Zelf croutons maken | Makkelijk ‘recept’

[:nl]Vandaag heb ik iets leuks, lekkers en ontzettend makkelijks voor je. Zo simpel, dat ik het eigenlijk niet eens een recept durf te noemen. Maar omdat ik het zo lekker vind, besloot ik dat het toch de moeite waard was om te delen. Ik heb het over: zelf croutons maken!

Zelf croutons maken

Ken je die zakjes met croutons uit de supermarkt? Ik wel. Vaak neem ik ze mee, omdat ik dan bedenk dat ik het in een salade wil gebruiken. Meestal vergeet ik dat dan, en eigenlijk altijd vallen ze tegen (want veel te hard). Onlangs bedacht ik me dat het eigenlijk super simpel is om croutons zelf te maken. Het mag met oud brood, maar met vers brood is het net zo lekker hoor!

Oh ja, het woord ‘recept’ staat tussen haakjes, want ik zou dit eigenlijk geen recept willen noemen. Het is zo verschrikkelijk makkelijk om te doen, dat ik eigenlijk spijt heb dat ik het niet veel eerder zo ben gaan doen!

Wat heb je nodig?

  • 3 sneetjes brood
  • 5 eetlepels olijfolie
  • een beetje knoflookpoeder
  • zout (liefst grof zout)
  • paprikapoeder
  • een grote kom

en zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (het mag ook iets minder warm, dan moet je de croutons er gewoon wat langer in doen). Snij het brood in blokjes (zo groot als je zelf wilt, of wat mogelijk is) en gooi het brood in een grote kom. Doe de olijfolie, knoflookpoeder en paprikapoeder bij het brood en mix het met een lepel goed door elkaar, zodat het ‘eerlijk’ verdeeld is.

zelf croutons maken (1)-

Leg wat bakpapier op het rooster van de oven en verdeel het brood er op. Gooi als laatst het zout er over heen.

zelf croutons maken (2)-

Zet het rooster in de oven en hou de tijd goed in de gaten. Bij ons was het voldoende om de broodjes 10 minuten in de oven te laten staan, maar het is belangrijk om niet weg te lopen bij het bakken 🙂

OOK LEZEN: Turkse pizza maken

En klaar!

zelf croutons maken (3)-

Als de broodjes een beetje bruin zijn, zijn de croutons klaar! Ze zijn dan lekker knapperig. Je kunt ze stiekem al een beetje snacken, want warm zijn ze ook ontzettend lekker.

zelf croutons maken (5)-

Maak vervolgens eerst je sla klaar, en gooi de croutons pas als allerlaatste door de sla: als je de croutons te lang in de sla laat zitten, worden ze een beetje slof en zompig.

Heb jij wel eens zelf croutons gemaakt?

xx
Loes[:en]Vandaag heb ik iets leuks, lekkers en ontzettend makkelijks voor je. Zo simpel, dat ik het eigenlijk niet eens een recept durf te noemen. Maar omdat ik het zo lekker vind, besloot ik dat het toch de moeite waard was om te delen. Ik heb het over: zelf croutons maken![:]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *