Ga kerstshoppen in Engeland | Kerst

Als je mij een een beetje kent, dan weet je dat ik fan ben van Engeland. Wij vierden er al geregeld onze vakantie en zijn aan het kijken of we er volgend jaar weer naartoe kunnen. Toch is Engeland niet het eerste land waar ik aan denk als het gaat om een kerstmarkt. Vooral vanuit Almelo rijden we erg makkelijk naar een Duitse stad. Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten, maar misschien is het tijd voor wat anders: kerstshoppen in Engeland!

It’s the most wonderful time of the year

Laten we even beginnen met dat ik ontzettend fan ben van Sinterklaas. Wat dat betreft is de maand december echt the most wonderful time of the year, want als Sinterklaas weg is, komen we in de kerststemming. De kerstboom wordt opgezet en onze ‘stoomtrein’ mag er dan rondjes onder rijden. Als we dan nog een vrije zaterdag hebben voordat het kerstmis is, rijden we vaak naar Duitsland om een kerstmarkt te bezoeken. Lekker reibekuchen met appelmoes eten, gluhwein drinken en stiekem nog even de laatste boodschappen bij de DM doen.

kerstmarkt in Engeland (2)

Kerstshoppen in Engeland

Toch is Duitsland niet het enige land met een leuke kerstmarkt. In Nederland worden verschillende kerstmarkten gehouden, maar toch vind ik een kerstmarkt in het buitenland net even wat feestelijker. De Engelsen houden ontzettend van traditie, en kerst is een belangrijke traditie. In oktober zie je dan ook al de eerste voorbereidingen op kerst. En ook in Engeland zijn vanaf half november verschillende kerstmarkten te vinden in bijvoorbeeld Londen, York, Newcastle of Edinburgh voor kerst in Schotland.

kerstmarkt in engeland (1)

Als ik denk aan kerst in Engeland, dan zie ik altijd de films Love Actually en The Holiday voor me: heerlijk kneuterige straatjes met sneeuw, mensen die Christmas carols aan de deur komen zingen en overal kerstversiering. Chocolademelk met kleine marshmallows, mistletoe, en de Christmas crackers bij het kerstdiner (met papieren hoed en klein cadeautje). Daar word ik wel blij van!

Bezoek Newcastle in the holiday season

kerstmarkt in engeland (1)

Als je naar Newcastle gaat, kun je het snelste met de boot. Vanuit IJmuiden kun je met de nachtboot vertrekken, zodat je ’s ochtends vroeg in Newcastle aan komt. Op zich is er niet echt een grote kerstmarkt in Newcastle die je kunt bezoeken, maar de reguliere winkels zijn vanaf half november al helemaal in kerstsfeer. Lekker kijken naar de prachtige etalages en versierde straten (met hopelijk goed weer!).

Rond Grainger Market en Grey’s monument is van 11 tot en met 17 december 2017 een English Christmas Market, met vooral lokale producten. Hier kun je lokale biertjes, home made jam, heerlijke cake en zelfgemaakte chocola scoren bijvoorbeeld. Uiteraard kun je hier ook terecht voor leuke kerstcadeaus. Dankzij de lage stand van de pond is het shoppen ook nog eens voordelig! Rond Grey Street en Grainger Street is ook een internationale markt te vinden, met allerlei lekkernijen uit verschillende landen.

Wil je iets anders doen dan winkelen? Geniet dan van een hot chocolate in de pub, of ga schaatsen op de aangelegde schaatsbaan voor het ultieme wintergevoel. De schaatsbaan is vlak bij het centraal station te vinden.

–> Misschien vind je dit ook leuk: Zo hou je je vakantiegevoel langer vast!

Wat doe jij?

Oh, nu ik dit zo aan het bekijken ben, heb ik helemaal zin om zo’n minicruise naar Newcastle te doen de komende weken. Lekker even weg, en een snuiven aan hoe de kerst in Engeland gevierd wordt. Het lijkt me leuk om een keer een andere kerstmarkt dan die in Duitsland te zien.

Ga jij wel eens naar een kerstmarkt? En heb je al eens overwogen om naar te gaan kerstshoppen in Engeland of Schotland? Praat mee in de comments!

xx
Loes

kerstmarkt in engeland (1)

 

De afbeeldingen van York, Christmas pudding, Newcastle en warme chocolademelk komen van Shutterstock.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

 

3 Reacties

  1. Jeanine
    6 december 2017 / 10:22

    FAN! van de kerstmarkten. Ook wij wonen vlak bij Duitsland, Dus wij gaan vaak naar Meppen, Leer of Nordhorn (zo leuk kerstmarkt in de dierentuin!)
    Ik ben ooit eens vlak voor kerst naar London geweest, maar ik vond Canterbury veel leuker. Wat een schattig dorp! Erg genoten.

  2. 7 december 2017 / 22:03

    Nu heb ik ook zo’n in zo’n mini cruise! Wij zijn net afgelopen weekend ook naar Duitsland gereden, inderdaad omdat dat simpelweg net even wat makkelijker en dichtbij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *