AliExpress shoplog Fotografie items

Hoera! Het is weer tijd voor een AliExpress shoplog! Dit keer heb ik een specifiek shoplog, want ik heb allerlei dingen besteld die te maken hebben met fotografie. Benieuwd wat ik geshopt heb?

Shoplog aliexpress fotografie

Op het gebied van AliExpress was ik nog niet zo lang geleden een echte rookie: geen idee hoe het werkte en wat er allemaal te koop is. Na mijn eerste bestelling spendeerde ik steeds meer tijd op de site (super slecht voor mijn portemonnee ondanks de lage prijzen) en de postbode blijft maar pakketjes brengen. Elke keer weer een feest, want ik vind pakketjes ontvangen gewoon ontzettend leuk :-).

Zoals ik al zei ging ik dit keer helemaal los op allerlei handige dingen die je bij het fotograferen kunt gebruiken. Ik vind het soms lastig om goed licht te hebben of om met een schaduw te werken. En daar kan ik nu mee aan de slag!

reflector scherm

shoplog aliexpres fotografie (1)-

Dit is dus zo’n ding waar ik ontzettend veel over gehoord had: een reflector scherm. In verschillende kleuren en dus voor verschillende dingen te gebruiken. Ikzelf gebruik de zilverkleurige het meest, om te zorgen dat foto’s geen schaduw krijgen als het natuurlijk licht niet helemaal is zoals ik wil. Als je meer informatie wilt over het gebruik van zo’n scherm, dan kun je er hier meer over lezen.

Camera ring light

shoplog aliexpres fotografie (2)-

shoplog aliexpres fotografie (6)-

Dit is echt zo’n leuk hebbedingetje: een ring light voor je mobiele telefoon. Die kun je gebruiken om prachtige selfies te maken, maar daar heb ik ‘m niet voor aangeschaft (haha). Soms wil ik met mijn telefoon foto’s maken, maar dan is het licht niet goed genoeg. Nu kan ik dan de ring gebruiken om toch een beetje bij te schijnen. Hij heeft namelijk 3 standen en ik ben wat verbaasd over hoeveel licht hij geeft.

Neopreen hoes voor de lens

shoplog aliexpres fotografie (3)-

Bij mijn digitale camera heb ik 2 lenzen. 1 zit er altijd op, maar er is dus ook altijd 1 losse lens. Ik heb wel een hoes voor de camera, maar had er nog geen voor de lens. Nu heb ik dus een neopreen hoes besteld, in de maat M en daar past mijn extra lens prima in.

Camera strap(s)

shoplog aliexpres fotografie (4)-

shoplog aliexpres fotografie (5)-

Hier had ik een beetje last van keuzestress en dus heb ik allebei de riemen maar besteld. Een zwarte camerariem met witte stippen en eentje met een mooie gekleurde print. Ik heb alleen nog maar de zwarte met witte stippen gebruikt, en die vind ik zo leuk dat ik eigenlijk niet wil wisselen, haha. Nou ja, voor de prijs hoefde ik het in elk geval niet te laten :-).

Ik heb dit keer de prijzen er bewust niet bij gezet (wel in de printscreens te zien, niet in de tekst), omdat mijn ervaring is dat die nog wel eens wisselen. In alle gevallen kostten de items niet veel meer dan een paar euro. En ook dit keer ben ik ontzettend blij met de dingen die ik heb gekocht. Vooral de reflectieschermen zijn echt een aanwinst (nu zoek ik alleen nog een manier om ze steeds goed neer te zetten, haha, ik kom eigenlijk steeds een arm te kort ;-)).

Wat bestel jij het liefst bij AliExpress?

xx
Loes6 Reacties

 1. 3 juni 2017 / 08:20

  Leuk Loes!! Ik heb de camera strap ook besteld in meerdere kleuren hahaha! En ik wacht nog op de reflector in het zilver. Ik ga jouw artikel erover even lezen

  • Loes
   Auteur
   7 juni 2017 / 21:43

   Haha, wat grappig dat je dezelfde strap hebt besteld! Ik moet zeggen dat ik stiekem mijn ‘oude’ prettiger vind werken. Die heeft zo’n foam stuk in de nek en dat snijdt niet zo. En hij is ook langer, waardoor hij schuin over mijn schouder kan zeg maar. Dat vind ik op vakantie bijvoorbeeld lekkerder dragen.

 2. 3 juni 2017 / 13:45

  Leuk hè dat Aliexpress. Heb er toevallig blogje over geschreven dat vanmiddag online komt.

  • Loes
   Auteur
   7 juni 2017 / 21:43

   Ha, grappig, daar moet ik ook nog maar eens even naar kijken :-). Ik snap niet hoe ik zo lang zonder AliExpress heb gekund! (Grapje natuurlijk :-)).

 3. 3 juni 2017 / 18:19

  Wat een leuke (en handige) items! Ik ben ook echt een Aliexpress rookie, maar een vriendin van mij is groot fan. Die camera ring lijkt me wel wat, het is inderdaad niet altijd licht genoeg voor mooie foto’s. Die houd ik in mijn achterhoofd!

  • Loes
   Auteur
   7 juni 2017 / 21:44

   Je kunt het altijd proberen! Het kost niet zoveel, dus het risico wat je loopt is ook klein. Het duurt alleen soms erg lang voordat je iets krijgt. Maar dat is ook wel een beetje ‘spannend’ natuurlijk (net alsof je zit te wachten tot Sinterklaas komt, zeg maar :-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *