Knipsels van week 41: gedoe met Ikea, lekker weer en 40 jaar getrouwd

Het is tijd voor de knipsels van week 41! Ietsje later dan je van me gewend bent, maar toch nog gelukt op maandag. Gisteravond ging mijn lichtje heel vroeg uit. Ik was moe, echt op en dus gingen we fijn op tijd naar bed. Helaas mochten we er afgelopen nacht weer 3 keer uit voor de kids, dus dat bijslapen is niet echt gelukt, maar goed. Terug naar afgelopen week, een week waarin we veel bij Ikea kwamen (niet voor de lol overigens, maar gelukkig kwam het zondag allemaal goed), het ontzettend lekker weer was en we het feestje ter ere van het 40-jarig huwelijk van mijn ouders vierden.Maandag

Maandag laat Lize even zien dat ze haar naam al bijna kan schrijven. Zo leuk! Het gaat elke keer een beetje beter.

Afgelopen weekend kochten we een nieuw bed voor Pepijn: het werd echt tijd dat hij naar een groter bed ging en Ton is vandaag begonnen met in elkaar zetten. Met de laatste stap heeft hij wat hulp nodig en dus gaan we samen verder. We komen er vervolgens achter dat we het matras hebben laten staan bij Ikea.. Zaterdagavond regende het zo hard, dat we snel naar de auto zijn gerend en blijkbaar dus niet alles mee hadden genomen.

Gelukkig hadden we een reservematras op zolder liggen en kon Pepijn wel slapen in zijn bed.

Overigens was het matras niet het enige wat mis ging: het voorpaneel van het bed was ook nog eens kapot. En wel zo dat je het eigenlijk niet zo kan laten zitten.
Dus ik heb deze foto gemaakt om bij de klantenservice van Ikea te laten zien.

Dinsdag

Dinsdag gaan we aan het einde van de middag even de stad in voor wat boodschapjes. Het centrum van Almelo ligt nog steeds op de schop, maar er verandert wel heel veel!

Dit blijft het leukst: door de gaten kijken naar de bouwput.

En we sponsorden de ANWB uiteraard nog even. Ik word altijd zo vrolijk van het melodietje in deze auto.

’s Avonds maak ik pasta met parmaham en witte saus en deze paddenstoelen. Zo lekker!

Woensdag

Woensdagochtend beginnen we even bij de Dekamarkt voor wat boodschapjes en ze zijn zo’n beetje net klaar met het installeren van de hand-terminals. Vet handig, zo vlieg je lekker de winkel door en hoef je bij de kassa niet alles weer uit te pakken. Werkte als een trein!

Daarna gaan we door naar Ikea, om te vragen of ons matras is blijven liggen en om de beschadiging te laten zien. Dikke bummer, de dame die me hielp bij de klantenservice had er niet zo veel zin in vandaag en na heel lang zoeken (en niks zeggen?) kwam ze tot de conclusie dat het matras niet gevonden was. Dus jammer voor ons. En de foto van het kapotte frontje was niet genoeg om een nieuw front te krijgen: we moesten het bed maar weer uit elkaar halen om het om te ruilen. Niet echt handig, want Pepijn moet er ’s middags ook nog in. Zijn we dus eigenlijk voor niks naar Hengelo gereden..

Om 12 uur moeten we weer op school zijn voor het overblijven en Pepijn neemt zijn vos mee vandaag.

’s Middags komt het vriendinnetje van Lize spelen en samen kijken ze lekker een filmpje.

Aan het einde van de middag mag Lize voor de laatste keer naar Logopedie. Uit de test blijkt dat Lize praat zoals een vierjarige hoort te praten (op het slissen na) en dus laten we het nu even voor wat het is. Het gaat ontzettend goed en uiteraard ben ik enorm trots dat het zo gaat.

Donderdag

Donderdag werk ik de hele dag en ’s avonds ga ik even met mijn moeder naar Harry’s Stoffenhal. Ze hebben er weer zulke leuke stoffen!

Zoals deze prachtige panelen. Daar is er ook 1 van mee naar huis gegaan. Voor Lize, maar stiekem ben ik enorm jaloers!

We keken ook nog even voor stof voor gordijnen voor op Pepijn zijn kamer. Hij heeft er nu wel wat voor hangen, maar ik vind het wel leuk om de gordijnen wat kleuriger te maken. Dat mooie geel is wat goed past in zijn slaapkamer.

Vrijdag

Vrijdag maak ik helemaal geen foto’s. Ik werk de hele dag en als ik de kindjes ’s avonds in Enschede kom ophalen staat Ton dik in de file. Ik besluit in Enschede te blijven eten, en we eten lekker pannenkoeken. Uiteindelijk valt het voor Ton nog erg mee qua reizen en kan ook hij nog een pannenkoek meepakken.

Zaterdag

Samen met Pepijn haal ik zijn bed uit elkaar (kijk hoe goed hij met de schroevendraaier is, haha) om het frontje mee te nemen naar Ikea. Daar aangekomen krijgen we zo een andere mee (gelukkig). Maar je raadt het al: dikke pech, want bij thuiskomst blijkt hij met geen mogelijkheid te passen. Het lijkt wel of de gaatjes allemaal anders zijn, maar ik krijg het niet voor elkaar om het bed weer in elkaar te krijgen. Dus Pepijn slaapt maar even in Lize’s bed vanmiddag (die heeft gelukkig hetzelfde bed..).

Tussendoor haalden we Lize ook nog even op in de sporthal: Ton had zaalwacht en moest ook nog een wedstrijd fluiten. Dat duurde voor Lize te lang en dus halen we haar iets eerder op.

En ’s avonds hadden we feest: mijn ouders zijn volgende maand 40 jaar getrouwd. Omdat mijn zusje dan ongeveer uitgerekend is, besloten ze het feest iets eerder te geven. Het was bij Erve Beeklust, de boerderij die bij de kinderboerderij in Almelo staat. En dat was ontzettend leuk! Mooi locatie, lekker eten, wat wil je nog meer. Dit is eigenlijk de enige foto die ik heb gemaakt.

Zondag

Gisteravond lagen Pepijn en Lize best laat in bed en als Ton al op tijd met Lize naar Enschede vertrekt, blijf ik nog lekker even met Pepijn knuffelen in bed. Als het dan tijd is om te douchen, gaan Pepijn heerlijk TV kijken.

Op de terugweg gaat Ton nog even langs Ikea met het foute frontje, en wat blijkt: het artikel is aangepast! De dame van het magazijn was dus not amused, want daar waren ze niet van op de hoogte gebracht. Het gaat voor hen dus nog heel veel ellende opleveren, waarschijnlijk. Gelukkig kreeg Ton nu wel een goed onderdeel mee en als kers op de taart kregen we het matras ook nog weer terug! Het heeft dan wel 3 ritjes gekost, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.

Aan het einde van de middag komen mijn ouders nog even en we wandelen nog een rondje door de wijk. Zo gek, dat de hele natuur al in herfstsferen is, behalve de temperatuur!

Pepijn ging mee op de driewieler en ook dat gaat steeds beter (ha).

Kijk hoe mooi al die verschillende kleuren bomen bij ons in de wijk. Dikke vette hartjes daarvoor.

En toen was het zondagavond en waren Ton en ik zo verschrikkelijk moe dat we echt eens op tijd in bed zijn gegaan. En er dus vanmorgen geen blog online kwam. Gelukkig is het vandaag toch nog gelukt!

Hoe was jouw week? Heb je ook zo lekker genoten van het warme weer?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *