goed idee, Loes, het moet wel ook een beetje leuk blijven voor jou. Ik post zelf dus meestal om de dag haha, lekker irritant. Maar ik zit ook al een tijdje er over na te denken om dit om te gooien. Ik vind je nieuwe schema een goed idee!

  • Loes
   Auteur
   2 mei 2016 / 09:12

   Thanks, ik ben ook blij dat ik het besloten heb en nu zo ga doen. Het geeft in mijn hoofd alleen al meer rust. Bij jou kijk ik trouwens wel heel regelmatig, omdat ik dat wel weet: en soms heb ik dan 2 artikelen om te lezen, ook geen straf toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *