[:nl]Hello September, Bye August | Maandoverzicht[:en]Hello September, bye August | Blogging[:]

[:nl]bye august

Potverdikkie, is het vandaag ‘ineens’ september… Dat betekent dat de ‘zomer’ eigenlijk wel een beetje voorbij is, hoewel september ook nog vele warme dagen in petto kan hebben, maar het voelt altijd al wel een beetje als herfst, september. Het heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat het ’s avonds eerder donker is (en ’s ochtends ook langer donker is!). Vandaag blikken we terug op de maand augustus, zowel persoonlijk als qua bloggen en kijken we vooruit naar wat de komende maand brengt. Kijk je mee?

Bye August

Allereerst weer even een overzicht van de 3 meest gelezen artikelen op mijn blog. Vorige maand las ik overal op blogs dat het met de bezoekersaantallen een drama was, maar ik kan deze maand wederom melden dat we gestaag gegroeid zijn, en daar ben ik best een beetje trots op. Mijn ‘mijn week in foto’s‘- artikelen doen het altijd erg goed, maar die laat ik even buiten de top 3. Hier komen ze:

 1. Een (polaroid) camera haken – Gastblog | DIY

 2. 9 dingen die je kunt doen als het regent in de zomer | DIY
 3. Thee om af te vallen, werkt dat? | Gezondheid

Ook nu weer leuk om te zien dat de ‘seizoensartikelen’ het goed doen: we hadden wat regenachtige dagen en ik dacht: daar moet ik eens even voor gaan zitten! En die thee om af te vallen, daar was ik zelf ook enorm benieuwd naar, dus het verbaast met niet zo dat die ook in de top 3 staat.

En natuurlijk die geweldige camera-tasjes die Margot gehaakt had, ik kon het patroon op Pinterest zelf ook niet vinden en ben dus SUPER blij dat zij dat gemaakt heeft. Ik heb inmiddels zelf ook een tasje gehaakt, maar hij moet alleen nog ‘even’ in elkaar gezet worden.

1 second every day

Vorige maand heb ik echt een geweldige app gedownload, die heet 1 second every day (thanks Neelke voor de tip!). Je ‘moet’ dan elke dag even een filmpje maken, waar je 1 (of 1,5) seconde uit kunt gebruiken om zo een kort filmpje van een maand (of jaar) te maken. Echt zo super leuk om te doen! Hier komt het filmpje van augustus:

Doelen afgelopen maand

Oh ja, ik had weer eens een paar doelen bedacht voor deze maand. Ik moet zeggen dat ik de meeste wel op mijn netvlies had, alleen bij mijn laatste doel dacht ik: heb ik dat vorige maand bedacht? Die weken zijn om gevlógen! Goed, ook een overzichtje:

 • Beslissen hoe vaak ik ga publiceren: Ik had een zomerschema ingesteld voor de maand augustus en ik moet zeggen dat ik me daar niet echt aan gehouden heb (ik heb meer geplaatst). Vraag me niet waarom, maar ik kon het niet laten. Ik heb wel heel veel nagedacht over hoe ik nu weer zou willen hebben en ik heb besloten dat ik gewoon weer in mijn oude schema ga publiceren, dus dat betekent maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
 • Laagdrempelige(re) DIY projecten delen: Poeh, mijn zusje maakt steeds van die leuke haakprojecten die ik graag wil delen, en zelf kom ik maar weinig aan DIY-en toe op het moment… Dit moet iets hoger op de priolijst!
 • 1 boek lezen: Nou, dat heb ik gedaan hoor! Ik kocht namelijk het nieuwe boek van Harry Potter. En man, wat was dat leuk! Die heb ik gewoon in 1 ruk (voor zover dat kan met 2 kleine kids) uitgelezen! Geslaagd dus!
 • Mijn ‘geheime’ projectje uitwerken: Nou, daarvan dacht ik dus echt van: ‘heb ik dat vorige maand bedacht’? En waar is dan de tijd gebleven, dat ik er nog steeds niks van op papier heb.. Het komt, dat wel, maar augustus dus niet… Oeps!

Wel heb ik nog iets anders veranderd aan mijn blog: ik maak mijn artikelen tegenwoordig ook in het Engels! Dat is vooral leuk voor de haakpatronen. Ik merk op Pinterest dat het heel handig is om de patronen ook in het Engels aan te bieden. En zo kun je toch een breder publiek aanspreken. Mijn focus blijft liggen op het Nederlands overigens hoor, dus no worries!

Come in September

Ja, die september dus, een leuke maand voor ons, want manlief is jarig (vandaag!) en mijn zusje Astrid gaat trouwen! Dat betekent lekker veel vrije dagen en feestjes, gezellig! Wat bloggen betreft ga ik dus vanaf a.s. maandag weer in mijn oude schema publiceren zoals gezegd, en ook voor de maand september heb ik weer een paar doelen opgesteld:

 • Ik moet nog maar weer 1 boek lezen (minstens). Als ik de Goodreads-Challenge wil halen dit jaar, moet ik weer een beetje gassen, en ik weet gewoon dat lezen ook erg leuk is.
 • Dan nu toch echt dat geheime project uitwerken! PUNT.
 • Ook dat andere doel van vorige maand maar weer: laagdrempelige DIY’s plaatsen, dat moet toch lukken (het moet dan dus ook iets worden wat qua tijd gunstig is). We zullen het zien!

Heb jij doelen voor de komende maand? En ben je ook zo benieuwd of september een heerlijke nazomer-maand wordt?

xx
Loes

 

Save[:en]bye august

It seems that time has gone by so fast: it’s September today! This means the real summer is ‘over’, although September can have many warm days. To me, it feels a bit like fall, because the sun has less hours on a day, and it’s getting dark earlier. Can’t get used to that, really. Today we’ll review the month of August, personally and concerning my blog, and we will look what September will do.

Bye August

Let’s start with the top 3 blog posts of August. Last month everybody in blog land was talking about the fact that there less visitors coming to their blog, but for me that was not the case. In fact, my blog grew this month! I am quite proud of that :-). My ‘my week in photos‘  posts are always well-visited, and I leave them out of the top 3:

 1. How to crochet a (polaroid) camera | DIY

 2. 9 dingen die je kunt doen als het regent in de zomer | DIY
 3. Tea to loose weight, does that work?

I made some changes to my blog in August, for example the fact that I am blogging in English as well. Consequence of that is that not all my blog posts are in English yet, so for this top 3 there are only 2 posts in English. Sorry for that.

I have to say I’m very pleased by the fact that the post about crocheting a polaroid camera is number 1 this month. It is an article that I’m very excited about. I absolutely loved these kinds of photo’s on Pinterest, but wasn’t able to find a pattern myself. So when Margot told me she made a pattern, you can image how happy is was. I crocheted one myself, but it has to be put together, it’s not done yet.

1 second every day

Last month I downloaded a really great app, called 1 second every day. You have to film a piece of your day, every day, and you can use 1 (or 1,5) second of that. And then after a choosen amount of time (a month or a year f.e.), you can put al the pieces together and you get a great movie. It is so much fun to do, there are happening so many nice little things during the day! Here my movie of August:

Targets last month

Last month I figured it was about time to set some goals again. I started this in January already, but due to my skiing accident and everything that happened afterwards, I forget about it a little bit. So last month I kicked my own but and made a new list.

 • I wanted to decide how much articles I put online every week. In August I posted not as much as I used to and that was good for now. I decided I’m going back to publishing in my old scheme: Monday, Tuesday, Thursday, Friday and Saturday.
 • Easy DIY projects: With my blog, I like to inspire people to create their own things. Problem I see now, is that it takes some skills to do the DIY-projects I publish. So I figured it would be a great idea to publish some easier DIY projects, that are accessible to everybody. Did not succeed…
 • Read one book: I did! I read Harry Potter and the Cursed Child! And I absolutely loved it!
 • Write about my secret project. Well, that did not happen.. Cant believe it’s been 4 weeks since I started that…

Come in September

Yes, September. It’s going to be a good month for us: my husband is celebrating his birthday (today, yay!) and my sister Astrid is getting Married! So lots of parties and cakes for us! For the blogging part I already mentioned my new old scheme, and I will work like that starting next monday.

I also set some goals for September:

 • Read another book. If I want to  finish the Goodreads Challenge with good result, I have to start reading a bit more. I’m on track right now, but I have to stay there!
 • Share my secret project!!!
 • Share more easy DIY projects. I have to make some time for this. We’ll see!

So, do you have any goals for September? And are you curious about what the weather will be like this month?

xoxo
Loes

 [:]

3 Reacties

 1. Neelke
  2 september 2016 / 10:36

  Jaaa wat leuk dat jij ook 1 Second everyday doet! Superleuk om je flmpje te zien. En zat je daar nou echt op een rijdende toiletpot met een wcrol??? *valt om van het lachen* Ook de kleine man is erg grappig: poes omver scheuren met de buggy, eten bij zn zusje jatten en dan dat zwaaitje!! Verliefd. Kleine man mag van mij solliciteren voor koning, zwaaien kan hij goed!

  Verder: goed bezig Loes en leuk om je terugblik even te zien. Alvast heel veel plezier met de bruiloft van je zusje!

  • Loes
   Auteur
   5 september 2016 / 09:23

   Goed he, 1 second every day, ik vind het zo’n leuke app! Klopt, ik zit echt op een rijdende toiletpot met ‘wc-rol’. Dit was 1 van de activiteiten op het vrijgezellenfeest van mijn zusje en het was echt hilarisch! Die kleine man is inderdaad helemaal dol op huisdieren, en dan vindt hij het ook nog het leukst om ze uit te dagen. Boefje he. Ik zal ‘m opgeven als kandidaat voor Koning, hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *