Knipsels van week 11: Tom Chaplin, lekker eten, migraine en 40 graden koorts

Misschien is het je opgevallen dat het afgelopen week een beetje stil is geweest op mijn blog. Ik kreeg het niet voor elkaar om content te publiceren. Sinds vorige week ben ik zo druk met allerlei dingen, waardoor ik afgelopen week ook nog eens migraine kreeg. Mijn voorraadje artikelen was in de skivakantie al opgebruikt en er zat niets meer in het ‘reservevat’. Ik liet het ook maar even zo, ik hoop dat het deze week wat beter gaat. Anyway, terug naar week 11!

Maandag

maandag

Als ik maandag naar kantoor rij, sta ik eigenlijk na het eerste stoplicht al in de file. Ik snap niet helemaal waarom en besluit gewoon de weg te volgen. Tot blijkt dat mijn ‘binnendoorweg’ is afgesloten… Zo irritant. Uiteindelijk doe ik er bijna 3 kwartier over om op kantoor te komen.. *zucht*.

Dinsdag

dinsdag 1

Goedemorgen! Vandaag gaat onze kleine meid voor het laatst naar de peuterspeelzaal. Nu ze 4 jaar is, mag ze naar school en dat betekent dat ze vandaag mag trakteren.

dinsdag 2

En ik heb dus maandagavond allemaal traktaties in elkaar zitten draaien. Het zijn luchtballonnen geworden (waarover later deze week meer) en ze vallen goed in de smaak.

dinsdag 3

Kijk deze kleine topper zitten in haar grote stoel. Ze wordt zo groot!

dinsdag 4

Als het feestje op de PSZ voorbij is, ga ik lekker even wandelen met deze kleine man. Het is zulk lekker weer! Ik moet nog op zoek naar een nieuwe zomerjas voor hem, maar vind het lastig om wat leuks te vinden. Hij wilde trouwens al fietsend van de bult naar beneden, maar dat vond ik niet zo’n goed idee (te steil), en dus ging hij zo, met de fiets onder de arm, haha.

dinsdag 5

Even een selfie met de fiets en de kleine man.

dinsdag 6

En nog een selfie. Kijk dat lieve snoetje. <3

dinsdag 7

Als we thuis zijn, maak ik de glijbaan fijn schoon, zodat er ook in de tuin gespeeld kan worden. Daar wordt direct dankbaar gebruik van gemaakt.

dinsdag 8

De kleine meid had gisteren al lekker met stoepkrijt buiten gespeeld en dit was het resultaat. Haar broer vindt het maar gek dat je er vieze vingers van krijgt, haha.

dinsdag 9

Als we gaan lunchen, wil meneer zelf de hagelslag op zijn brood doen. Zoals je ziet kreeg ik niet eens de kans om boter op zijn boterham te smeren, hij goot zo het pak hagelslag leeg op zijn bord, haha.

dinsdag

En als de kleine meid terug is van de PSZ moet er flink gespeeld worden: het krat is de boot en de kapitein is met zijn verrekijker van wc-rolletjes op zoek naar land. Ik smolt.

Woensdag

woensdag 1

Goedemorgen! Manlief werkt thuis vandaag en dus voel ik me genoodzaakt om even de deur uit te gaan. Aangezien ik dus nog op zoek moet naar een zomerjas voor de kleine man gaan we even de stad in. Daar zie ik wel allemaal leuke dingen voor de kleine meid, maar voor een zomerjas slagen we (helaas) niet.

woensdag 2

’s Middags komt deze filmster uit school, en we gaan even lekker naar de Intratuin. We wilden even kennis maken met de nieuwe knuffelkonijnen, maar die lagen te slapen. Dus gaan we maar door naar de speelhoek en drinken we nog lekker even wat. De outfit heeft ze zelf samengesteld, schatje he?

woensdag 3

’s Avonds gaan manlief en ik naar Amsterdam, voor een concert van Tom Chaplin (de zanger van Keane) in de Paradiso. Onderweg hebben we deze lucht, prachtig he?

woensdag 4

Deze foto sturen we naar de kleine meid, want die wil altijd graag een foto of een berichtje als we er niet zijn (gestuurd naar oma’s telefoon overigens hoor).

woensdag 5

Het was uitverkocht en bomvol in de Paradiso. En het was er heet! Aan het einde van de avond kon je dat ook goed ruiken. Bleegh.

woensdag 6

woensdag 7

Het concert was echt geweldig. Wat kan die man zingen zeg. En hij had echt een superband bij zich, allemaal muzikanten die meer dan 1 instrument bespeelden en ook nog eens konden zingen. Zo super. Ik vond zijn nieuwe plaat al top, maar hij deed (natuurlijk) ook nog wat nummers van Keane en de hele zaal ging echt plat. Onvergetelijk was het.

woensdag 8

Het Rijksmuseum is ’s nachts ook zo mooi, ik als provinciaaltje kon het natuurlijk niet laten om er een foto van te maken.

woensdag 9

En dan ook nog een selfie met mijn lief. <3

Donderdag

donderdag 1

Donderdag werk ik de hele dag op kantoor en ’s avonds hebben we een uitje van mijn leidinggevende die 25 jaar in dienst is. We gaan eten in Apeldoorn en hebben een proeverij van steeds 3 dingen. Zo lekker! En ontzettend fotogeniek.

donderdag 2

Het hoofdgerecht. Ik heb dus allemaal vis, en ook dat smaakt prima!

donderdag 3

We kregen nog wat tussengerechtjes die ik niet op de foto heb gezet, en daarna nog dit dessert. Man, ik ging tonnetje rond naar huis. Maar dit dessert was dus ook echt heerlijk!

donderdag 4

Als ik rond 11 uur thuis kom, ligt dit prachtige pakketje op me te wachten. Uitpakken is bijna jammer, maar ik doe het toch. Het is een boek dat ik voor Karen van Karenz. mag reviewen en ik ben er helemaal blij mee.

Vrijdag

vrijdag

Als ik vrijdagochtend wakker wordt om 6:15 weet ik al hoe laat het is: migraine.. Ik vind dat ik eigenlijk verplicht ben om naar kantoor te gaan, omdat ik gisteren ook gezellig met collega’s uit eten kon. Maar als ik richting de douche loop, voel ik al dat het niet gaat lukken.

Ik had dinsdagavond ook al beginnende migraine en ben toen gelijk met de kids al op bed gegaan, en woensdag ging het toen gelukkig iets beter, waardoor ik het concert wel mee kon pakken. Maar blijkbaar is deze week toch te vol voor mij geweest. Ik voel me echt helemaal niet lekker.

Overigens ben ik niet de enige, want deze meneer op mijn schoot heeft sinds gisteren dikke vette koorts: gister 39,7 en nu 40,2!

We zitten samen maar lekker stil op de bank, dat bevalt het best.

zaterdag

zaterdag 1

Als we zaterdag wakker worden, voel ik me nog steeds niet top. Gelukkig is het tijd om het pakketje van #echtepostiscool uit te pakken en dat doe ik natuurlijk!

zaterdag 2

Ik ben er echt helemaal blij mee. Benieuwd wat ik kreeg? Dat zie je hier.

zaterdag 3

De kleine meid verdwijnt in haar knutselhoek en als ze weer bij me komt staan, valt dit plukje haar op tafel.. Waah! Ze heeft dus gewoon in haar haar geknipt! Wel per ongeluk overigens, ze is zo’n diva dat haar haar vaak los hangt, en zo knipte ze er per ongeluk in (het hing in de weg zeg maar). Nu heeft ze een hele korte pluk aan de voorkant, die toch al niet al te lang was. Hopelijk groeit het snel aan.

zaterdag 4

Deze meneer voelt zich ook nog steeds niet goed en als manlief met de kleine meid de taart voor haar verjaardag op gaat halen, kijken wij lekker naar Thomas de trein. Tot ik ineens luid gesnurk hoor: is hij in slaap gevallen!

zaterdag 5

Met de lunch drinken we heerlijke thee die ik kreeg van Nicole’s Choice (hier), en die viel goed in de smaak!

zaterdag 6

Ik moet nog even achter de naaimachine, want de jurk die ik voor de verjaardag van de kleine meid wilde maken is nog niet af.

zaterdag 7

Als de diva in kwestie wakker is, wil ze haar nieuwe rokje even aan (die ik ook zelf gemaakt heb overigens). En Hello Kitty wilde eigenlijk wel eenzelfde rokje. En die maakte ik dus even.

zaterdag 8

Lief he? Ik vind dit dus zo’n prachtige foto. <3

zaterdag

Dan spelen we even de Toren van Pisa. Dat is nog best lastig voor de kleine meid en ik lach me soms kapot. Zo moesten de ringen precies dezelfde volgorde hebben als op de doos. Dat werd met uiterste precisie in elkaar gezet.

zaterdag 10

En vervolgens zei de kleine meid tegen mij: ‘mama, nu moet je je handen voor je ogen doen’. Hahaha, dat had ze dus gewoon op de foto op de doos gezien. Na 3 potjes werd de spelwijze anders en besloot ik er mee te stoppen. Je moet toch best een goede motoriek hebben voor dit spel hoor!

zondag

zondag 1

En zondag vieren we de verjaardag van de kleine meid, die alweer 4 jaar is geworden. 4 jaar!! Waar blijft de tijd! Leuk detail (hoewel ik dit waarschijnlijk ieder jaar ga zeggen, haha): toen ze geboren werd vroor het en hadden we sneeuw (echt waar!).

We hadden cadeautjes in de woonkamer en keuken verstopt en hadden allerlei raadseltjes voor haar gemaakt zodat ze wist waar ze moest zoeken. Het leek ons nog best moeilijk voor haar, maar ze vond alles feilloos. Zo leuk! En nu heeft ze ook steeds raadseltjes voor ons gemaakt, zo schattig.

zondag 2

De kleine meid kreeg van alles voor de Bento Lunch, en voor zoonlief hadden we een leuke siliconen mal van een kikker gekocht. En dus moesten we direct een ei bakken. Die zoonlief overigens nog steeds niet wilde eten… Helaas werkt dat leuk-uitzien qua eten dus niet voor iedereen, ha.

zondag 3

DE taart voor de kleine meid. Ik bestelde ‘m bij Hema en hij viel zo goed in de smaak! Hij was echt lekker en de binnenkant was ook nog helemaal gekleurd, zo leuk!

zondag 4

Het uitblazen is toch altijd een beetje spannend, haha, zie dat lieve snoetje <3. Wat wordt het toch een grote meid, met haar 4 jaar.

zondag 5

En ’s avonds kan ik me helemaal uitleven op de lunch voor school morgen. Ze mag namelijk voor het eerst een ‘hele dag’ naar school, en dus luncht ze ook op school. Ik zag op Instagram de mooiste dingen voorbij komen qua lunch en bestelde dus een aantal leuke producten op AliExpress. Ondanks dat ik half januari besteld had, was niet alles op tijd, maar toch kon ik een aardige lunch in elkaar draaien (al zeg ik het zelf).

Nu maar hopen dat de kleine meid net zo enthousiast is, en dat de lunchbakjes helemaal leeg terug komen. We gaan het zien. Ik vind het zelf erg leuk om te doen in elk geval en hoop dat ze zo wat gevarieerder gaat eten, want dat is toch ook belangrijk!

En zo komt er een eind aan week 11. Komende week hoop ik iets meer rust te vinden, en toch ook tijd om op tijd artikelen online te zetten. Het is bijna Wereldpoeziedag waar ik een leuke opdracht voor heb, en verder staat er geloof ik niet zo veel spannends op het programma. En dat hoeft ook even niet.

Hoe was jouw week?

xx
Loes2 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 09:35

  Die traktaties zijn geweldig!
  En die diva op d’r autootje <3
  Lekker dat avondje uit met je vent, maar ik hoop dat je je deze week beter voelt dan de afgelopen week! X

  • Loes
   Auteur
   26 maart 2017 / 13:59

   Thanks. Ja, lief hè, die Diva 🙂 Tja, ik zou soms willen dat er wat meer uren in een dag zaten zodat ik wat meer zou kunnen doen en toch ook veel kon slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *