Knipsels van week 18: Nog 1 dagje sneeuw, vakantie en de local sunday market

Tijd voor de knipsels van week 18! Een week met nog 1 dagje sneeuw en een lange weg naar huis (die heel goed ging gelukkig). Maar ook nog lekker geen school deze week (en dus een beetje uitslapen! Het kwik ging een beetje omhoog in het weekend en daar kon ik best aan wennen.

Maandag

maandag (1)-

Maandag is onze laatste dag in Chamonix, en als we de gordijnen open doen ’s ochtends, sneeuwt het gewoon! Alsof we nog niet genoeg sneeuw hadden gezien afgelopen week, ha!

maandag (2)-

Wel bijzonder, om sneeuw te zien in mei. Onderweg zagen we nog genoeg ‘wit’. Gelukkig leverde het geen problemen op op de weg en hadden we een prima terugreis.

Dinsdag

dinsdag (1)

Nog niet alle tassen waren uitgepakt en zo kwam ik mijn beste souvenir ooit weer tegen, ha. Hoe leuk is deze ovenhandschoen? Sta ik gewoon met een dikke diamant aan (op) mijn vinger in de keuken, hihi.

dinsdag (2)-

Deze twee toppers hebben fijn uitgeslapen en gaan mikado spelen op de bank. In een balletpakje.

dinsdag (3)

En deze ballerina was heerlijk voor mij aan het ‘koken’. Ze kwam het zelfs brengen op een dienblaadje. <3

Woensdag

woensdag (1)-

Goedemorgen! Ik maakte een foto van deze twee toppers, maar het was te donker en ik moest flitsen. Wat ze van de lamp vonden hoef ik geloof ik niet uit te leggen, hahahaha.

woensdag (2)-

Als we beneden hebben ontbeten, wordt het huis verbouwd tot bibliotheek. Er wordt serieus uitgeleend en de meneer achter de balie scant alle boeken of zijn leven er vanaf hangt. Zo enorm schattig om te zien.

woensdag (3)

Ik werkte aan mijn blogartikel over AliExpress en de kleine meid moest natuurlijk even poseren in haar nieuwe favoriete rok. En zo schattig, dat snoetje dat ze trekt als ik vraag of ze wil lachten voor de camera. <3

woensdag (4)-

We moeten nog even een paar boodschapjes te doen en ik besluit om voor de verandering eens naar de Lidl te gaan. En kijk nou, ik val met mijn neus in de boter: ze hebben een super leuke (limited) Tropical Summer-lijn met allerlei make-up en lekkere dingen voor onder de douche en zo. Ik ben verkocht en neem natuurlijk het nodige mee.

Donderdag

donderdag-

Donderdag werk ik de hele dag en ’s avonds zijn we natuurlijk ook stil om 20:00u.

Vrijdag

vrijdag-

Vrijdag werk ik ook de hele dag en dus maak ik niet zoveel foto’s. Als we ’s avonds op de bank even tv kijken komt deze kleine knappie lekker bovenop me liggen. Blijhoofd.

Zaterdag

zaterdag (1)-

Zo jammer, de ranonkels die ik gekocht had gaan allemaal al hangen. Ik knip de bloemen er dan maar af en stop ze in een borrelglaasje. Net zo gezellig.

zaterdag (2)-

Zaterdag gaan we op zoek naar pliss√©gordijnen voor in de woonkamer. Of eigenlijk zijn het ‘duette’ gordijnen. Op internet heb ik al vanalles gezien en ik ben een beetje teleurgesteld door de prijs in de winkels. Online is het echt minstens 40% goedkoper…

zaterdag (3)-

Tussen de middag gaan we dan eindelijk met zijn allen lunchen bij Hap in Almelo. De kleine meid wil heel graag eens een ‘mannenplank’ proeven (een plank met allerlei lekkere hammen, worsten en augurkjes etc.), dus dat gaan we doen.

zaterdag (4)-

Dit is ‘m dan: de mannenplank. Echt vet lekker! En kijk dat brood voor bij de smeersels. Yummy.

zaterdag (5)-

En we gaan samen ook nog even op de foto <3. De limonade die ze hier serveren is trouwens alleen al een bezoekje waard, zo lekker!

zaterdag (6)-

Na nog wat winkelen nemen we natuurlijk even een ijsje, want NU kan het (ein-de-lijk!).

zaterdag (7)-

En kijk dan wat een leuk straatje dit is. Zo dicht is het groen bij het centrum in Almelo. Goed he?

zaterdag (8)-

’s Avonds maken we een hamburger die er niet alleen vet lekker uit ziet, maar ook nog super lekker smaakt. Het vlees is zo lekker dat de kids ons de hamburgers zowat van het brood kijken.

Zondag

zondag 1

Zondag is het tijd voor de Local Sunday Market! Mijn schoonmoeder wil wel graag mee en samen met de kleine meid trekken we er op uit. Bij binnenkomst treffen we deze prachtige houten kunstwerken.

zondag 2

En kijk hoe leuk deze tassen van wasbaar papier. Ik denk dat het kraft tex is. Daar wil ik ook nog een keer iets mee maken. Lijkt me zo leuk!

zondag 2

En deze tipi viel erg in de smaak bij de kleine meid. Ik vind dit stofje zo leuk!

zondag 4

En ze hadden ook deze prachtige kraam met lampen. In elk voertuig is een lamp gemaakt, ook al zo’n leuk idee. Ik denk dat zoonlief dit echt geweldig vindt.

zondag 5

Kijk dan hoe leuk, al die lampjes overal in.

zondag 6

Het kraampje er naast is ook al zo prachtig, met allerlei leuke snuisterijen. We nemen een Box Bunny mee, en de kleine meid is er helemaal blij mee.

zondag 7

Dit vind ik ook zo leuk: string art op een mooi stuk hout. Die cactussen!! <3 <3

zondag 8

We laten ons verleiden om ook nog wat van deze fudge-dingen mee te nemen. ‘Helaas’ ben ik de enige die ze lekker vindt, dus er is veeeeel voor mij (en machtig is het wel).

zondag 9

En dit leuke kraampje (waaaah alles was gewoon ZO LEUK!!!), met allemaal schattige keramiek dingen. Ik hou er zo van! Ik wilde alles wel kopen. Maar ja, wat moet je er allemaal mee ūüôā

zondag 10

We nemen uiteraard even een vegan taartje (lekker) en kijken nog even naar de muzikale optredens.

zondag 11

Buiten staan nog allerlei food trucks met lekkere dingen, maar omdat we thuis gaan eten nemen we niet wat (jammer…).

zondag 12

Ik kocht dit tape: washi tape met het motief van een weg (in verschillende soorten), met een bijbehorende auto. Dit is wel echt DE aankoop van de dag, want zoonlief vindt het helemaal geweldig: hij wandelt er zelfs overheen. En zijn nieuwe auto moet er natuurlijk ook overheen rijden. <3

zondag 13

En oma heeft nog een prachtig ‘huisje’ voor het konijn van de kleine meid.

zondag 14

Voordat we gaan eten moet oma nog even ‘leren’ locken op de lockmachine. Dat is zo lekker makkelijk en heerlijk om te doen. Het is ook zo klaar!

We eten nog lekker samen en gaan dan naar huis. Even wennen dat morgen de school weer gaat beginnen en ik nog een lunchtrommeltje moest maken.

Hoe was jouw week, heb jij nog wat leuks gedaan afgelopen weekend?

xx
Loes

2 Reacties

  1. 8 mei 2017 / 17:20

    Wat leuk die markt! En die hamburger ziet er goddelijk uit. Daar heb ik nu ook wel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *