Bye January | Hello February 2017

Bye January Hello February 2017

Rond de jaarwisseling vind ik ‘februari’ altijd zo enorm ver weg klinken, en nu is het gewoon al zover! 1 februari 2017! Dat betekent dat we vandaag terugkijken op de afgelopen maand. Januari was een echte wintermaand met prachtige sneeuw, eindeloos mooie luchten en vrieskou. Dit was wel winter zoals ik ‘m graag zie hoor, echt koud, en niet van dat laffe weer. Van mij had dat nog wel even mogen blijven, maar het lijkt er op dat het nu wat milder blijft. We zullen zien.

Bye january

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ik vond het wel super raar dat oud en nieuw dit jaar in het weekend viel, het voelde helemaal niet als een jaarwissel. Op vrijdag zei iedereen op kantoor gewoon ’tot maandag’ en dat was het dan. Januari is bij ons op het werk altijd de drukste maand van het jaar en dat is best wel hectisch. Toch lukte het me afgelopen maand om gemiddeld 4 artikelen in de week te publiceren en ik ben blij dat ik die beslissing genomen heb (1 artikel minder dan vorig jaar). Dat werkt voor mij een stuk overzichtelijker.

Qua bezoekersaantallen zat het weer wat in de lift, gelukkig, na het dipje in december. Vorige maand ontdekte ik veel ‘ongewilde’ bezoekers uit Rusland, en ik kan ondertussen melden dat mijn IP-filter prachtig werkt. Geen gekke data meer.

Mijn top 3 artikelen van januari:

 1. Maken: Traktatie Olaf van Frozen
 2. Creatief met oude kleding
 3. Het leed dat diastasis recti heet

De maand top 3 blijft me verbazen, eerlijk gezegd. Vorige maand ook al op 1: de traktatie van Olaf. Ik moet stiekem zeggen dat die ook wel erg leuk blijft, haha. Nummer 2 vind ik ook leuk, want daar ben ik zelf de laatste tijd ook weer meer mee bezig en dus sluit het ook aan op mijn ‘blogdingen’, zeg maar. En op nummer 3 ben ik stiekem wel een beetje trots. Ik vond zelf ook dat er in Nederland maar weinig over te vinden is en krijg naar aanleiding van dit artikel toch best wel wat vragen. Ik moet het MuTu-system echt weer eens oppakken, dan kan ik weer een vervolgartikel gaan schrijven.

1 second every day

Ik heb een nieuw systeem bedacht voor mijn wekelijkse fotoverslagjes, met vierkante foto’s. Dat heeft als gevolg dat ik veel minder filmpjes maak, en dat ik de foto’s die ik maak, bijna niet kan gebruiken voor 1 second every day. Dat schiet dus niet heel erg op. Daarnaast film ik met de iphone en heb ik de app op mijn LG G3 staan, en dat werkt ook niet echt fantastisch. Helaas kost de app geld voor de iphone en heb ik uit principe geen zin om dat te betalen, dus blijft het maar even zo. Anyway, ik moest wel weer lachen om de beelden, het idee van de app is gewoon zo leuk!

Doelen van de afgelopen maand

 • In januari komen er 4 artikelen per week online –> Ik had stiekem al gezegd dat dit gemiddeld gelukt is. Ik vond het erg fijn zo, en hou dat voorlopig dus even vast.
 • Nieuwe naam voor ‘Mijn week in foto’s’ –> Dat is ‘knipsels van de week’ geworden. Je kon stiekem net al lezen dat ik niet zo blij ben met de huidige opmaak. Het leek me wel leuk om de foto’s in een vierkant weer te geven, per 4 zeg maar. Ik ben daar deze week mee gestopt, want vierkante foto’s zijn gewoon niet handig, en ook te klein om goed te zien, dus de foto’s komen nu gewoon weer stuk voor stuk in het overzicht.
 • Alle DIY-artikelen verschijnen ook in het Engels. –> Mweeh… dit is nog niet echt gelukt. Geloof dat ik 1 haakartikel van Margot wel in het Engels heb gekregen, maar man, wat kost het een tijd gewoon. En als iemand ergens een blik tijd over heeft, hou ik me aanbevolen!
 • Ik wil graag een nieuwe layout voor mijn blog. –> Nog niet gelukt, ik durf niet zo goed aan een nieuwe layout te beginnen. Sukkel he?
 • Een andere hostingspartij –> Ik heb wat voelsprieten uitgezet en ben hier dus mee bezig. Nu nog geen nieuws daarover.
 • Mijn social media kanalen wat beter te beheren. –> Tja, wat zal ik er over zeggen.. Ik heb inmiddels ook een Google+ account aangemaakt (klik) en dat is weer helemaal nieuw voor me. Instagram gaat best goed (al zeg ik het zelf), maar dat Facebook blijft nog best ongrijpbaar af en toe.

Ik heb afgelopen maand het vooruit werken niet als doel gesteld, maar ik heb dus de blogplanner van Blogaholic gekocht en in gebruik genomen, en daar ben ik toch wel heel erg blij mee hoor. Ik moet wel zorgen dat ik de planning ook goed in WordPress zet, anders gaat het nog mis, maar ik heb in elk geval overzicht. Nog niet echt een voorraadje aan artikelen, maar de ideeën liggen op de plank.

Come in february

Yes, februari! De maand van mijn verjaardag, en de maand waarin we op wintersport gaan. Nu ik dit zo typ bedenk ik me dat het dus een jaar geleden is dat ik mijn ski-ongeluk heb gehad. Wat is er veel veranderd en wat ben ik blij dat ik weer zo ver ben dat ik durf te zeggen dat ik misschien zelf ook nog wel ga skiën dit jaar. Dat had ik vorig jaar niet durven hopen.

Eens even denken of ik dan nog een paar leuke doelen kan bedenken voor de komende maand:

 • na de skivakantie MuTu-system weer oppakken, zodat ik later dit jaar echt een goede review kan schrijven over wat het doet met diastasis recti.
 • een boek lezen, of misschien wel 2! Ik ben ‘al’ aan mijn tweede boek van dit jaar bezig, die Goodreads Challenge is echt motiverend ha!
 • Elke dag 5 pins toevoegen aan mijn Pinterest account (dit heb ik stiekem in januari al gedaan). Volg jij mij al op Pinterest?

Hoe was jouw januari? Is er nog iets van je goede voornemens overeind gebleven of deed je daar (net als ik) niet echt aan?

xx
Loes1 Reactie

 1. 2 februari 2017 / 07:36

  Ik ga je eens opzoeken op pinterest, leuk! Ja februari alweer gaat zo snel! Leuk dat jullie op wintersport gaan. Ik ben niet zo van de wintersport ik lig meteen op mijn snuit haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *