Pogotwente | De tip om pokémon te vinden!

pokemon vinden pogotwente

Gisteravond was ik naar de fysio en aangezien mijn fysio ook best fanatiek aan het spelen is met Pokémon Go, wisselen we iedere week de nieuw gevangen pokémon uit. Ik uitte mijn frustratie over het feit dat er afgelopen week een Pikachu in mijn buurt zat (kon ik zien in de app), maar die heb ik natuuuuurlijk niet gevangen, omdat je niet precies kunt zien WAAR die krengen zitten..

En dat laatste blijkt dus niet helemaal waar, want (dank je wel, Daniek!!!) er is dus een website die laat zien waar de verschillende pokémon PRECIES zijn!

Pogotwente

pogotwente

Op de website www.pogotwente.nl kun je dus in Twente precies zien waar welke pokémon zit, en voor hoe lang nog. Want ja, dat laatste is natuurlijk ook erg belangrijk.

pogotwente2

Als je naar de kaart gaat, schrik dan niet, want dat ziet er ongeveer zo uit, haha, een grote wirwar van pokémon en pokéstops. Je ziet dus niet alleen de pokéstops, maar ook of er een lure module is aangezet. Super handig dus ook!

Pokémon op Jouw locatie

enschede

De kaart is gebaseerd op de kaart van google maps en start altijd standaard op op de Oude Markt in Enschede. Als je dus verder inzoomt, kunt je precies zien waar de verschillende pokémon zitten.

Als je trouwens rechtsonderin op dat rondje klikt (boven de plus voor inzoomen), moet je even je locatie delen, en dan kun je precies zien hoe het voor jouw locatie (waar je op dat moment bent) is.

Werkt het?

Ik heb het dus pas gisteren ontdekt, maar vandaag hebben we met de lunch even getest of dat werkte. Nou, dat werkt perfect! We hebben een rondje gelopen en de locaties klopten precies. Overigens zie dus ook hoe lang een pokémon nog op een locatie zit (vaak ongeveer 15 minuten). En ook dat leek te werken, want dan verdwijnen ze gewoon weer (van de kaart en ook in de app).

poliwag

Deze Poliwag bijvoorbeeld zit dus nog 8 minuten en 5 seconden op deze locatie.

Leuke feature

Ik vind dit dus echt een toffe feature, ontzettend handig om te zien welke pokémon waar zit, en wanneer het dus tijd is om even een blokje om te gaan, haha. Als ik de volgende keer weer zo’n pikachu in mijn buurt heb, ga ik ff checken WAAR hij precies zit, want die wil ik zooooo graag in de collectie (of klink ik nu heel erg verslaafd?).

Andere leuke dingen op de site zijn overigens dit: Je kunt rechts boven in kiezen voor ‘Stats’. Je krijgt dan te zien hoeveel pokémon van welke soort op de kaart te zien zijn (ook best leuk om te zien).

stats

En als je in die lijst ‘Alle statistieken’ kiest (helemaal onderaan)….

alle statistieken

… Dan krijg je een overzicht van de pokémon die gezien zijn in e afgelopen dagen, met de precieze locaties erbij. Vond ik toch ook leuk om even te bekijken.

pkemon seen in last day

De website heeft op verschillende plekken wat menu-opties die best leuk zijn (en soms wat verstopt). Dus je moet even een beetje klikken om te kijken wat je allemaal precies leuk of handig vindt.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er ontzettend blij mee ben, met deze website!

En jij, speel jij ook graag pokémon? Heb jij er al veel gevangen? Vind je dit vals spelen of een welkome aanvulling voor het spel? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

xx
Loes

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *