Knipsels van week 27: verhuizen naar het gele huis, de koning van het woud en pyttipanna

Goedemorgen! Het is tijd voor de knipsels van week 27. Een week die we doorbrachten in Zweden: we verhuisden naar het gele huis, waren veel aan het picknicken en genoten van het lekkere weer als dat er was. Ben je benieuwd of we de koning van het woud (de eland) gespot hebben?

maandag

Vandaag brengen we een bezoek aan Borås, een redelijke stad bij ons in de buurt. We wilden gaan winkelen in het ‘winkelcentrum’, maar dat bleek een beetje tegen te vallen en dus liepen we het centrum in. Daar vielen we met de neus in de boter, want er was een of ander sportevenement aan de gang en het hele park in de stad was druk met allerlei leuke dingen. De speeltuin wat uiteraard het meest favoriet. Bij dit konijn moesten we natuurlijk even een foto maken.

En Borås moest natuurlijk ook even op de foto gezet worden, uiteraard met ons op de voorgrond. Selfie-time!

Dinsdag

verhuizen

Gisteravond toen we terug kwamen, mochten we verhuizen naar dit prachtige gele huis. Dit huis wilden we eigenlijk de hele week al hebben, maar het was nog tot gisteren bezet, en dus bleven we 2 nachten in een kleiner huis op hetzelfde terrein. Wat een verademing is dit huis zeg, zo fijn groot! En we blijven dus alsnog een week in dit huis 🙂

en wat we verder deden

We rijden vandaag naar het Mountain Resort Isaberg, want daar is een Moosepark! Het lukt nog niet echt om de eland in zijn ‘natuurlijke habitat’ te vinden, en dus gaan we het op deze manier proberen.

Ze hebben hier 4 elanden, een mannetje, 2 vrouwtjes en een jonkie. En ze hebben dus een soort ‘park’ gemaakt wat zoveel mogelijk overeen komt met de normale leefomgeving van de eland. Alleen nu kunnen mensen ze dan bekijken. Op deze foto moet je even zoeken, maar hier zijn er 2!

En het park grenst aan een prachtig meer, waar ze een bankje neergezet hebben om te zitten. Zo mooi!

En dus nemen we even een korte pauze…

…om van dit uitzicht te genieten. Zweden, wat ben je toch ademloos mooi.

En we staan oog in oog met mama-eland! Zoonlief viel hier op de grond en begon keihard te huilen.. Mama-eland vond dat wat bedreigend overkomen en kwam dus enorm in de benen. Je ziet wel aan waar manlief staat, dat hij schrok, ha. Het was maar goed dat er een hek tussen zat!

De toegang tot het park: met een tunnel onder de weg door.

Dat hele Mountain Resort was overigens ook nog geweldig, ze hadden er een supermooie speeltuin (en nog veel meer leuks waar onze kids te jong voor zijn) en dus vermaakten we ons prima!

We stopten op de weg naar huis nog even bij dit mooie meer voor wat broodjes.

En maakten ook nog even tijd om deze prachtige kerk te fotograferen (een kasteel, volgens mijn dochter).

Woensdag

Goedemorgen! Vandaag gaan zijn we wederom in Borås, maar dit keer om de dierentuin te bezoeken. We halen nog gauw even wat broodjes voor de lunch, en kijk dan wat het assortiment bij deze ICA Maxi is! <3 <3

We beginnen al goed in de dierentuin met de olifanten die 2 jonkies hebben, zo leuk!

En na de savanne is het tijd voor de lunch! We hebben een fijne plek in de zon en eten heerlijke verse broodjes.

De neushoorns!

Buffels.

En ook hier hebben ze elanden met een jong. Toch nog flink wat elanden gezien dus deze week, ik ben helemaal blij.

De dag begon fantastisch qua weer, maar we hebben toch ook even een flinke onweersbui gehad. Gelukkig konden we snel schuilen, maar na de bui koelde het toch flink af buiten. In de bolderkar zitten met de deken om was een goed idee!

En terwijl de dinosaurussen bezocht worden, begint het zonnetje weer te schijnen.

Er moest natuurlijk een souvenir mee, 2 pinguïns dit keer, en die moesten ook op de foto.. 🙂

Donderdag

Vandaag staat Jönköping op het programma en als we de auto geparkeerd hebben, lopen we langs een winkel met dit servies. In alle kleuren van de regenboog!!! Daar moest ik natuurlijk even een foto van maken :-).

Het is weer een heerlijke dag vandaag en Jönköping ligt aan een van de 2 grootste meren van Zweden, dus dat moeten we uiteraard even bekijken.

Ondertussen flaneren we heerlijk door de stad.

En doen we nog een beetje cultureel.

Deze kleine meneer houdt het maar amper vol vandaag en als ze staan te bellenblazen op het plein, wil hij alleen maar zitten.

Niet veel later valt hij letterlijk in slaap. En deze papa geniet er maar even van.

We maken nog gauw een stop bij een super leuk winkeltje dat o.a. dit mooie shirt van Molo verkoopt. Love it!

En op de terugweg stoppen we nog even bij dit prachtige pand in Strömsfors, wat vroeger een fabriek was.

Vrijdag

Het belooft vandaag de mooiste dag van de week te worden en dus besluiten we om een stukje te gaan fietsen. Bij ons huisje staan fietsen met een prachtig fietskarretje er achter en dus kunnen de kids makkelijk mee zo.

Wel pittig met 35 kilo achter aan de fiets, het is hier best heuvelachtig!

Maar we redden het en gaan lekker picknicken bij het meer van Enesbo. En de kleine meid vindt het water helemaal geweldig.

Kijk dan, wat een plek weer. Alles is zo mooi in de omgeving! Verderop staan nog wat koeien in het water, en het is heerlijk rustig.

Er liggen 2 schepjes aan de kant en de kleine meid vermaakt zich er prima mee.

Hier wil je toch gewoon blijven?

Na het spelen leggen we de schepjes weer netjes terug, voor de volgende bezoekers en dan gaan we weer naar huis.

’s Avonds gaan we BBQ-en. Dat wil zeggen: de kids eten 5 stokbroodjes en voordat het vlees klaar is, zijn zij al van tafel vertrokken. Dus werd het een diner voor 2.

Nog één keer een foto van ons huis. Omdat ‘ie zo mooi is…

Zaterdag

Er is regen voorspeld voor vandaag en dus besluiten we een binnenspeeltuin op te zoeken. Dat betekent dat Hello Kitty en Kikker niet mee mogen dus die mogen ons uitzwaaien.

In Borås zit een geweldige binnenspeeltuin waar ze voor volwassenen de boel ook goed voor elkaar hebben (gratis Wi-Fi en vet lekker eten). Deze carrot cake en Zweedse kladdkaka smaken heerlijk!

’s Avonds zien we ineens dat de kikker zijn arm los heeft zitten. Die zet ik weer even vast. En zijn mond was ook al een tijdje stuk, dus die hebben we ook gerepareerd. Nu kan de kikker weer lachen.

Zondag

Torpa Stenhus staat op het programma vandaag, een Middeleeuws kasteel in de buurt. Daar mag je je verkleden en dat laat ik me geen 2 keer zeggen. Helaas was het feest van korte duur, want na de foto wilde deze prinses alles weer uit. *zucht*

Het is echt een prachtig kasteel en je kan zien dat ze het goed onderhouden.

Ik hou altijd enorm van dit soort leuke hoekjes. Vooral zo’n plekje bij het raam waar je kunt zitten, dat zou ik in mijn eigen huis ook zo willen hebben!

Uiteraard ligt dit kasteel aan een prachtig meer.

We gaan lekker lunchen in de tuin van het kasteel en na een week in Zweden heb ik nog steeds geen genoeg van die prachtige rode huizen.

Het kasteel aan de buitenkant, met 2 van mijn knappies op de voorgrond.

Bij dit uitzichtpunt lag ook nog een geocache verstopt. Als ik die probeer te vinden, rennen de muizen rond mijn voeten, en ik vlieg dus ook weg. Jammer van die cache…

En we rijden nog even door naar Ulricehamn. Daar halen we lekker een ijsje om bij het water op te eten.

Er worden hier echt om de 2 minuten gewoon bootjes te water gelaten, zo leuk om te zien! Net of heel de stad uitloopt. Op de parkeerplaats staan ook alleen maar auto’s met aanhangers voor boten.

’s Avonds eten we weer heerlijk pyttipanne: een typisch Zweeds aardappelgerecht, wat ik weer herontdekt heb. Zo lekker!

En zo zit deze week er al weer op. Wat hebben we een prachtige week gehad in Zweden, echt, wat een verschrikkelijk mooi land! Komende week verkassen we weer: dinsdag ‘verhuizen’ we naar Kopenhagen, voor 3 nachten, en vrijdag rijden we dan weer naar huis. Dan zit het er allemaal al weer op! Nog benieuwd naar de foto’s van ons weekje Denemarken? Kijk dan even hier.

Heb jij nog wat leuks gedaan afgelopen week? En ben je ook zo onder de indruk van Zweden?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *