Zo hou je je vakantiegevoel langer vast! | Reizen

Als je terug komt van vakantie, kan de realiteit soms zo ontzettend hard zijn. Helemaal als je, net als ik, gewoon de volgende dag weer moet werken. Weg vakantiegevoel! Het enige wat je dan nog herinnert aan de vakantie is de eindeloze berg was waar je maar niet doorheen komt. En dat terwijl je een paar dagen daarvoor nog helemaal met je hoofd in de wolken zat. Ik heb eigenlijk een hele simpele oplossing en vandaag deel ik die met jou. Zo hou je je vakantiegevoel langer vast!

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

Zo hou je je vakantiegevoel langer vast

Deze simpele oplossing gaat eigenlijk samen met mijn ietwat bijzondere ‘hobby’. Ik vind het namelijk geweldig om in het buitenland boodschappen te doen (in de supermarkt ja, maar de drogist vind ik ook erg leuk om te bezoeken!). Vroeger ging ik met mijn ouders op vakantie naar Frankrijk en dan liepen we echt met open mond door de Hypermarché of Supermarché. Ik kan me nog een supermarkt herinneren waar ze zoveel kassa’s hadden, dat de hoofdcassiere op rolschaatsen langs de kassa’s ging om ze van geld te voorzien. Wij mochten dan altijd toetjes uitzoeken, want in Frankrijk hadden ze gewoon 3 gangpaden met van die kleine toetjes! Gelukkig waren we thuis met zijn vijven, waardoor we in die vakantie best regelmatig toetjes moesten kopen, en dus van alles konden proberen!

Later ontdekte ik de Hollywood kauwgom, en kocht ik altijd een extra pakje aan het einde van de vakantie, om mee te nemen naar huis. En zo ontstond eigenlijk een soort van gewoonte die er voor zorgt dat ik heel vaak aan vakantie denk!

Mijn tip is dus om op de locatie waar je bent een ‘souvenir’ uit de supermarkt mee te nemen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, en het zorgt er toch voor dat verlengde vakantiegevoel. Wat nam ik de afgelopen tijd mee? Ik laat het je zien.

Engelse thee

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (1)-x

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (2)-x

Afgelopen vakantie waren we dus in Engeland, en ik ben echt een theeleut. Toen we in de Tesco (Engelse supermarkt) waren, kwam ik die geweldige theedoos van de bovenste foto tegen: Vanilla Chai. Chai-thee vind ik lekker, maar stiekem werd ik heel erg aangetrokken door die verpakking. Kijk dan hoe mooi de doos is! En de Twinings Lady Grey is al jaren mijn favoriete thee, dus die moest ook mee. Het voordeel van deze thee is dat er 100 zakjes in zitten en ik dus nog heel lang kan nagenieten van onze vakantie!

Snoep!

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (3)-x

Hoewel je je natuurlijk kunt afvragen hoe lang je hier van gaat genieten, haha, want hier in huis zijn de zakken al leeg, helaas (er zat ook zo weinig in, echt waar!!). Maar Mars in Engeland heeft qua chocola dus een iets ander assortiment dan in Nederland. Vooral die Galaxy zakken (de bruine), die dingen zijn volgens mijn gemaakt van dezelfde chocola als Dove chocola, en dat vind ik zulke lekkere chocola! Deze zakken vielen bij zoonlief ook erg in de smaak overigens. Echt jammer dat er zo weinig in zat, hihi.

Rijst in een zakje

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (4)-x

Weer zo’n Engelse supermarkt-hit die in Nederland maar beperkt te krijgen is: rijst in een zakje. Dit zakje scheur je een beetje open, je warmt het op in de magnetron, en klaar is je rijst. Ten eerste is het zo ontzettend makkelijk, ten tweede hebben ze zoveel verschillende smaken! Unlce Ben’s heeft een heel assortiment, maar ook Tilda. Kijk dan, rijst met limoen-koriander smaak! (Die hebben we geproefd in Engeland, en dat was echt heel erg lekker!). En we eten nog wel eens rijst…

Golden syrup

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (5)-x

Nog zo’n typisch Engels product: Golden Syrup! Dit is een soort stroop wat je overal op kunt eten (ook op de pannenkoek!) of je kunt het gebruiken bij het bakken. Of in de havermout. Je kunt het gebruiken als vervanger van stroop, honing, agavesiroop en dat soort dingen. Wat het nou precies is, weet ik eigenlijk ook niet, wel weet ik dat het net zo slecht is als suiker. Ik vind het vooral in de havermout erg lekker!

Cath Kidston

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (6)-x

Ik hou zo van de motiefjes van Cath Kidston! Ik heb een leuk toilettasje en een brillenkoker gekocht. Die brillenkoker gebruik ik inmiddels elke dag en dat doe ik met zo’n grijns op mijn gezicht! Gekocht in Cambridge en dus voor altijd aan die stad gelinkt :).

Koekjestrommel

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (7)-x

Deze typisch Engelse koekjestrommel kon ik ook niet weerstaan. Ondanks dat het niet echt onze kleur is, vond ik toch dat deze niet zou misstaan in onze kast. Dus meegenomen!

Bodylotion enzo

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (8)-x

En weer leuks wat ik Engeland vaak vind: van die prachtige verpakkingen wat betreft bodylotion, handcrème en dat soort spul. Dit komt gewoon van de supermarkt! En het ruikt lekker! Die toilettas heeft net zo’n handig formaat (niet te groot en niet te klein), dus ook hier weer: win-win!

Make-up Remover

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (9)-x

Vroeger zat Boots ook in Nederland. Ik kan me nog herinneren dat er een filiaal in Hengelo zat. Daar ging ik dan met de trein naartoe om gekleurde shampoo te kopen, haha. Nu heb ik een make-up remover een micellair water meegenomen. Gewoon, omdat je daar ook lang mee doet, en dus zo lekker lang kunt terugdenken aan de vakantie.

Make-up

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (10)-x

Het merk Make Up Revolution is in Nederland vrij lastig te krijgen (of voor mij in ieder geval). Er zijn, bij mijn weten, wel een aantal webshops die het verkopen, maar soms wil je gewoon eerst iets zien voordat je het koopt. En zo liep ik even door de Superdrug, hadden ze gewoon echt zo’n mega schap van Make Up Revolution!! ik heb dus een mooi mat oogschaduwpalette gescoord, nieuwe mascara (was noodzaak, haha) en een setting spray.

 micellair water

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (12)-x

Op deze foto eigenlijk 2 ‘oudjes’: de fles van Sephora kocht ik in Milaan 2 jaar geleden (en ik vind die dop fijn, dus schenk vaak micellair water in over. En dat kleine flesje is van de SuperU uit Frankrijk (Elzas) en heb ik vorig jaar op vakantie gekocht. Door het kleine formaat ook super handig om mee te nemen. En zo denk ik altijd nog even aan de Elzas!

Oostenrijkse heerlijkheden

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (13)-x

Als we op wintersport gaan, is het 9 van de 10 keer naar Oostenrijk. Daar kun je op de piste Kaiserschmarrn eten, een soort kruising tussen poffertjes en pannenkoeken, maar dan met appelmoes en bessenspul. En dat is zo lekker! En daar in de supermarkt verkopen ze dat gewoon in dit soort zakjes. Helaas is onze voorraad al op, maar deze stond er nog, en zo denken we dan in de zomer bijvoorbeeld lekker terug aan de wintersport.

Boodschappentas

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (14)-x

Bij de Tesco in Engeland kochten we nog deze mooie boodschappentas. Of nou ja, mooi? Soms hebben ze nog leukere exemplaren, maar ik vind het altijd leuk om zo’n tas mee te nemen. Als je dan boodschappen doet, denk je nog weer even aan de Engelse supermarkt!

Taart, taart en nog eens taart!

souvenir vakantiegevoel langer vasthouden (15)-x

Oh, we kwamen onderweg op vakantie een Mega-Tesco tegen… En daar hadden ze deze dozen staan: DIY kit voor heerlijke taarten!! Ik kon niet kiezen en nam er 3 mee: Red Velvet Cake Kit, Carrot Cake Kit en Lemon Drizzle Cake Kit. Inmiddels is de Red Velvet Cake gemaakt, en die was echt heerlijk! Nu zijn er nog 2, ik vind het bijna jammer om ze op te maken, haha, erg he?

En zo heb ik de komende tijd dus genoeg dingen om te gebruiken of te eten/drinken, waardoor ik aan de vakantie terug blijf denken. Wat doe jij om je vakantiegevoel langer vast te houden?

xx
Loes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Reacties

  • Loes
   Auteur
   13 juli 2016 / 21:35

   Thanks! Ja, ik ben ook heeeeel blij met dat palette! Ik had nog niet zoveel matte kleuren en nu kan ik haast niet kiezen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *