De lekkerste wafels
Een wafelijzer dus. Ik heb er ooit, bij mijn vorige werkgever, eens een in een kerstpakket gekregen. Vermoedelijk heeft die de verhuizing niet overleefd, want ik kan ‘m nergens weer vinden. Jammer, want ik vind wafels eigenlijk best lekker. Toen ik bij Xenos een mooi exemplaar tegenkwam, dacht ik: die neem ik mee!
En toen begon de zoektocht naar een goed recept. Inmiddels heb ik best wat wafels gebakken die best lekker waren, maar het recept zat er nog niet echt tussen. Sommige recepten waren teveel ‘pannenkoek’, terwijl ik echt een wafel wil. Wel ben ik er inmiddels achter dat ik misschien beter voor zo’n rechthoekig wafelijzer had kunnen gaan (die rechthoekige wafels maakt zeg maar).
Wat heb je nodig?
Dit is een recept voor ongeveer 7/8 ronde wafels.
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 80 gram suiker (of meer als je van heel zoet houdt)
- 3 el olie
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
En zo maak je het
Gooi de bloem, suiker, bakpoeder en het zout bij elkaar in een mengkom en roer dit door elkaar.
Voeg dan alle natte ingrediënten toe en kluts alles met een garde goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
Zet je wafelijzer aan en wacht tot deze warm is. Als het nodig is, vet ‘m dan eerst in (die van mij mag ik niet invetten).
Giet dan een soeplepel (opscheplepel) beslag in het ijzer en sluit het wafelijzer.
Als je aan de zijkant kunt zien dat de wafel hard begint te worden, dan kun je even kijken hoe ver hij is. Afhankelijk van hoe gaar je je wafel wilt hebben, laat je ‘m nog even langer zitten (of niet natuurlijk :-)).
–> Liever koekjes bakken? Kijk dan hier.
Klaar!
En dan: smullen maar! Ik hou niet zo van extra ‘dingen’ op mijn wafel, maar je kunt er uiteraard vanalles op doen wat je maar lekker vindt: aardbeien, poedersuiker, chocoladesaus of slagroom. Smaken verschillen, dus leef je uit!
Hou jij ook zo van wafels? En wat is jouw ultieme recept? Ik sta altijd open voor verbeteringen!
xx
Loes
[:]