Knipsels van week 4: papa weer thuis, de logopedist en met de fiets in de sloot

Knipsels van week 4

Goedemorgen! Het is weer maandag! En dat betekent dat het tijd is voor de knipsels van week 4. Een beetje een gekke week, omdat ik maandag vrij was en dinsdag werkte. Dat kwam natuurlijk doordat manlief maandag thuis kwam van zijn minivakantie en we waren blij dat hij er weer was. We gingen voor het eerst naar de logopedist deze week en we eindigden met de fiets in de sloot!

Maandag

maandag 1

Goedemorgen! Ik ben lekker vrij vandaag, en we spelen even lekker thuis. / We rijden naar opa en oma in Enschede en dan heb ik even tijd om het pootje van kikker weer aan te naaien. / En zoonlief kan even op de ‘laptop’ van Nijn, haha. / Op de terugweg in de auto gebeurt er iets unieks: hij valt in slaap! Ik leg het moment dus maar even sneaky vast.

maandag 2

We hadden op de terugweg croissants gehaald, maar zoonlief wil eerst niet eten. / Duurt gelukkig niet zo lang, haha. / ’s Middags is het een grote ontplofte bende, en de kleine meid kijkt er bij alsof zij het niet gedaan heeft. Nou ja, niet alleen dan. / ’s Avonds is manlief weer thuis en hij heeft echt het beste souvenir ever meegenomen: een hele grote zak met fudge! Yummy!

Dinsdag

dinsdag 1

Op weg naar kantoor dinsdag is het echt ontzettend mistig, zo jammer, want de luchten zijn steeds ’s ochtends zo mooi. / ’s Avonds is het weer tijd voor naailes en ik maak dit leuke shirt voor de kleine meid. Helemaal blij met het resultaat. (En hier kun je lezen hoe ik dat deed).

dinsdag

Ik maakte ook nog deze tas af. Dat is op zich een leuk verhaal. Het leer aan de onderkant kreeg ik ooit van mijn tante, de binnenzakjes van de tas komen uit mijn mooie gele handtas die ik van mijn schoonzusje Jolijn kreeg in Rome (en 3 jaar lang met liefde heb gebruik totdat ie echt helemaal kapot was) en het hengsel van de tas komt van een andere handtas. Zo heb ik allerlei materialen hergebruikt en er een unieke tas van gemaakt. Ik ben er erg blij mee. <3

Woensdag

woensdag 1
Vandaag is het voorleesontbijt in de bibliotheek in Almelo en aangezien ik vrij ben, gaan we daar lekker naartoe. Het was echt heel erg leuk, en Ellen kwam ook nog even gedag zeggen (en een leuke foto maken, thanks!).
woensdag 2

Als we thuis zijn gaan we even lekker een frisse neus halen en drink ik (eindelijk) een kopje koffie (met heerlijke fudge).

woensdag 3

Daarna moeten we natuurlijk thuis ook even biebje spelen. / ‘Mama, heb je je lenerspas wel bij je?’ / Zoonlief voelt zich niet zo fit vandaag en sjouwt het liefst met al zijn knuffels (4 kikkers en olaf). / De kleine meid wil natuurlijk ook even poseren voor de foto.
woensdag 4

Kijk dan wat een schatje, met zijn knuffels zo. / De kleine meid wilde haar nieuwe shirt direct aan, er hoorde echt nog een rokje bij, haha. / ’s Middags ga ik voor een intake met de kleine meid naar de logopedist. Op de PSZ hadden de juf de tip gegeven om eens te praten, om te kijken of ze de kleine meid wat kunnen helpen met bepaalde letters. We gaan zien wat het brengt. / En ’s avonds hangen deze twee even lekker op de bank. Fles onder de arm, haha. <3

donderdag

donderdag

En dit bedoelde ik dus: met die mooie luchten ’s ochtends… / Prachtig he? / Van mijn moeder kreeg ik deze geweldige foto.. Er werd verkleed en de kleine man wilde het roze rokje wel aan, hihi. / ’s Avonds is het weer tijd voor een uurtje skiën op de binnenbaan, dat ging heerlijk.

vrijdag

vrijdag

En vrijdag is de lucht weer zo mooi. / En oh ja, mijn treinabonnement loopt ook nog steeds: het spoor zat weer dicht…

zaterdag

zaterdag

Manlief had een prachtig idee voor de kleine meid: na een verhaaltje van Jip en Janneke maakte hij een ‘spiegelei’ voor haar: een bordje voor de conducteur met een groene en een rode kant. Een petje erbij en een fluitje, en we konden treintje spelen. Haar snoetje was onbetaalbaar <3. ’s Avonds moet manlief volleyballen, maar omdat zoonlief toch nog wat koorts heeft, gaan we maar niet kijken. We halen snel even eten bij McDonalds en maken er thuis een klein feestje van.

zondag

zondag

We besluiten om ’s ochtends koffie te drinken bij mijn ouders en gaan op de fiets. De kleine meid op haar eigen fiets (met zijwieltjes). Mijn ouders wonen niet zo ver, dus goed om te oefenen met haar. De heenweg ging perfect. Op de terugweg fietsen we bij mijn ouders de straat uit, en dan moet je direct de bocht om. De kleine meid vergeet te sturen en gaat zo rechtdoor, hup de sloot in…! Het was een diepe sloot, maar er zat gelukkig niet zo veel water in. Ik gooide mijn fiets aan de kant en vloog er dus direct achteraan. Tot mijn knieën in de drek, maar gelukkig had ze niks. Aangezien het bijna bij mijn ouders voor de deur gebeurde, waren we zo weer binnen. Eenmaal thuis kon ik aan het wassen en daar ben ik de hele middag mee bezig geweest, zo zwart dat alles was.. / Zelf een toetje eten. / De kleine meid ging haar broertje weer aankleden, hihi, ik moet zo om die 2 lachen, hij laat ook gewoon alles toe. <3 / En nu zit ik mijn blog bij te werken en de planning voor februari te maken.

En zo gingen we met een behoorlijke knaller de week uit. Gelukkig konden we er onder de douche al wel een beetje om lachen, en is er niets of niemand stuk. Op naar de volgende week!

Hoe was jouw week?

xx
Loes2 Reacties

  1. 30 januari 2017 / 22:55

    Wat mooi die luchtenfoto’s! En die tas.. SUPER. Jij verantwoordelijke naaister. Liefde voor jouw kindjes. Zo schattig zijn ze.

  2. 31 januari 2017 / 09:47

    Je bent erg creatief bezig geweest met de tas! Knap hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *