Knipsels van week 44: als je zus van huis is en vechtende roodborstjes

Het is tijd voor de knipsels van week 44. Misschien een korte editie, omdat ik dit op zaterdagavond al typ. Ik vertrek zondag naar Cluj-Napoca in Roemenië en weet niet of ik zondagavond tijd/mogelijkheid heb om de foto’s van die dag nog toe te voegen. Anders komen die de volgende keer erbij. Anyway, week 44: ik moest erg lachen om Pepijn die blij was dat zijn zus naar school ging en we hadden een heel zielig roodborstje in de tuin.Maandag

Als Lize maandagmorgen naar school vertrekt zie ik Pepijn zo heel sneaky op zijn knieën bij de bank zitten.

Ha, hij heeft het nieuwe speelgoed van zijn zus te pakken! Kleine boef. Hij krijgt er normaal gesproken niet de kans voor om er mee te spelen, dus nu geniet hij er even dubbel van. <3

’s Avonds is het tijd om voor te bereiden op Sinterklaas: het speelgoedboek wordt grondig onderzocht! En Pepijn geeft zich vast over aan het herfstseizoen: lekker dekentje op de bank. <3

Dinsdag

Als ik dinsdag thuis kom, komt er eindelijk een pakketje uit China: deze twee schattige papieren zakken had ik besteld. Ze zijn voor de kamer van Pepijn, en ik ben er helemaal blij mee!

Woensdag

Woensdagochtend is het weer tijd voor de VVE thuis en Pepijn mag ook lekker even kleuren. Het is de bedoeling dat we met een boom aan het knutselen gaan en in eerste instantie wil Pepijn ook graag een boom kleuren. Ik teken een mooie stam voor hem, en als hij aan elke tak 1 blaadje heeft getekend, gaat hij (uiteraard) auto’s tekenen.. <3

Ik knutsel deze twee glitter-bomen voor Pepijn en Lize en ze vallen gelukkig in de smaak.

Na de VVE gaan we nog even naar de Bolletje winkel: ik wil graag pepernoten meenemen naar Roemenië en voor Ton haal ik een pakket met lekkere dingen.

’s Middags draai ik nog een wasje en tot mijn schrik komt mijn nieuwe jurk van Sissy-Boy zonder mouw uit de was!! En met een gat onder de oksel. Whuuut??? Gewoon compleet afgescheurd. In eerste instantie denk ik nog dat het door de wasmachine komt.

Maar als ik dan met mijn vingers in de stof van de mouw druk, druk  ik de gaten er zo in!!! Ik ben echt diep, diep bedroefd, want dit was zo’n leuke jurk! De foto’s maakte ik om uiteraard even met Sissy-Boy contact op te nemen. Ik kocht de jurk in Antwerpen, dus terug naar de winkel kan eigenlijk niet. Maar ik vind het schrikbarend dat dit zo gebeurt, dus ben benieuwd wat ze er van gaan zeggen.

Donderdag

Ik werk vandaag de hele dag op kantoor en vergeet gewoon weer eens foto’s te maken.

Vrijdag

Vrijdag werk ik ook de hele dag op kantoor en ’s avonds eten we bij mijn schoonouders in Enschede. Lize’s ‘poes’ kan ook smarties ‘eten’ (en weer uitpoepen) en dus wordt alles netjes op kleur gesorteerd. <3

Zaterdag

Goedemorgen! Zaterdag beginnen we met ontbijt met pan-tosti’s, yummy!

Dan horen we een harde knal en zien we dat er een roodborstje tegen de pui is gevlogen. Er zat een ander roodborstje achter hem aan, en die begint direct de aanval op het ‘gecrashte’ beestje. Vet zielig om te zien, vooral omdat die ene nog echt zit bij te komen. We laten ‘m even zitten zo en proberen het andere roodborstje bij hem weg te houden, maar dat lukt niet echt. Roodborstjes hebben enorme territorium-drang en 2 roodborstjes op hetzelfde terrein geeft dus ruzie.

We besluiten het ‘zielige’ roodborstje voorzichtig te vangen in een schoenendoos en zetten hem met wat voer op een beschut plekje in de voortuin. Hopelijk kan hij zo rustig bijkomen en kan hij weg vliegen. Wij gaan vervolgens naar de stad en als we terug komen, is de doos op het voer en wat vogelpoep na (:-)) leeg. Laten we er dus maar vanuit gaan dat hij is weg gevlogen.

We gaan dus even naar de stad en terwijl Ton overhemden past, zitten de kids lekker te kleuren.

Op de terugweg gaan we nog even naar het station, om de OV-chipkaart van Lize te activeren. Blijft toch altijd leuk om te bekijken, zo’n station.

En we gaan met de bus weer naar huis. We zitten lekker helemaal achterin de bus.

Dat past prima zo, met zijn allen op de bank.

En zo zit de week er (bijna) weer op. De komende week ben ik tot woensdag in Roemenië en dan ben ik donderdag lekker thuis. Ik geloof niet dat er verder veel plannen zijn, en dat is ook helemaal goed.

Hoe was jouw week? Heb jij ook een roodborstje in de tuin? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *