Knipsels van week 29: weer werken, 40.8 graden koorts en een lease-hond

Tijd voor de knipsels van week 29: een week waarin het werken weer begon na de vakantie. En waarin we de huisarts bezochten met een kind met 40.8 graden koorts. We eindigden het weekend met het oppassen op de hond van mijn zusje Margot en aten genoeg buiten. Ik maakte niet zo heel veel foto’s, maar genoeg om een beeld te geven van hoe het was. Get ready!
Maandag

Maandag begint het werkende leven weer na de vakantie. Ik moet er even inkomen. Manlief krijgt zijn nieuwe lease-auto vandaag en dus gaan we ’s avonds even op bezoek bij mijn ouders (reden om een stukje te rijden).

En daar moesten we even zustertje spelen: mijn moeder haalde een prachtig verband uit de EHBO-doos en iedereen moest die even proberen. Volgens de kleine meid had haar broer hier ‘een gebroken been’.

Uiteindelijk kreeg ook de boom een verbandje.. Tja.

Dinsdag

Na 1 dag werken ben ik alweer lekker vrij. Vandaag komen de nieuwe gordijnen en dus moesten de vensterbanken (even) leeg. Het lijkt wel een urban jungle zo!

En kijk dan, daar zijn ze hoor, onze nieuwe dupli gordijnen. Vet blij mee!

Het lijkt wel een heel ander huis zo (onze vorige gordijnen waren witte duo rolgordijnen), en ik ben er helemaal blij mee! Ze kunnen van boven naar beneden open, maar dus ook van onder naar boven. Zo fijn! En het isoleert ook goed :-).

’s Avonds eten we lekker buiten, gewoon omdat het kan!

En als we dan naar de lucht kijken, zien we ineens een soort van regenboog-wolk (zie je ‘m in het midden?). Echt zo’n prachtig gezicht!

Woensdag

Manlief heeft dus nu een rode auto, net als de buurman, en als de buurman zijn auto uit de garage rijdt, roep zoonlief: ‘Papa!’. Dikke vette teleurstelling natuurlijk…

En dan heeft deze meneer ineens geen energie meer. Hij valt in slaap op de bank en is echt helemaal weg. Als ik hem voel, is hij bloedheet. Temperaturen dus: 39.8, dus maar even een zetpil er in. Hij valt in slaap op de bank en ik moet bij hem blijven liggen.

Als hij echt slaapt, kan ik even bij hem weg. Ik snap niet zo goed waar de koorts ineens vandaan komt dus laat hem maar lekker even slapen. Als ik teveel lawaai maak, wordt hij weer wakker en dan wil hij alleen maar op mij liggen. Tussen de middag wordt hij weer helemaal heet en als hij bovenop mij slaapt begint hij ook wat te schokken. Ik ben een beetje bang voor een koortsstuip en hou hem dus goed vast. Als hij wakker wordt, wil hij graag drinken, maar ik voel dat zijn lichaam dit niet kan verwerken. Nog geen 10 tellen later spuugt hij alles er weer uit. Ik temperatuur hem nogmaals: dit keer 40.8!! Ik bel dus direct even met de huisarts en die wil hem toch graag zien. Hij krijgt nog een zetpil en even later gaan we op weg naar de huisarts.

Als we in de wachtkamer van de huisarts zitten begint de zetpil te werken en krijgt meneer weer wat praatjes. Voor het eerst sinds uren gaat hij van mijn schoot (ik heb nog niet eens kunnen lunchen) en de huisarts kan (gelukkig) ook niets ontdekken. Wel krijg ik diazepam mee voor als hij nog een koortsstuip krijgt: dan kan ik dat geven.

Eenmaal thuis komt het ineens met bakken uit de lucht: het keldert gewoon over de randen van de dakgoten heen. Hallo zomer!

En deze meneer wil toch ook nog heel graag bij mama hangen. Dus dat doen we dan maar. Ik geniet er gewoon van (ondanks dat ik echt weg smelt, hihi).

Als manlief thuis komt, neemt hij de zorg voor de kleine man even over en dan ga ik even lekker met deze topper oefenen met fietsen. We gaan op zoek naar een geocache, maar kunnen hem helaas niet vinden. Wel is het lekker om er even uit te zijn :-).

Donderdag

Donderdagochtend word ik al vroeg wakker met knallende migraine. Ik neem een tabletje, maar het lijkt niet te helpen (te laat helaas), en nog geen uur later hang ik boven de wc.. Mijn moeder komt gelukkig op de kids passen en brengt de kleine meid naar school. Omdat mijn ouders al op de hond van mijn zusje passen, neemt ze zoonlief mee naar hun huis, zodat ik fijn kan slapen. Helaas lukt dat niet direct en na nog een keer de binnenkant van de wc te hebben bewonderd val ik gelukkig in slaap.

’s Avonds voel ik me gelukkig wel iets beter (lang leve zetpillen), maar je kunt aan het snoetje van deze meneer zien dat hij nog niet helemaal 100% is.

Vrijdag

Vrijdag voel ik me nog wel wat slap, maar ik besluit toch te gaan werken. Zo kom ik de dag goed door, gelukkig. ’s Avonds haal ik de kids uit Enschede en dan belt manlief dat hij in de file staat. Geen zin om te koken dus en we halen lekker wat eten. Ook een keer fijn.

Zaterdag

Goedemorgen! Als we wakker zijn, kruipt deze meneer op de bank. En kijk dan naar die lieve, schattige beentjes. Daar ben ik zo verliefd op!

Dit weekend passen wij op de hond van mijn zusje (die op vakantie is). Hij logeert eigenlijk bij mijn ouders, maar zij wilden dit weekend graag naar mijn andere zusje. En daarom komt Dibbes bij ons. Hij heeft direct een goede plek gevonden!

Wij gaan nog even naar Ikea, en ik kan het niet laten om even bij de keukens te kijken. En kijk dan hoe leuk: een witte oven en magnetron! Ik kan er neits aan doen, maar vind het er dus erg leuk uit zien!

Het was tijd voor een nieuw matras voor de kleine meid en aangezien er nu 10%  korting was op matrassen vonden we dat een goede reden om er 1 op te halen. En natuurlijk moesten ze even proef-liggen :-).

Als zoonlief ’s middags op bed ligt, ga ik met de kleine meid op pad. Oefenen met fietsen, de hond uitlaten en op zoek naar nog een paar geocaches in de buurt. Vet gezellig zo!

En kijk dan hoe mooi het is, bij ons in de buurt :-). Oh ja, we vonden 2 caches!

Zondag

Zondag is natuurlijk rustdag en waar kun je nu beter chillen dan bij papa?

Zoonlief is nog steeds heel er blij met de sticky roads die ik laatst op een grote MDF-plaat heb geplakt, hij speelt er echt elke dag mee!

’s Avonds komen mijn ouders Dibbes weer ophalen en ze blijven lekker eten. Wij maken lekker pizza’s op de cobb en gaan daarna chillen op de bank.

Hoe was jouw week? Heb jij ook flink wat regen gezien of viel het nog wel mee?

xx
Loes2 Reacties

 1. 24 juli 2017 / 09:40

  Wat een gave rolgordijnen ik ben ook nog opzoek. Erg mooi!

  • Loes
   Auteur
   25 juli 2017 / 14:14

   Wij hebben ze bij Veneta besteld. Het scheelde bijna 50% met de prijs in de winkels hier. Echt heel veel. Ze komen opmeten en ook nog monteren, echt tevreden over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *