In Almelo is altijd wat te doen: Happen bij de Bazin!

Vorige week zaterdag zou ik met Ella en Nicole naar Den Haag gaan om Givenchy in het Gemeentemuseum te bewonderen. Een weerswaarschuwing gooide roet in het eten en we besloten niet te gaan. Aangezien we toch de dag al voor elkaar gereserveerd hadden, besloten we om samen te lunchen in Almelo. En wat begon met een lunch, eindigde in een boel gezelligheid!

Happen bij de bazin

Nicole stelde voor om naar Hap te gaan. Hap zit een beetje verscholen aan de rand van het centrum, op een plekje waar de leuke tentjes als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten.

Over Hap, volgens Monique, de Bazin van Hap

Hap is een delicatessenwinkel vol kaasspecialiteiten waar je ook luncht en borrels drinkt. Bij mij, bij Hap dus, proef je de boerderij in de kazen, de groene wei in de worst en de warme zon in de olijven. Echte, onvervalste smaken! Ambachtelijk lekkers!

Met gezonde aandacht voor mens, dier en milieu selecteer ik de verrukkelijkste boerenkazen. Mijn vriendelijke eis daarbij: geen gekke smaak- en geurstoffen toegevoegd. Ik wil jou laten proeven wat de echte smaak van kaas is. En kaasmaker Peter uit Schalkhaar knows taste! Een goudeerlijke vent met kerngezonde geiten 🙂 Je vindt z’n geitenbrie in de vitrine naast andere speciale kaasjes. Lekker voor thuis op de bank. Of in de tuin bij de bbq, want al snel krijgen we de zomer in ons bol! Smullen bij Hap kan ook. Aan Het Kolkje 2 vind je Hap: een gezellige plek waar je relax met vrienden witte wijntjes drinkt, luncht met dikke boterhammen en soep uit eigen keuken eet. Een prettige plek waar je op z’n Twents: mooi kan zitt’n en goed bij kletst bij een romige cappuccino. Dus aangenaam: Dit is Hap!

Mooi zitt’n bij hap

happen bij de bazin 1

Je kunt er naast lekker lunchen en koffie drinken ook allerlei lekkers kopen, zoals heerlijke kazen, specerijen, wijnen, limoncello en nog veel meer leuke cadeaus. En oh ja, op donderdagavond kun je er kaasfonduen, ook al zo leuk! Bij binnenkomst nam ik eerst een kopje cappuccino en keek mijn ogen uit. Er heerst een beetje een industrieel sfeertje bij Hap, en ik kon er lekker zitten.

happen bij de bazin 2

Ons plan was om te lunchen, maar bij het zien van al het lekkers op de kaart kregen we spontaan last van keuzestress. Dus we besloten voor de ‘Mannenplank’ en de ‘Lekkere smeersels’  te gaan, letterlijk 2 planken met allerlei heerlijkheden, zoals doperwtenspread, ambachtelijk brood en heerlijke worst. En natuurlijk een wijntje er bij.

happen bij de bazin 3

Naast tafels om te eten hebben ze ook een leuk hoekje waar je fijn laag kunt zitten en een boekje kunt lezen (of lenen of ruilen, grappig he?). // Ze hebben dus allerlei leuke dingen waar je bijvoorbeeld een cadeaupakketje van kan makken, zo’n fijn smikkelpakket. // En kaas, een heleboel kaas! // Maar ook een heleboel wijnen.

happen bij de bazin 4

Ziet er toch gezellig uit allemaal?

happen bij de bazin 5

We begonnen onze ‘lunch’ rond 1 uur ’s middags en zijn uiteindelijk pas om half 5 weer vertrokken. Het was heerlijk en we zaten gezellig, en hadden dus geen haast om weer weg te komen.

In almelo is altijd wat te doen

Wat er nou zo leuk is? Het brood komt van de Gilde Bakker in Almelo, de worsten kom (o.a.) uit Twente, de limoncello die wordt verkocht komt uit Almelo en zo zijn er nog meer leuke dingen uit de regio. Het zijn allemaal eerlijke producten, zonder gekke toevoegingen. Ik hou daarvan, het is uniek, een concept wat ik in Almelo nog niet gezien heb.

Wat vorige week zaterdag met een teleurstelling begon (het feit dat we niet naar Den Haag gingen), liep dus eigenlijk uit op een hele leuke ontdekking, want ik ga zeker terug naar Hap!

Meer info over Hap op Facebook en/of Instagram.

Kende jij Hap al? En wat zou jij er wel eens willen proberen? Oh, en goed om te weten, dinsdag 17 januari is Hap weer geopend na een weekje vakantie.

xx
Loes

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *