Knipsels van week 1

Hoera! In 2017 blijf ik mijn weekoverzichten met foto’s plaatsen, maar onder een nieuwe naam: ‘Knipsels van de week’. Gewoon, omdat ik het wel bij een nieuw jaar vond passen om een nieuwe naam te gebruiken. De eerste week van 2017 was een aardige week: 2 logeerpartijtjes voor de kids, ik 2 dagen plat met knallende migraine, een hele zaterdag uit eten (ongeveer) en zondag heerlijk uitslapen. Benieuwd hoe mijn knipsels van week 1 er uit zien?

knipsels van week 1Maandag

(linksboven). Goedemorgen! De eerste werkdag van dit jaar. Het ziet er goed koud uit buiten vanaf mijn werkplek. // (rechtsbovenin) Deze foto krijg ik van manlief toegestuurd: een werkelijk uniek beeld: beide kids slapen in de auto! Dat doen ze anders noooooooiiit! // (linksonderin) Nu de kerstboom weg, wilde ik een mooie groene plant op die plek. Manlief is dus op pad geweest en heeft dit exemplaar uitgezocht. I like! // (rechtsonder) Ik heb de prachtige blogplanner van Blogaholic gekocht (zie hier) en ik ging dus lekker even (therapeutisch) kleuren.

Als ik ’s avonds na de laatste keer fysio thuis op de bank hang, wil zoonlief niet slapen. Hij was zo overstuur in bed dat we ‘m maar even meenemen naar beneden. Hij knikt eerst als we vragen of hij wat wil drinken, maar verder dan de fles aan de mond zetten komt hij niet, haha.

Dinsdag

Dinsdagochtend komt mijn moeder. Zij hebben nieuwe gordijnen in huis en ik mag de oude gordijnen hebben. Die passen namelijk bijna precies voor onze schuifpui. Ze moeten alleen een klein beetje korter gemaakt worden. Helemaal blij met het resultaat!

Als de kids ’s middags in bed liggen ga ik lekker  bezig met de laatste Flow van 2016: de kalender voor 2017 moet in elkaar gezet worden!

En aan het einde van de middag breng ik de kleine meid naar opa en oma in Enschede. Ze mag daar samen met haar neefje blijven slapen. Ik ga nog even gauw met zoonlief een boodschapje doen en als we thuis aan het toetje zitten facetimen we nog even met Enschede. Gezellig!

Woensdag

’s Ochtends word ik wakker met knallende koppijn en ik lig dus nog maar even lekker met zoonlief in bed. // Hello Kitty is ook voor de kleine man een favoriete knuffel, haha. // Eenmaal beneden spelen we lekker met Thomas de Trein. // We hebben een nieuwe Thomas-launcher gekocht en die is echt heel erg leuk!

Tijdens de lunch kijkt zoonlief of er nog wel minions in de hagelslag zitten. Dat snoetje… <3

Na het eten is de kleine boef moe. // Die handjes zijn zo schattig! // ’s Avonds komen mijn schoonouders dochterlief weer thuisbrengen en ze blijven eten. Ik maakte een ovengerecht met aardappelen, biet, pastinaak en worstjes. Lekker! // En ’s avonds zitten deze 2 weer naast elkaar op de bank. <3

Donderdag

Donderdag lig ik de hele dag met migraine in bed. Zo niet leuk! Gisteren waarschijnlijk toch iets te veel gedaan, ondanks dat ik al heel rustig aan deed en zoonlief in zijn eentje thuis was. Mijn moeder past op donderdag altijd bij ons op en zij kookte dus ook. Tijdens het eten besluit ik toch maar even beneden te zitten, omdat ik bang ben dat ik anders ’s avonds niet meer moe ben (niets is minder waar overigens..).

vrijdag

Vrijdag is mijn hoofdpijn gelukkig weer (grotendeels) voorbij. En als de kleine meid moet plassen, zet zoonlief zo schattig het krukje naast de wc om naast haar te gaan zitten <3. // Man, wat is het koud vandaag!!! // Ik heb altijd zo’n pech bij deze overgang (of er komen gewoon veel treinen langs, haha). // Als we ’s avonds thuis eten, zit deze kleine meneer zo heerlijk van de gebakken aardappeltjes te smikkelen, jeej!

zaterdag

Wederom een goede morgen! Als we naar buiten kijken ligt er sneeuw! // Broer en zus moeten natuurlijk naast elkaar op het krukje staan. // Het roodborstje in onze tuin <3. // Ik zou vandaag eigenlijk met Ella en Nicole naar Den Haag gaan, maar vanwege de code oranje besluiten we toch maar om het niet te doen. We gaan dus eerst even lekker wandelen buiten.

Lekker banjeren door de sneeuw. // Wat is de wereld mooi als ie wit is he. // Mooie vogelpootjes in de sneeuw, zo’n prachtig gezicht! // Even wennen aan de nieuwe snowboots, haha.

En eenmaal thuis maken we lekkere warme chocolademelk met slagroom. Gewoon, omdat het kan. // Ella en Nicole stellen voor om in de stad te gaan lunchen als alternatief voor Den Haag en dat vind ik wel een leuk idee. Ik ga met de bus. // Ik ben wat vroeg en zit bijna alleen. // Lekkere cappuccino.

We besluiten om 2 ‘planken’ met veeeeeel lekkers te bestellen en dat pakte super goed uit! // Een lekker wijntje er bij <3. // We zaten bij Hap (waarover binnenkort meer). // En ’s avonds ga ik met manlief weer uit eten en we gaan opnieuw met de bus.

Mooi he, bij het licht van de straatlantaarn, haha. // We gaan eten bij Hudsons, een Amerikaans restaurant in Almelo (neeeeee, niet te vergelijken met McDonalds!!). // Het ziet er binnen echt super leuk uit. En het eten is ook heerlijk (beetje veel alleen), dat was een geslaagd uitje.  // We besluiten om de terugweg lekker te lopen, zo vol zitten we van al het heerlijke eten. De molen is zo mooi verlicht ’s avonds!

Zondag

Zondag gaan we naar Hengelo om de kids op te halen, want die waren bij mijn zusje en haar man logeren. We gaan nog even wandelen met de hond, op zoek naar de ijsvogel die bij hen in de buurt zit. Helaas is het erg druk en komen we ‘m niet tegen. 🙁

’s Avonds ga ik nog ‘even’ skiën bij Snowise in Deurningen, dat is een indoor-rolpiste. Een soort tapijtje wat ronddraait dus eigenlijk. Ik heb sinds mijn ski-ongeluk niet meer op de latten gestaan en vond het dus erg spannend. Het ging eigenlijk best wel goed, en ik ga nog een aantal keren lessen om beter voorbereid op skivakantie te gaan.

En zo zit de eerste (volle) week van 2017 er al weer op, en komen we aan het einde van deze Knipsels van week 1! Wat heb jij de afgelopen week gedaan? Had je nog lekker vakantie of mocht je ook weer aan het werk?

xx
Loes

2 Reacties

  1. 9 januari 2017 / 07:24

    Leuke plant heeft je man uitgezocht staat mooi!
    Vaak langs gereden in Deurningen bij Snowise, maar ik heb nog nooit op ski’s gestaan lijkt mij wel leuk! Denk wel dat ik er niet lang op kan staan…

  2. Neelke
    9 januari 2017 / 16:07

    Leuke nieuwe titel van je vaste rubriek :D. Leuk, al die foto’s van de kleine man. Hij wordt echt al weer zo groot! Vervelend he, die migraine 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *