Happy 2017! | Gelukkig nieuwjaar!

Yes! 2017 vandaag, waaaaahhh, waarom vliegt de tijd toch zo? Alweer een jaar voorbij! Normaal gesproken zie je op de 1e van de maand een overzichtje van de afgelopen maand, maar dat heb ik stiekem gisteren al gedaan, dus nu kijken we niet meer terug naar 2016, maar we kijken lekker vooruit. 2017, wat voor nieuws heb je voor mij in petto?

Happy 2017


Happy 2017

Laten we beginnen met dat ik jou de allerbeste wensen wens voor dit jaar! Dat al je wensen maar uit mogen komen natuurlijk. Heb je nog goede voornemens voor dit jaar? Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt aan goede voornemens doe, ik heb mijn maanddoelen, en dat vind ik stiekem veel belangrijker. Goede doelen zijn voor mij van die dingen die toch nooit uitkomen, haha. Klinkt leuk, maar in de praktijk zelden haalbaar.

Veranderingen op mijn blog

Een nieuw jaar is altijd wel een leuk moment om dingen anders te doen. Hoe het afgelopen jaar is geweest kon je gisteren al lezen (hier). Er gaan een aantal dingen veranderen de komende tijd:

  • In januari komen er 4 artikelen per week online, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Ik kijk nog even of het in de loop van het jaar weer terug gaat naar 5 artikelen per week, maar dat kan ik altijd nog beslissen.
  • Afgelopen jaar heb ik wekelijks ‘Mijn week in foto’s’ geplaatst, waar je kon zien wat ik de week ervoor allemaal uitvoerde. Dat wil ik in 2017 nog steeds blijven doen, maar dan onder een nieuwe naam. Wat dat gaat worden, zie je pas volgende week, want morgen komt de laatste ‘mijn week in foto’s’!
  • Alle DIY-artikelen verschijnen ook in het Engels. Ik wilde heel graag dat mijn blog tweetalig zou zijn, maar in de praktijk blijkt dat bijna niet te doen. Ik merk vooral dat het voor Pinterest handig is om patronen etc. ook in het Engels te hebben.
  • Ik wil graag een nieuwe layout voor mijn blog. Ik gebruik nu een gratis WordPress-theme en soms kom ik op een blog dat ik denk: ‘dat ziet er bekend uit!’. Ik wil dus graag iets eigens, maar vind het nog wel lastig wat ik dan wil (als iemand daar tips voor heeft dan hoor ik die heel graag!).
  • Een andere hostingspartij: mijn blog staat nu bij Strato. Alleen krijg ik het met geen mogelijkheid voor elkaar om via Jetpack mijn artikelen automatisch op social media te laten verschijnen. Dat doe ik nu elke dag handmatig. Dat moet anders kunnen, alleen begreep ik dat Jetpack en Strato niet echt vrienden zijn. Ik zie er enorm tegenop, maar ik denk dat mijn blog dus moet verhuizen.
  • Mijn laatste doel voor 2017 is om mijn social media kanalen wat beter te beheren. Ik ben nu best actief op Facebook en Instagram, maar eigenlijk ‘doe ik maar wat’. Dat moet veranderen, in 2017 ga ik social media met een plan onderhouden (wat klinkt dat zwaar he). Ik kan er zo veel meer mee doen, maar moet daar gewoon ‘even’ tijd voor maken. Ook hiervoor zijn tips overigens welkom!

Blogplanners

Ik word altijd enorm blij van nieuwe agenda’s, notitieboekjes en planners voor mijn blog. Ein-de-lijk mag ik vandaag mijn nieuwe agenda in gebruik gaan nemen, jeej! Afgelopen jaar ontdekte ik ook de leukste blogplanners online. In de zomer heb ik dat veel gebruikt en het leverde mij een mooi handvat op om vooruit te werken. Aangezien ik dat al maanden als doel (…) heb, leek het me leuk om een tweetal blogplanners met je te delen. Als eerste de (betaalde) blogplanner van Blogaholic:

blogplanner 2017

Hier word ik ook helemaal blij van, hij ziet er zo prachtig uit! Ik vind de confetti-variant echt prachtig, maar er is ook een zwart-witvariant die ook erg leuk is (kun je nog zelf inkleuren als je wilt). Hij kost € 9,95 wat natuurlijk een schappelijk prijsje is (hier)!

gratis blogplanner 2017

Dan ook nog even deze blogplanner (klik op de afbeelding hierboven). Dit is een gratis variant, zonder datum. Ziet er ook prachtig uit, en als je het niet erg vindt dat de planner in het Engels is, kun je die ook gebruiken.

Zo, genoeg vooruitgeblikt op 2017. Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar? En heb je nog tips qua WordPress-theme of overstap naar nieuwe hostingpartij? Ik hoor ze graag!

xx
Loes
Save

 

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *