Hoe neem jij je sieraden mee op vakantie?

Ik ben dus stiekem heel erg benieuwd: hoe nemen jullie sieraden mee op vakantie? Als je die überhaupt al meeneemt. Stop je ze in een doosje, in een zakje, in je toilettas of doe je alles om? Ondanks dat het nog geen vakantietijd is, laat ik je vast zien welke oplossing ik gevonden heb!

sieraden mee op vakantie

Je sieraden mee op vakantie

Ik vind het wel een dingetje, die sieraden. Niet dat ik zoveel sieraden heb hoor, maar ik vind het wel leuk om bij bepaalde outfits een ander steentje in mijn ring (Melano) te doen, of om er andere armbandjes of oorbellen bij te dragen. En ieder jaar worstel ik weer met hoe ik dat dan mee moet nemen. Die kleine sieradendoosjes waar je het in koopt vind ik niet zo handig, die zijn zo klein, een zakje kan makkelijk open gaan in je koffer of tas  en dan ben je alles wat er in zit kwijt.

Toen ik laatst bij Kruidvat was, viel mijn oog op iets waarvan ik niet eerder wist dat ik het nodig had:

sieraden mee op vakantie (2)

*insert engelengezang* aaaahhhh!!

Van deze leuke sieraden-toilettasjes (hoe noem je deze dingen???). Ze zijn er in 2 formaten, zoals je kunt zien, en aangezien ik niet kon kiezen, nam ik ze allebei mee. En dat is handig, want die kleine is prima als je niet zo lang weg gaat, en dus ook niet zoveel sieraden mee wilt nemen, en die grote is prima voor je ‘grote vakantie’.

 Het kleine doosje

sieraden mee op vakantie (4)

Een mooi compact exemplaar wat niet al te groot is. Beide doosjes sluiten overigens met een rits, wat ik wel weer makkelijk vind. Dit kleine doosjes heeft links een vakje voor ringen (of melano-steentjes) en rechts kun je wat losse spulletjes kwijt. In de deksel zit ook nog een vakje met een elastiek, handig voor armbandjes die niet zo zwaar zijn bijvoorbeeld.

sieraden mee op vakantie (5)

Kijk, dat past er allemaal prima in! Ik word hier wel heel blij van hoor! Ik vind het fijn dat je het doosje met een rits kunt afsluiten, want dan valt er niks uit. Eigenlijk is het gewoon een soort mini-beautycase, maar dan voor sieraden.

sieraden mee op vakantie (3)

De grote variant is bijna 2 keer zo groot als de kleine, met 3 vakken: 1 voor ringen, 1 klein vak en een groot vak. En ook hier is er weer een vakje met elastiek in de deksel.

sieraden mee op vakantie (6)

Het staat zelfs een beetje leeg zo, ha. Er kan dus nog veel meer bij in! Soms vind ik het leuk om een extra horloge mee te nemen op vakantie en dat past hier dus prima in. Het enige waar ik over twijfel is het vakje met elastiek. Daar zie ik de toegevoegde waarde niet helemaal van. Maar verder ben ik enorm enthousiast. Nooit eerder geweten dat deze dingen bestonden!

Dus, gespot bij Kruidvat. Het kleine doosjes kost € 4,99 en de grote kost € 6,99.

Hoe neem jij je sieraden mee op vakantie?

xx
Loes

8 Reacties

 1. Rita
  11 januari 2017 / 11:48

  Hey Loes,
  Dit kende ik niet. Ga er deze week meteen een kopen.
  Want het probleem herken ik maar al te goed.
  Bedankt!

  • Loes
   Auteur
   11 januari 2017 / 17:24

   Ik heb ‘m gevonden bij de Kruidvat op Deppenbroek, dus goed idee!

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:09

   Ja he! Ik ben er helemaal blij mee.

 2. 12 januari 2017 / 11:49

  Oh die zijn handig zeg! ALS wij op vakantie gaan laat ik ze meestal thuis en neem ik ‘goedkopere’ sieraden mee.
  Maar deze doosjes zijn erg leuk zou ze ook allebei gekocht hebben. Misschien alvast aanschaffen voor als we op vakantie gaan?!

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:10

   Dat doe ik ook hoor, maar toch heb ik altijd alle armbandjes door elkaar en moet ik zoeken naar 2 dezelfde oorbellen :-). Dat hoeft nu dus niet meer!

 3. Margot
  13 januari 2017 / 10:23

  Wat een goed idee dit! Ik heb mijn sieraden altijd rondslingeren in een toilettasje. Altijd lastig om dan twee dezelfde oorbellen te vinden. Dit is een handige oplossing. Ik ga maar eens even langs de Kruidvat. 🙂

  • Loes
   Auteur
   20 januari 2017 / 12:11

   Haha, ja precies, dan zitten er 6 verschillende oorbellen in het tasje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *