Bye December | Dag 2016!

bye december

Wauw, de laatste dag van december, en daarmee dus ook de laatste dag van 2016. Dat betekent dat ik er echt niet onderuit kan en wel even terug moet blikken op dit jaar. Morgen is het 2017 en dan kijk ik wel graag wat vooruit, voelt toch anders, een nieuw jaar. Vandaar dat we vandaag al terugblikken op de afgelopen maand. Heb je je eerste oliebol al op?

Bye december

De afgelopen maand was een drukke voor mij. Sinterklaas bij familie en schoonfamilie, met de nodige surprises en gedichten (overigens heel leuk hoor), de voorbereiding op kerst en daarbij ook nog eens de traditionele decemberdrukte op kantoor. Het maakte het bloggen voor mij een behoorlijke uitdaging, en dat heb je vooral de afgelopen 2 weken goed kunnen merken: ik kreeg het niet voor elkaar om op mijn vaste dagen een artikel online te zetten.

Ook qua bezoekersaantallen ging het in december wat minder dan in november. Ik ontdekte dat ik veel onechte bezoekers uit Rusland had (google analytics gaf hele vreemde data) en ik heb een IP-blocker geïnstalleerd. In de statistieken kan ik zien dat het werkt, haha, en dat is natuurlijk wel fijn. Toch heb ik qua aantallen niks te klagen hoor, ik ben dit jaar zo enorm gegroeid en daar ben ik best een beetje trots op.

Mijn meest gelezen artikelen van de maand december zijn deze:

 1. Maken: Traktatie Olaf van Frozen
 2. Porseleinstiften: Je servies tekenen | DIY
 3. Surprises voor Sinterklaas

Grappig om te zien dat nummer 1 en 3 allebei oude artikelen zijn: allebei van vorig jaar. En nummer 2 is eigenlijk een heel recent artikel, dus des te leuker dat die in de lijst is komen te staan. Nummer 3 stond vorige maand op 2 en is daarmee dus 1 plek gezakt, ha.

1 second everyday

Deze maand is het heel goed gegaan met het filmen. Ook is er een update van het programma geweest waardoor ik nu wel een filmpje van gisteren of eergisteren kan selecteren op een gewenste dag. Daar ben ik erg blij mee kan ik je vertellen!

Doelen van de afgelopen maand

 • Mijn Goodreads-challenge voor dit jaar halen: dat is gelukt! Dat kon je hier al lezen.
 • Het hardlopen weer oppakken: Dat is niet helemaal gelukt. Ik ben wel buiten aan het hardlopen geweest, maar dat was voor mijn rug niet al te fijn. Dit is dus een doel wat ik anders moet gaan formuleren. Het hardlopen op de hardloopband gaat wel goed, en is minder belastend voor je gewrichten, dus ik voel een abonnementje op de sportschool aankomen 🙂
 • Een kerst-DIY-artikel schrijven:  Ook dat is gelukt, want ik maakte een ster voor aan de muur (hier).
 • Vooruit werken voor mijn blog.  Ik streep het maar gewoon even door.

Bye 2016!

Tja, ik wilde hier niet een heel artikel aan wijden, vandaar dat het bij het maandoverzicht in komt te staan. Het is een beetje een vreemd jaar geweest, wat voor mij heel erg in het teken van mijn ski-ongeluk heeft gestaan. Mijn herstel ging niet zoals het zou moeten en de conclusie is dus eigenlijk dat mijn knie nooit meer 100% beter gaat worden. Ik heb het hele jaar fysiotherapie gehad en a.s. maandag is de laatste keer. Dat is wel een hele mijlpaal, maar ik moet er wel voor blijven zorgen dat mijn beenspieren sterk blijven.

Verder is mijn blog in 2016 enorm gegroeid (zoals ik al zei). Ik ben naar een eigen domein verhuisd, heb de eerste samenwerkingen voor mijn blog mogen doen, zo leuk allemaal! Ik moet zeggen dat bloggen enorm veel tijd kost (en dan post ik nog niet eens dagelijks), maar ik vind het zo verschrikkelijk leuk om te doen!

Daarnaast ben ik dit jaar met spiegelreflex gaan fotograferen en ik kan je vertellen: ik ben wel een beetje verslaafd. Wat een fijne camera en wat vind ik het leuk om foto’s te maken (vooral als het mooi weer is, haha).

We gooien er ook nog maar even een lijstje tegenaan, gewoon omdat ik het zelf zo leuk vind om te zien. Mijn top 10 gelezen artikelen van 2016:

 1. Maken: Traktatie Olaf van Frozen
 2. Sinterklaasbloghop
 3. Molecule 01 parfum zelf maken
 4. Herfsthop
 5. Surprise voor Sinterklaas
 6. Mamabloggerdag
 7. Creatief met oude kleding
 8. Sushi haken!
 9. Hoera ik blog 1 jaar
 10. 21 leuke achtergronden voor je telefoon

Ik vind het nog wel even leuk om te melden dat mijn artikel over diastasis recti op nummer 11 terecht is gekomen. Dat is een artikel wat eigenlijk heel persoonlijk is en naar aanleiding van dit artikel krijg ik nog best wel wat vragen. Daar ben ik erg blij mee, want ik heb dat geschreven voor vrouwen die wellicht in dezelfde situatie zitten.

Bedankt!

Omdat het dus de laatste dag van het jaar is, blikken we nog even niet vooruit naar 2017, dat komt morgen wel (of eigenlijk: volgend jaar, waaaaahhh!!).

Tot slot wil ik jou als lezer van Gewoon iets met Loes ontzettend bedanken voor je steun het afgelopen jaar. Dankzij jou ben ik gegroeid, beter geworden en dwing ik mezelf om leuke content te blijven maken. Ik krijg in mijn naaste omgeving veel leuke reacties op mijn blog, maar ook online zie ik aardig wat reacties voorbij komen en dat vind ik het allerleukste van bloggen.

Ik wens je een hele fijne oudejaarsavond, een goede jaarwisseling en ik hoop dat je ook in 2017 mijn blog zult blijven volgen! <3

xx
Loes

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *