Knipsels van week 25: zomer, 3 dagen training en lekker onderweg

[:nl]Hoera! Tijd voor de knipsels van week 25. Het was een beetje een gekke week afgelopen week, ik werkte op dagen dat ik normaal vrij was en zat stiekem met mijn hoofd al een beetje bij de vakantie.

maandag

Deze hele week ligt mijn werkschema omver, omdat ik 3 dagen training heb. Dat betekent dat ik vandaag vrij ben, en gezien de temperaturen vind ik dat helemaal niet erg!

Wij gaan lekker naar het Lage Veld (in Wierden), om ons hoofd koel te houden bij de waterspeeltuin. Wat een heerlijke plek om te zijn als het zo knetterwarm is. We leggen ons picknickkleed in de schaduw en spelen heerlijk in het water. Komisch detail: omdat ik ‘alleen’ ben, kon ik mijn rug niet insmeren.. Toen ik ’s avonds naar bed ging, had ik mijn badpak dus nog aan..

Dinsdag

Vandaag is mijn eerste dag training op kantoor in Utrecht. Ik maak helemaal geen foto’s!

Woensdag en Donderdag

Omdat ik donderdag ook geen foto’s maak, neem ik deze 2 dagen maar even samen.

We parkeren vandaag de auto in ‘de wokkel’. Dat is een parkeergarage tegenover ons kantoor. Het grappige is dat de achterkant uitkijkt op mijn oude werkgever: hier gaf ik altijd trainingen.

Het pand wat wij dus ‘de wokkel’ noemen.

Ik heb dus 3 dagen training deze week in een nieuwe single source documentatieprogramma. Super interessant en ik ben er helemaal blij mee.

Ook was ik deze week heel blij met ‘mijn’ auto: ik mocht de mini mee. Op kantoor hebben we een poule-auto, die je mee kunt nemen als je zakelijke kilometers moet maken. Wat een heerlijk autootje. Helaas veeeeel te klein voor privĂ©gebruik, maar anders wist ik het wel!

Als ik woensdagavond thuis kom, heb ik een leuke envelop van Raamtekening.nl liggen: ik bestelde het Random Things To Draw-vakantieboek. Jeej!

Mijn zusje paste vandaag op en ze kookte zelf voor ons. Wat een service he? Het zag er niet alleen leuk uit, maar smaakte ook nog eens super lekker. Fijn, zulke dagen 🙂

Vrijdag

Vandaag maak ik wederom weinig foto’s, want ik ben eigenlijk de hele dag druk met het regelen van de laatste dingen voor onze vakantie. Laatste boodschappen, tassen pakken, dat soort dingen. ’s Avonds komen mijn schoonouders nog gezellig eten, om ons uit te zwaaien.

zaterdag

Goedemorgen! Vandaag begint onze vakantie en we vertrekken richting Denemarken. Deze foto maakte ik nog geen 2 minuten nadat we vertrokken waren. Zie je die berg speelgoed in het midden??? Whuuuut?? Het viel in de smaak (‘het mooiste speelgoed ooit’, aldus onze kleine meid). Ik had natuurlijk weer twee rugzakjes ingepakt met speelgoed (zoals je kon lezen in mijn artikel ‘Hoe vermaak je kinderen in de auto‘).

We hebben op de A7 in Duitsland nog best een tijd file, maar gelukkig blijft het reuze gezellig in de auto. Hier rijden we bijna de brug naar het Deense eiland Funen op.

Tegen 18:00 halen we de sleutel op en als we in ons huisje zijn eten we onze traditionele vakantiemaaltijd: soep met knakworst!

Dit is onze ’tuin’ aan de achterkant, wat een uitzicht he?

En dit is ons heerlijke huis voor de komende week.

We zitten op een soort park met allemaal van deze mooie gekleurde huisjes. Ontzettend leuk en ruim aangelegd met heel veel speelmogelijkheden voor de kids.

En super dicht bij het strand, waar we uiteraard ’s avonds even naartoe lopen. We waaien wel bijna van de steiger!

Het water staat heel hoog, maar we kunnen nog wel even wat schelpen zoeken op het kleine stukje strand dat we zien.

En als we terug lopen, lijkt het te gaan regenen. Het waait zo hard, dat we eigenlijk geen druppel hebben gezien: de wolken waaien letterlijk over ons huis.

zondag

Goedemorgen! Vandaag brengen we een bezoekje aan Middelfart (ik moet stiekem zo lachten om die naam: iets met scheet?). Het waait wederom erg hard vandaag, maar het is best lekker weer.

Middelfart ligt eigenlijk onderaan de brug waar we gisteren overheen reden. Ik vind dit soort uitzichten altijd prachtig (en hoor mijn dochter al weer zeggen: ‘Mijn mama vindt alles prachtig… :-)).

Middelfart heeft hele leuke straatjes, met allemaal van die gekleurde huisjes.

En een mooie kerk.

Zie je de brug zo tussen de bomen door? Mooi he, met die lucht?

We rijden ook nog even door naar Assens en hier is een mooi strand.

En een ijsje als lunch: als je vakantie hebt, dan mag dat natuurlijk. Papa en mama hadden overigens een heerlijke pølse (knakworst).

En we probeerden nog een geocache te vinden. In Middelfart konden we ‘m niet vinden, maar hier lukte het gelukkig (uiteindelijk) wel. Ik moest natuurlijk even een foto sturen naar de rest van de familie (die mij heeft aangestoken met dit ‘virus’).

Van onze schoonouders lenen we deze bolderkar. Ik vind onze buggy een rotding en eigenlijk wilde ik wel iets waar 2 kindjes in passen. Dit is echt een uitkomst: ze passen er allebei in en je kunt je tas er soms ook nog inzetten.

En als we ’thuis’ zijn spelen we nog even in de speeltuin. Kikker mocht even uitrusten in het gras.

Komende week blijven we dus heerlijk in Denemarken bivakkeren. A.s. zaterdag vertrekken we naar Zweden, waar we ook een geel huis hebben (maar beginnen in een rood huis, anyway, dat lees je vast volgende week of die week er op wel).

Heb jij nog wat leuks gedaan afgelopen week? En heb je tips voor ons verblijf op Funen? Ik hou me namelijk aanbevolen!

xx
Loes
[:]

2 Reacties

  1. Rita
    26 juni 2017 / 08:14

    Ziet er gezellig uit. Veel plezier vandaag.

  2. 26 juni 2017 / 10:28

    Super leuk je zelfgemaakte picknickkleed! En dat speelgoed tussen hun in, in de auto whaha geweldig! In dat huisje zou ik ook wel willen verblijven mooi zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *