Leuke mixjes voor je Fruit Infuser Fles – Fruitwater maken

infused-water-fles-1

Ik vind het super belangrijk om goed te drinken: overal kom je tegen dat gewoon water goed voor je is (sorry, ik voeg geen links naar wetenschappelijke artikelen toe als bewijs). Zelf hou ik water drinken ontzettend lang vol, omdat het niet te zoet is, er geen prik (koolzuur) in zit, en het eigenlijk niet duur is, als je het uit de kraan drinkt in elk geval. Dilemma hier is altijd de fles: die flesjes uit de supermarkt hebben niet echt een lang leven, en veel flesjes vind ik lastig om goed schoon te maken. Tel daarbij de trend op dat je eigenlijk fruitwater ‘moet’ drinken en zo kwam het dat ik op zoek ging naar een drinkfles met een infuser gedeelte voor fruit!

De fles

Bij ons op kantoor zag ik bij verschillende collega’s al zo’n mooie fles met kleurrijk fruit op het bureau staan, dus voordat ik er zelf 1 ging aanschaffen, heb ik me eerst even laten ‘inlichten’ over de voors en tegens van bepaalde flessen.

Zo wilde ik graag een fles met een drink-tuutje, dus niet dat je de hele dop van de fles hoeft te halen als je een slokje drinkt, en ook wilde ik graag een fles die in de vaatwasser kon. En eigenlijk wilde ik het liefst een roze fles (verrassend he), maar dat bleek nog wel wat lastiger.

Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij een mooie gele, die ik hier kocht:

fruitwater-fles

En tot nu toe kan ik zeggen: ik ben er blij mee! Hij drinkt lekker, er gaat veel water in (800 ml). De fles is BPA-vrij (wat ik ook een fijn idee vond) en er zit een soort haakje in de dop, waardoor je ‘m ook fijn kunt dragen, zeg maar.

Wat voor fruitcombi’s kun je allemaal maken?

En dan het belangrijkste natuurlijk: want WAT stop je nou precies in dat filter-ding?

infused-water-fles-3

Ik begon (misschien heel saai) met een combi van frambozen en aardbeien.

infused-water-fles-6

Ik ben best een zoetekauw en ik vind deze vruchten echt heel lekker.

infused-water-fles-7

Kijk dan hoe mooi dat er alleen al uit ziet! Deze combinatie vond ik erg lekker!

infused-water-fles-11

Oh ja, ook niet onbelangrijk: door dit mooie ’tuutje’ komt dus geen fruit in je mond, het houdt het fruit goed tegen!

Nog meer ideeën?

Limoen – Komkommer

Vandaag ging ik voor een combinatie van limoen en komkommer. Ik vond komkommer in het water voorheen nooit zo lekker, maar ik dacht: ik moet het toch nog een keer proberen. En zo probeerde ik dit. En ik het een refill genomen hoor, ik vond het geslaagd.

Gember – SInaasappel – Kaneel

Dit lijkt me een super lekkere combinatie. Nog niet geprobeerd, maar als je van een wat stevigere smaak houdt, is dit ook wel wat voor jou. Ik denk dat het voor de herfst ook een goede combi is. Het is de bedoeling dat je een kaneelstokje gebruikt, die moet je wel even laten ’trekken’, voordat de smaak goed tot zijn recht komt.

Ananas – Kiwi – Passievrucht

Klinkt als een tropische verrassing! Deze staat hoog op mijn verlanglijstje om een keer te maken.

Aardbei – basilicum

Wie zegt dat je alleen maar fruit in je water kunt stoppen? Met kruiden kun je ook goed smaak aan je water geven. Ook nog niet geprobeerd, deze combi, maar ook dit lijkt me lekker.

Nog een laatste tip

Je hoeft niet altijd vers fruit te gebruiken. Vooral op hele warme dagen is het ook handig om fruit uit de vriezer te gebruiken. Dat gooi je zo rechtstreeks in het filtertje en dan blijft je water ook nog wat langer koel!

Heb jij ook (al) zo’n mooie fles? En welke combinatie is jouw favoriet? Ik hou me aanbevolen, deel je tips in de comments!

xx
Loes

 

6 Reacties

 1. 10 september 2016 / 09:19

  Ik twijfel al een tijdje over een andere fles. Gebruik nu een Dopper en gooi hier regelmatig een takje munt of iets dergelijks in. Maar die beland dan dus op een gegeven moment in je mond. Dit is dan ideaal lijkt me. Ook lekker inderdaad met framboosjes. Ga eens overwegen of ik deze in huis haal. Vind hem nog wel wat aan de grote kant vergeleken met mijn Dopper denk ik.

  • Loes
   Auteur
   10 september 2016 / 16:59

   Haha dat klopt, hij is wel erg groot. Maar dan hoef je ook niet zo vaak te vullen!

 2. Robin Valentine
  11 september 2016 / 22:34

  munt, komkommer en citroen is altijd lekker en fris! zo’n fruit infuser lijkt mij echt ideaal en staat ook leuk 🙂

  • Loes
   Auteur
   11 september 2016 / 22:48

   Ja he, en het oog wil natuurlijk ook wat! 😉

 3. drinkflessen
  10 juli 2020 / 15:33

  Bedankt voor het delen van je idee met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *