Knipsels van week 22: warm, warm, en nog eens warm, trainingskamp en Pinksterfeesten

Het is weer maandag: tijd voor de knipsels van week 22! Een week waarin ik het kwik zag stijgen naar 34,5 graden (warm!) en we op ’trainingskamp’ gingen voor onze vakantie naar Scandinavië. En ondanks dat het in het weekend wat regende, lukte het toch om een fietstocht te maken, waarbij we op de Pinksterfeesten in Bornerbroek eindigen. Maak je klaar voor veel foto’s :-).

Maandag

maandag (1)-

Maandag werk ik de hele dag op kantoor (met airco, yes!), en als ik thuis kom, geeft de thermometer in de auto 34,5 graden aan.. Pfoe, dat is wel erg warm.

maandag (2)-

Thuis tref ik dit aan: al het nieuwe speelgoed van zoonlief bij elkaar. Zo leuk om te zien hoe blij hij er mee is.

maandag (3)-

Vlak voordat de kids naar bed gaan, krijgen ze nog lekker een flesje melk. Zoonlief kijkt het liefst nog even fimpjes op de ipad en kijk dan naar die beentjes. <3

Dinsdag

dinsdag (1)-

Deze week blijf ik op dinsdag over in plaats van op woensdag, en als de kids naar buiten zijn, ruim ik het klaslokaal even op.

dinsdag (2)-

Na het buiten spelen wil deze meneer nog lekker even kijken op de ipad. Kijk dat kontje, zo schattig op die stoel.

dinsdag (3)-

Ik besluit lekker aan het knutselen te gaan (yes, ik heb m’n eerste DIY-video opgenomen, binnenkort online!), maar het wordt wel een beetje een troep.

Woensdag

woensdag (1)-

Goedemorgen! We spelen vandaag weer lekker met de tractors en koeien en sticky roads.

woensdag (2)-

En daarna bouw ik een mooie ‘stad’ van Thomas de Trein.

woensdag (3)-

En ook dat valt goed in de smaak.

woensdag (4)-

We moeten ook nog boodschappen doen en deze meneer wil niet in zitje van het winkelwagentje, dus zitten zijn knuffels er maar in. En dat snoetje, haha.

woensdag (5)-

woensdag (6)-

’s Middags ga ik wederom wafels bakken: we moeten ‘oefenen’ voor onze vakantie in Denemarken en Zweden (grapje natuurlijk). Ook dit recept is nog niet helemaal top, dus we zoeken nog even door.

woensdag (7)-

’s Middags is het weer tijd voor de logopedie van de kleine meid en ik speel dus met deze topper even buiten.

Donderdag

donderdag-

Donderdag past mijn vader bij ons op en hij had een pakketje besteld. Dat zou tegen half 6 komen. Hij heeft het busje van de postbode zien staan, maar op de een of andere manier heeft hij nooit aangebeld. Het pakketje was dus afgeleverd bij de buurman, die direct weg moest nadat hij het pakje in ontvangst had genomen. ’s Avonds laat werd het pakketje nog bij ons gebracht gelukkig, en toen zag ik dat er een sticker op zat: niet bij de buren afgeven… Zo gek dat het dan toch gebeurd is, terwijl mijn vader dus ook nog eens gewoon thuis was. Anyway, ik heb het pakketje ’s avonds dus maar even bij hem gebracht.

Vrijdag

vrijdag (1)-

Vandaag is weer gewoon een werkdag, maar tijdens de lunch gaan we lekker even wandelen.

vrijdag (2)-

Blijft een prachtig plaatje toch?

vrijdag (3)-

’s Avonds eten we bij opa en oma in Enschede en we gaan pizza’s van de BBQ eten (jeej!). De kids houden niet van een gevulde pizza, maar wel van het deeg en dus maken we mooie vormpjes.

vrijdag (4)-

Op de terugweg zien we nog een luchtballon. Tja, op de foto is het een zoekplaatje geworden…

Zaterdag

zaterdag (1)-

Zaterdagochtend beginnen we goed met een ontbijt met Kaiserschmarrn. Nog een klein souvenirtje uit Oostenrijk. Blijft lekker!

zaterdag (2)-

Tussen de middag lijkt het me een goed idee om onze nieuwe brander uit te proberen. Die wil ik straks meenemen op vakantie naar Denemarken en Zweden en het leek me wel handig om ff te kijken of ie wel werkt. En dat deed ie! Dus we hadden een fijn gebakken eitje bij de lunch.

zaterdag (3)-

’s Middags krijgen we Veneta op bezoek, want we moeten nieuwe raamdecoratie beneden. We hebben prachtige dupli-gordijnen uitgezocht (plisségordijnen met honingraat). Niet in deze kleur die ik vast hou overigens, maar een tint donkerder. Na onze vakantie wordt het gemonteerd en ik ben helemaal blij!

zaterdag (4)-

Als we ’s avonds een ijsje willen halen, is het weer zo slecht, dat we besluiten naar McDonalds te gaan. Daar kunnen de kids ook nog eens lekker spelen.

Zondag

Eerste Pinksterdag vandaag! Omdat het voorlopig droog lijkt te blijven, stappen we lekker op de fiets. Ik vind de omgeving waar wij wonen altijd zo prachtig (en ik quote hier even mijn 4-jarige dochter: ‘Mijn mama vindt alles prachtig’. Denk daarbij een diepe zucht en rollende ogen, haha).

Deze kleine meneer zit gezellig bij mij op de fiets.

Die klaprozen, zo mooi!

Het was niet echt heel warm vandaag, maar koud ook niet. Een beetje gek weer. Ook zagen we overal van die donkere wolken passeren. Gelukkig werden we op de fiets niet nat.

We zagen overal ‘sporen’ van dieren, en moesten natuurlijk even meten met onze eigen voeten. Schattig he.

En zover je kijken kon dit soort begroeiing. Met de wind er doorheen was het echt prachtig (hoor je mijn dochter ook?).

We zien overal deze pinksterbloemen, alleen het gekke is dat deze wel erg wit zijn. Manlief gaat er 1 halen voor de kleine meid en kan vervolgens weer terug om er ook 1 voor zoonlief te halen.

Blijhoofd met zijn bloemetje.

We fietsen door naar Bornerbroek waar de Pinksterfeesten zijn. Het terrein is echt super leuk opgezet en voor de kids is er veel te doen. We moesten natuurlijk even eendjes vissen.

En er was een grote berg met zand, die ook erg in trek was.

We hebben lekker even wat gegeten en gedronken (en met het gewonnen speelgoed gespeeld),

En we moesten ontzettend lang in de rij staan voor de balonnenmeneer, want die nam flink de tijd voor zijn klantjes. En wauw, wat een kunstenaar was dat zeg. Hij maakte echt de mooiste dingen. Zoals deze Minnie Mouse.

Kijk dan hoe leuk het terrein er uit zag. Het heeft nog wel heel even gedruppeld (mag eigenlijk geen regen heten), maar dat mocht de pret niet drukken.

Mijn moeder belde om te vragen of we asperges bij hen kwamen eten en daar zeiden we natuurlijk geen ‘nee’ tegen. De Roparun komt vlak langs hun huis, dus we zijn nog even een aantal lopers gaan aanmoedigen.

En we aten dus heeeeerlijke asperges. Dat hadden we dit jaar nog niet zo vaak gehad :-).

Zo zit deze weer er al weer op. Lekker dat de komende week begint met een vrije dag. Dat betekent dat ik pas donderdag weer hoef te werken. Heerlijk!

Hoe was jouw week? Heb jij nog wat leuks gedaan met Pinksteren?

xx
Loes2 Reacties

 1. 5 juni 2017 / 13:09

  Oeh lekker die asperges. En dat kontje <3
  Heerlijk dat fietsen hè? Ik geniet daar ook zo van.
  En raar hoor met die pakketten? Ik begrijp onze bezorgers ook nooit zo.

  • Loes
   Auteur
   7 juni 2017 / 21:46

   Echt lekker hoor, fietsen! Je ziet zoveel leuke dingen die je in de auto niet ziet, en toch kom je ergens (verder dan wandelen zeg maar). En tja, die pakketten.. Ik vind het DHL afleverpunt dan soms echt een fijne oplossing. Ophalen wanneer je wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *