Dingen die ik fijn vind aan de zomer

Ik kan me altijd heel erg verheugen op de zomer. Als het zonnetje lekker schijnt, is de wereld stiekem toch wel op zijn allermooist, toch? En het lijkt wel net of iedereen zich een beetje beter voelt in de zomer. Of dat door de vitamine D komt weet ik niet 🙂 Vandaag deel ik de dingen die ik zo fijn vind aan de zomer.





Dingen die ik fijn vind aan de zomer

Eigenlijk begint het schijnen van de zon natuurlijk al in de lente. En stiekem vind ik dat ook een erg leuk seizoen. Als de zon ’s ochtends steeds eerder begint te schijnen, en het ook ’s avonds steeds langer licht is, daar kan ik zo van genieten! Hoe de wereld langzaam in bloei komt. Als dan de zomer komt, lijkt het wel of de hele wereld in een soort van relax-stand zit om gewoon van de zon te genieten. Hoewel zomers in Nederland niet altijd volledig zonnig zijn natuurlijk. Anyway, de dingen die ik fijn vind aan de zomer dus!

dingen die ik fijn vind aan de zomer 2

Vroeg licht

Dat is echt wel één van de meest fijne dingen vind ik: dat het ’s ochtends zo heerlijk vroeg licht is buiten! Ik gebruik in de winter zelfs een wake-up light, omdat ik anders ’s ochtends echt mijn bed niet uit kan komen. Nu heb ik daar hoe dan ook wat moeite mee, om uit bed te komen ’s ochtends. Het is gewoon heerlijk om ’s ochtends wakker te worden en de zon te zien schijnen en de vogeltjes te horen.

dingen die ik fijn vind aan de zomer 4

Buiten eten

Van buiten eten krijg ik altijd een enorm vakantiegevoel. Alsof je niet op tijd naar bed hoeft, en lekker de hele avond buiten kunt blijven hangen, totdat je zin hebt om te slapen. De waarheid is vaak anders, haha, maar wij eten toch best vaak buiten. Zodra het kan, doen we dat.

Met water spelen

Dat is dan weer iets wat niet helemaal voor mijzelf geldt (hoewel…). In de zomer kunnen de kindjes zo heerlijk met water spelen buiten! We hebben zo’n leuke watertafel met wat speeltjes die erg in trek is, maar ook gewoon een emmertje met water is al leuk. Lekker smeren en stiekem ook een beetje afkoelen. Perfect voor ontzettend warme dagen.

dingen die ik fijn vind aan de zomer 3

Sproeten!

Ik heb (een beetje) rood(achtig) haar, en dat betekent automatisch dat ik ook sproeten heb. En hoe meer zon er is , des te meer sproeten ik krijg. Ik word zelfs helemaal niet bruin, maar als ik lang genoeg in de zon ben, dan krijgen mijn armen eigenlijk een soort laagje sproeten (lichtbruin dus, haha). Voor mijn benen heb ik nog wel wat zonuren nodig, die hebben minder sproeten dan mijn armen en mijn gezicht, maar dat is maar zo.

weinig make-up

Ik heb geen hekel aan make-up hoor (helemaal niet), maar ik vind het in de zomer heerlijk om zo min mogelijk make-up te dragen. Eigenlijk altijd wel een beetje mascara en wat bronzer of blush, maar verder zo min mogelijk. Dat wordt toch alleen maar plakkerig van het zweet en als je flink met zonnebrand blijft smeren, smeer je alles weer uit. En doordat je huid toch wat meer ‘glow’ heeft van de zon, mis je het ook veel minder!

Zomerfruit

In de zomer is er zoveel lekker fruit te koop! Aardbeien, frambozen, (water)meloenen, abrikozen, perziken, nectarines, noem maar op. Dat vind ik zo heerlijk!  Ik vind het vooral leuk om aardbeien zelf te plukken, of om ze rechtstreeks bij ‘de boer’ te kopen (zoals we in Denemarken deden, met een standje aan de weg).

Fietsen!

Ik vind het heerlijk om ’s avonds of in het weekend nog even met manlief en de kids op de fiets te stappen om van de zon te genieten. En om van de omgeving te genieten. Dat is op de fiets toch echt anders dan in de auto. Dan zie je ineens hele andere dingen, waar je anders maar voorbij sjeest. Onze favoriete bezigheid op de fiets is om knooppunten te zoeken, zo stippelen we een route uit.

En dat waren de dingen die ik fijn vind aan de zomer. Heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je lekker ongegeneerd ijsjes kunt eten (Liuks, of van die zakjes met smaakjes), heerlijk! Ja, ik hou enorm van de zomer!

Wat vind jij fijn aan de zomer? Herken je jezelf in mijn dingen of heb je zelf nog aanvullingen?

xx
Loes



3 Reacties

  1. 9 juli 2017 / 10:41

    Dat zijn zeker fijne dingen! Geniet van de zomer 🙂

  2. Esmee
    10 juli 2017 / 19:08

    Aardbeitjes plukken is zo leuk (en lekker!)… Wij hebben ook nog framboosjes… ook erg leuk! Lekker een dagje fietsen en buiten eten kan ik ook zo onwijs van genieten… Lekker zonder jas – heerlijk dat zonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *