Knipsels van week 45: bezoek aan Roemenië, schapen drijven en Twentsche Foodhal

Zoals je vorige week wellicht had gelezen, miste er een dag in de knipsels. Dus deze editie heeft niet 7, maar 8 dagen! Ik was tot en met woensdag in Cluj-Napoca, was voor de verandering donderdag een dagje vrij en kwam helemaal in de kerstsfeer. Het weekend gingen we lekker samen op pad, keken we naar een wedstrijd schapen drijven en bezochten we de pas geopende Twentsche Foodhal. Benieuwd wat wij er van vonden?Zondag (5-11)

Zondagochtend word ik opgehaald om naar het vliegveld in Dortmund te vertrekken. Met 2 collega’s vlieg ik naar Cluj-Napoca (Roemenië), waar onze software wordt gemaakt. Als we op Dortmund aankomen, blijkt dat ons vliegtuig 2,5 uur vertraging heeft. En dat geeft de mogelijkheid om even te geocachen. Er is namelijk een zogenaamd ‘Travel Bug Hotel’ op het vliegveld ‘verstopt’. Die vinden we al snel, en dus kunnen we ‘m loggen.

En daarna begint het lange wachten. Ik struin nog maar eens door de Tax Free winkel, en maak kennis met het nieuwe geurtje van Chanel (Gabrielle). Dat wordt mijn nieuwe geurtje, kan ik je vertellen!

Er is een hele grote collectie make-up van Smashbox te koop, maar ik weet me in te houden :-).

Speciaal voor Lize maakte ik deze foto’s van alle prachtige unicorns :-).

En deze is ook voor Lize, want we vlogen met een roze vliegtuig (WizzAir).

We zaten lekker voorin het vliegtuig, en dat was wel een prima plek.

In Cluj worden we door een van de collega’s daar naar het hotel gebracht, en vlak na check in gaan we op zoek naar wat te eten (ondertussen is het ook al 10 uur ofzo). We strijken neer bij een vet mooie Steam Punk bar waar ze heerlijke burgers hebben.

Kijk hoe lekker!

En van binnen zag het er dus echt zo cool uit allemaal! Het schijnt dat er op Pinterest heel veel foto’s van deze toko te vinden zijn. En dat kan ik me wel helemaal voorstellen.

We wandelen bijna richting ons hotel als we besluiten nog even te kijken of we een geocache kunnen vinden. En jawel hoor, het lukt! Helaas ook 1 niet gevonden, maar toch een lekkere avondwandeling gemaakt. En dit is de opera, waar ons hotel dichtbij zat.

Maandag

Goedemorgen Cluj! Met dit uitzicht en het fijne zonnetje word ik maandagmorgen wakker.

Even de andere kant op gekeken, wat is de wereld mooi als de zon schijnt :-).

We verkenne het kantoor (het is voor mij de eerste keer dat ik hier kom) en vanuit het kantoor in Cluj kijk je gewoon op het vliegveld.

’s Avonds gaan we heerlijk uit eten, hoewel ik niet eens meer wat wat ik precies gegeten heb, haha. Het was in elk geval erg lekker.

En lavacake als desert. Jummie!

Dinsdag

Dinsdag maak ik overdag weinig foto’s, en aan het einde van de dag maak ik deze mooie foto, van de roze lucht. <3

Voordat we uit eten gaan, bezoeken we nog even de mall, voor de nodige souvenirs. Uiteraard neus ik even bij de Starbucks, en neem ik een mooie thermosbeker mee (ik weersta wederom de verleiding om wat lekkers mee te nemen, ha).

Kijk hoe leuk hij is, een beetje een winters thema op de beker.

Alleen om de verpakking zou ik deze koffie al willen hebben, ha.

Daarna gaan we eten bij Frabrica de Bere, een bierbrouwerij met een keuken.

In die grote vaten daarachter wordt het bier dus bewaard! Heel leuk om te zien.

Ik koos voor Fish ’n Chips en ook vandaag was het eten weer heerlijk. Mijn buik zit zo vol, dus ik sla het toetje even over.

Woensdag

Woensdag beginnen we de dag op kantoor, en tegen half 12 worden we weer naar het vliegveld gebracht om terug te vliegen. Ik kom dit bordje tegen en ben het hier roerend mee eens!

Ik maak uiteraard weer even een foto van het roze vliegtuig, ha, wat een leuk ding he?

En moest er zelf ook even bij op natuurlijk.

Donderdag

Vandaag ben ik vrij en ga ik met Pepijn naar de Intratuin. Onze mondjes vallen open als we binnen komen, wat ziet alles er al prachtig uit voor kerst!

We mogen samen in de draaimolen en als ik vraag aan Pepijn waar hij naartoe gaat, zegt hij: “Naar kerstmis”. Schattig toch.

Kijk hoe leuk deze sleetjes zijn: bedoeld om plantjes of andere leuke dingen op te zetten en je kunt ze neerleggen of rechtop zetten. Ik hou er van.

Hertjes! <3

We gaan nog even gezellig bij de konijnen in het hok zitten.

Helaas voor Pepijn hadden de konijnen geen zin om te knuffelen, en dus gingen we weer verder.

Pepijn had nog een grotere teleurstelling te verwerken, want er reed geen ’trein’ in de Intratruin. Onder de bomen zijn wel prachtige dingen neergezet, maar die mooie grote trein van vorig jaar rijdt niet meer.

Mijn portemonnee jeukt altijd zo enorm als ik al die leuke huisjes en auto’s zie, die mogen zo allemaal bij ons in huis. Ik maakte er als alternatief maar een foto van, haha.

We zijn bezig met het veranderen van Pepijn zijn kamer en deze meneer mag aan zijn muur. Ik ben jaloers!

Als we richting de kassa lopen, zie ik de Tony Chocolonely-hemel!! Niks meegenomen hoor, ik ben nog aan het bijkomen van het heerlijke eten in Roemenië!).

We hadden ook nog een mooi kleedje meegenomen voor Pepijn zijn kamer en als we thuis komen. legt hij het hoofd van de eland er boven. Het ziet er wel zielig uit zo :’-).

We maken er een feestje van in huis, de twee tipi’s van boven mogen even beneden staan. Fwips (chips) erbij en we hebben 2 blije kindjes hoor.

Pepijn vond de ruimte binnen alleen wat beperkt, hahahaha.

Vrijdag

Vrijdag ga ik weer naar kantoor in Hengelo. Mijn versnellingspook is een beetje stuk: de bovenkant liet los. Het stukje wat er nog aan zat, was ontzettend scherp en als ik me voor de 5e keer echt snij (ik heb al 2 pleisters op mijn hand en 2 net herstelde wondjes) ben ik het zat. Er moet maar even een pleister overheen. Binnenkort maar eens kijken of ik een nieuwe bovenkant kan kopen, want dit kan echt niet zo.

Als ik ’s middags in Enschede kom om Pepijn op te halen, zit hij zo heel schattig met zijn arm om Lenn heen te chillen op de bank. <3

Zaterdag

Zaterdag rijden we naar Enter, om 2 nieuwe autostoeltjes bij Babypark te halen. We neuzen nog even in de rest van de winkel en man, wat hebben ze veel leuke spullen. Dit cactuskussen mocht wel mee naar huis van mij!

Al die leuke spullen van Done by Deer, het is maar goed dat onze kids er te groot voor zijn.

En dit serviesje kon ik niet weerstaan, kijk hoe leuk met die puffins en andere ‘arctic animals‘. Ze hebben ook nog een prachtige poster die ik meeneem voor Pepijn zijn kamer. En de knuffels van dit merk (Sebra) zijn echt super zacht, zo leuk!

Kijk dan hoe leuk, ik wil dit eigenlijk stiekem ook wel voor mezelf. Past mooi bij mijn mok(ken) van Anthropology :-).

Lize gaat ’s avonds uit logeren, Ton is volleyballen en dus strijk ik met Pepijn neer bij de Ikea, waar ik wel wat eet, en Pepijn eigenlijk alleen de chocoladetaart.

Ik maakte nog even een foto van dit nieuwe servies, ik ben verkocht! Manlief lijkt het niet wat, om een servies met een werkje te hebben, maar ik vind het echt heel erg leuk.

Pepijn wil nog graag een ijsje, en ik neem lekker een milkshake als toetje. Kijk dat lieve snoetje <3.

Zondag

Zondag lezen we dat er dit weekend wedstrijden in schapen drijven waren in Almelo en we besluiten even te gaan kijken. We komen gelukkig op een moment dat het net even droog is, maar we snappen niet zo goed wat precies de bedoeling is, en dus blijven we niet lang.

Er was niet zo heel veel publiek, wel heel veel enthousiaste hondjes, ha, zo leuk om te zien.

En een boel schapen! Het blijft fascinerend om te zien hoe de honden die schapen zo kunnen sturen. Dat vind ik echt zo knap!

Als we Lize op willen halen, blijkt dat er een kinderworkshop appeltaart bakken bij de Twentsche Foodhal is en de ouders kunnen dan lekker even lunchen.

 

Ik maak (uiteraard) even wat foto’s binnen, het ziet er echt zo leuk uit!

Ik hoor je denken: gekke appeltaart! Maar er waren zo veel kindjes, dat de helft een pizza ging maken en de andere helft een appeltaartje.

Ik hou echt van dit soort dingen: je kunt in feite alles door elkaar eten, en kunt steeds ergens anders wat te eten bestellen. Lekker relaxed zitten, lekker drinken (ze hebben wat alternatieve drankjes, ik dronk bijvoorbeeld Kola Kaffee Limonade, vet lekker!) en de kindjes kunnen fijn spelen in de speelhoek.

Een beetje veel gefrituurd, maar het was erg lekker!

Pepijn was erg moe, en die kwam uiteindelijk zo heerlijk bij mij zitten. Dat vind ik zo lekker fijn <3.

Daarna rijden we naar huis en zo komt er al weer een einde aan de knipsels van week 45!

Ben jij al bij de Twentsche Foodhal in Enschede geweest? 

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *