Knipsels van week 2: Sneeuw, sneeuw, bioscoop en skiën

En zo is week 2 van 2017 ook alweer voorbij! We hadden een week met ‘veel’ sneeuw (jeej!), een bezoekje aan de bibliotheek, een nieuwjaarsborrel op kantoor en zondag ging ik met de kleine meid naar de kleuterbios. Ik laat je zien hoe het was.


knipsels van week 2


Maandag

Maandag is het weer feest op de snelweg en ik rij dus fijn mijn binnendoorroute. Helaas trekt deze vrachtwagen ‘m er gewoon even voor en rij ik dus maximaal 60 km/h. *zucht*. // Als ik naar de snelweg kijk, is het wel een goede beslissing geweest, want het staat vast. // Van manlief krijg ik deze lieve foto: ze hebben een nieuw dekbed gekocht voor de kleine meid en spelen nu dat ze op skivakantie zijn (jaja, wat een verbeelding he). // En ’s avonds als ik thuis kom, komt deze topper even heerlijk bij mij hangen. <3

dinsdag

Goedemorgen! Als de kleine meid naar de peuterzaal is, ontbijt ik nog even lekker met de kleine man. Hij geeft Piet de Aap ook wat van zijn beschuit. En ik neem lekker een kopje koffie, samen met Olaf en de kikker.

We gaan even naar Borne, want ik moest nog wat retour doen van Sinterklaas… (gelukkig 100 dagen om te  ruilen ha). We komen deze leuke conceptstore tegen met allemaal leuke spulletjes. Ik wist helemaal niet dat die in Borne zat! Leuk voor cadeautjes!

En we rijden ook nog even door naar de Makro. // Meneer wil graag gedragen worden en als ik ‘nee’ zeg gaat hij staan pruilen. // Thuis lunchen we lekker en zoonlief laat eten zien dat hij ook met mes en vork kan eten. // Echt hilarisch: hij plakt gewoon z’n vork op de boterham en werkt ‘m dan naar binnen. Doordat er best wat boter op zit lukt dat heel goed!

Als de kids in bed liggen kan ik eindelijk het DIY-project voor Karen afmaken, werd tijd! Het blogartikel kun je hier lezen.

Als manlief ’s avonds zegt dat de kids dadelijk in bad gaan, trekt zoonlief spontaan z’n overhemd open. Er zitten van die drukknoopjes op en hij kan het dus makkelijk open maken. De schat. <3 <3 // Ik ga ’s avonds weer naar naailes en maak deze schattige portemonneetjes.

woensdag

Woensdagochtend gaan we samen naar de bieb. Als ik op de bank in de speelhoek ga zitten, krijg ik alle knuffels op schoot. // De kids kunnen altijd zo heerlijk spelen bij de bieb. // Deze beren zijn echt favoriet. Ze zijn ook zo schattig! // Beer gaat ook mee aan tafel.

En de poppenkast wordt ‘misbruikt’ als McDonalds, haha. De knuffels worden ook aan het werk gezet.

Met de lift in de parkeergarage. // Thuis lunchen we weer lekker samen. De kleine man is niet zo van brood of beschuit en likt zijn hagelslag er gewoon af… /// ‘Mama, maak je een foto van mijn?’// ’s Avonds is het weer tijd voor risotto <3.

donderdag

Donderdag heb ik nieuwjaarsborrel op kantoor, maar ik ben nog lekker op tijd thuis. Als ik op de bank ga zitten komen deze 2 toppers zo heerlijk tegen me aan zitten. <3 // Samen tv kijken. // We hadden wel wat hapjes op kantoor tijdens de borrel, maar dat vulde natuurlijk niet echt. Gelukkig had m’n moeder een extra schnitzel bewaard en kon ik dat thuis nog even eten. // En als ik aan tafel ga zitten, willen de kids dat ook. Wel net zo gezellig.

Vrijdag

Goedemorgen! // Deze meneer is wakker, hoewel het wel even duurde voor ik hem wakker kreeg <3. // Als we de gordijnen open doen, zien we dat de tuin bedekt is onder een dikke laag sneeuw! // Toch best flink wat gevallen!

Ik ‘moet’ de kids naar Enschede brengen en ondanks dat de wegen toch echt goed schoon zijn, rijden de mensen niet door. Het duurt bijna anderhalf uur om weer op kantoor te komen…

’s Aonds halen we lekker wat te eten, mijn favoriet: kipfilet met Turks brood en knoflooksaus <3. // De kleine man is helemaal wild van de aardappeltjes. // Dochterlief heeft een lekker pitabroodje met kaas. // Deze boef kiepte dus gewoon de hele bak aardappeltjes op zijn bord. En dan maar lekker stippen in de mayonaise. Lekker gezond!

Zaterdag

Zaterdag moet manlief weer volleyballen en dus gaan we gezellig naar de sporthal. Daar is altijd genoeg te spelen, dus ook de kids kwamen er helemaal afgepeigerd vandaan.

zondag

Goedemorgen! We beginnen de dag lekker met Kaiserschmarren, nog een souvenir uit Oostenrijk. Het laatste pakje, dus het wordt tijd om weer naar Oostenrijk te gaan ;-). // Dochterlief en ik gaan samen naar de bios en we willen met de bus. Helaas rijdt deze lijn niet op zondag, dus gaan we alsnog met de auto. // Gezellig samen in de bios. // We keken naar Masha en de Beer en het was echt heel gezellig.

’s Avonds is het weer tijd voor een skilesje in Deurningen. Je kunt er eerst even een warming up doen voordat je de band op gaat en dat is wel even fijn. // Ik heb vandaag mijn ‘nieuwe’ skibroek aan, maar die past helemaal niet over de skischoenen. Zo stom! Het skiën ging overigens een stuk beter dan vorige week, vandaag mochten we ook lekker gewoon even gaan. Na vandaag heb ik nog 2 lesjes voordat ik weer echt in de sneeuw mag staan.

En zo komt er alweer een einde aan deze week. Wat heb jij voor leuke dingen gedaan afgelopen week?

xx
Loes8 Reacties

 1. 16 januari 2017 / 09:02

  Wat een leuke dingen maak je met naailes. Wil je straks ook kinderkleertjes gaan naaien?

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:11

   Dat doe ik ook wel. Niet zo heel vaak, want ik naai veel meer voor mijn blog, maar dat is ook leuk.

 2. 16 januari 2017 / 11:43

  Leuk overzicht weer Loes! En heerlijk zo’n afhaalmaaltijd op z’n tijd.
  Die snoetjes zijn trouwens ook echt om op te eten. Fijne week!
  ps Heel blij dat jij zo goed kunt naaien en met jouw DIY project 🙂

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:12

   Thanks 🙂
   Ja, lekkere snoetjes he, die knuffel ik ook erg graag (opeten is dan weer zo jammer ;-)).

 3. 16 januari 2017 / 14:19

  Anderhalf uur om bij je werkt te komen is inderdaad best lang. Mensen rijden toch voorzichtiger bij dit soort winterse omstandigheden.

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:13

   Jep, normaal gesproken een kwartiertje, dus heeeeel irritant. Maar gelukkig zonder ongelukken, dat is ook wat waard.

 4. 17 januari 2017 / 08:01

  Die winkel in Borne ziet er leuk uit. Zit die in het centrum?

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:13

   Ja! ALs je van de Hema naar Ter Stal loopt, aan de linkerkant. Niet te missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *