Een Volkswagen T1 busje haken – Gastblog | DIY

zo haak je een volkswagen t1 busje

Hoera! Vandaag weer een leuke tutorial van mijn zusje Margot. We delen de liefde voor een Volkswagen T1 busje, en wie houdt er nou niet van? Je kunt ze in alle soorten en maten krijgen, en dan bedoel ik bijvoorbeeld als fotolijstje, koekjesblik of peper-en-zout stelletje. Margot ging aan de slag met een patroon om er eentje te haken. Voor aan je sleutel, aan de kast of waar je ‘m maar op wil hangen! Kijk je mee hoe je deze leuke T1 maakt?

Wat heb je nodig?

  • 4 kleuren wol/katoen (wit-groen-zwart-grijs, of een andere combinatie die je leuk vindt)
  • Haaknaald nr. 4
  • Pandavulling
  • Eventueel een knoop voor het logo (dit hoeft niet, je kunt het ook borduren, dan heb je nog zwarte draad en een naald nodig)

Werkwijze

Je begint met het witte draad en haakt een ketting van 12 lossen. Vervolgens draai je je haakwerk om en haakt in elke steek een vaste. Aan het einde van de rij knoop je het groene touw aan het witte touw vast zodat je van kleur kunt wisselen.

t1 haken 01-x

Je haakt een vaste om je werk te kunnen draaien. Met groen haak je 8 rijen met vasten.

t1 haken 02-x

Je wisselt weer van kleur en haakt met wit 1 rij met vasten. Vervolgens haak je de eerste twee en de laatste twee steken van de rij samen (minderen). De volgende rij haak je in elke steek een vaste.

t1 haken 03-x

Vervolgens haak je weer de eerste twee steken van de rij en de laatste twee steken van de rij samen. Je draait je haakwerk weer en haakt in elke steek een vaste.

t1 haken 04-x

De achterkant van de T1 haak je op dezelfde manier als de voorkant alleen hoef je niet van kleur te veranderen. De achterkant is daardoor wat makkelijker te haken.

t1 haken 05-x

t1 haken 06-x

De driehoek

Je begint met twee lossen. Vervolgens haak je in de eerst steek 2 vasten. Je haakt een draai losse, draait je werkt en haakt in elke steek 2 vasten (je hebt nu 4 steken). Je haakt een draailosse en draait je werk weer. Je haakt in elke steek een vaste. Je haakt een draai losse en draait je werk. In de eerste en de laatste steek haak je twee vasten in 1 steek. In de andere steken haak je 1 vaste. Vervolgens haak een rij in elke steek 1 vaste. Je driehoek is klaar.

t1 haken 07-x

Met naald en draad borduur je het VW logo op de driehoek. Je kan er ook voor kiezen om een knoop vast te maken aan de driehoek.

t1 haken 08-x

Met naald en draad maak je e driehoek vast aan je eerder gehaakte voorkant.

t1 haken 09-x

Om de ramen te maken gebruik je ook naald en draad, en zo borduur je die er op.

t1 haken 10-x

Je legt de voor en achterkant op elkaar en maakt de zijkanten aan elkaar vast. Als je bijna helemaal rond bent vul je de bus met pandavulling.

t1 haken 11-x

Als je het leuk vindt kun je een ketting met lossen maken waardoor je bus een lusje krijgt.

t1 haken 12-x

En dan is ie klaar!

t1 haken 13-x

1 met ‘echt’ logo en 1 met een knoop. Welke variant vind jij het leukst?

Margot, weer bedankt voor je creatieve bijdrage!

xx
Loes

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *