Gewoon de week door 6: ovenreparatie, bloedende wenkbrauw en verjaardagsfeest

Het is weer tijd voor een foto-overzicht: Gewoon de week door 6! Een drukke week, met wat minder leuke dingen overigens. Vorige week ging de glasplaat van onze oven stuk en die probeerden we te repareren, Pepijn had een ongelukje op school wat hem een flink bloedende wenkbrauw opleverde en ik lag zelf 2 dagen plat met akelige migraine. Maar we sloten goed af met mijn verjaardagsfeest op zondag (terwijl ik eigenlijk pas vandaag echt jarig ben ;-)).Maandag

Tja, what can I say? Wederom geen foto’s op de maandag. Op de een of andere manier zijn mijn maandagen gewoon niet zo fotogeniek :-).

Dinsdag

Goedemorgen! Eigenlijk altijd een slecht idee: een foto maken van de prachtige lucht. Het lukt eigenlijk toch nooit. Maar het was dus weer adembenemend mooi vanochtend. <3

Als ik ’s middags boodschappen ga doen, hebben ze ranonkels bij de Deka. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik ze niet meegenomen heb. Dit zijn echt zo mijn lievelingsbloemen (met pioenrozen samen <3 <3).

’s Avonds eten we lekker spinazie, gebakken aardappeltjes, vissticks en een gekookt ei. Smullen!

En als de kindjes in bed liggen, gaan Ton en ik aan de slag met de glasplaat van de oven. Die knapte vorige week spontaan kapot. Aangezien een nieuwe oven richting 600 euro gaat, en een glasplaat maar 25 euro kostte, dachten we: we wagen de gok. Ongeveer 100 schroeven verder was de glasplaat los.

Ff de oven schoonmaken op plekke waar je normaal niet komt. Het in elkaar zetten lukte, en woensdag konden we ‘m ook gebruiken, maar daarna gaf ie kortsluiting. Zo stom, we proberen het komende week nog 1 keer en anders moet er alsnog een nieuwe oven in.

Woensdag

Woensdag beginnen we bij de VVE thuis. Daar is altijd een ‘oppas’ aanwezig voor de kindjes, maar Pepijn was nu het enige kindje en die wilde graag met de auto’s op tafel rijden. Ook goed natuurlijk.

Daarna gingen we overblijven op school en dat was van korte duur.. Pepijn kroop op zijn knieën achter mijn stoel langs en stootte toen zijn wenkbrauw aan de rand van het schoolbord. Dat bloedde zo hard dat de BHV-er op school er hechtpleisters op plakte en wij door konden naar de huisarts.

En kijk dan wat een stoer ventje. We moesten nog even wachten op de huisarts zelf, omdat de assistente graag met 2 man de wond wilde plakken. En aangezien het bij de ogen is, is lijm best gevaarlijk.

Dikke pech, deze vent, maar hij hield zich heel stoer. Hij gaf geen kick. En na het plakken gingen er 3 nieuwe hechtpleisters op.

En kijk dit lieve snoetje dan. Hij was er best nog even van onder de indruk. En ja, die plek naast zijn neus is nu geel (blauwe plek dus).

Ondertussen probeer ik de nieuwe lampen te installeren, maar met de hoeveelheid licht die er nu uit komt is het net een hoogtezon. Deze lampjes gingen retour dus.

Lize wil heel graag nog knutselen en die is helemaal blij als ze met ‘mijn’ knutselspullen mag spelen.

Als ik voorstel om Pepijn een elastiekje in zijn pony te doen, zodat zijn haar niet in zijn wond komt wil hij ook graag Lize’s lampje van kerst in zijn haren. Joh, prima! Wat een knapperd zo he ;-).

Donderdag

Als ik donderdagochtend wakker word, heb ik knallende koppijn. Migraine. En zo heftig, dat de rizatriptan al niet meer aan slaat. De hele dag slapen dus. ’s Avonds heb ik wel zin in eten, en dus lijkt het eerst over. Deze foto maken we nog even in ‘chillmodus’ op de bank. Als de kindjes in bed liggen, lijkt de hoofdpijn dubbel en dwars terug te komen…

Vrijdag

.. en vrijdagochtend is er dus geen land met mij te bezeilen. Ik hang zo’n 5 keer boven de plee en als Opa de kindjes om half 11 op komt halen, ben ik kapot. Gelukkig neemt hij de kids mee naar Enschede en ik neem nog een zetpil en val gelukkig weer in slaap. Vrijdagavond word ik weer wakker en dan begint mijn maag te knorren. Een goed teken en de migraine was dan ook voorbij.

Zaterdag

Zaterdag moet Ton midden op de dag volleyballen in Harderwijk en we gaan dus maar niet kijken. Ik besluit om langs de Praxis te gaan voor nieuwe lampjes, maar ik vind niet wat ik wil. Ik maak nog wel even een foto voor Ton van die grote rechthoekige lamp (die met die 5 grote bollen). Die vind ik dus erg mooi voor boven onze eetkamertafel.

Als Ton ’s avonds de kids in bad doet, ga ik gauw even verjaardagsboodschappen doen. Dat is niet echt een succes, want veel dingen zijn op.

En dit maak ik ook niet zo vaak mee: de parkeergarage was gewoon leeg: op zaterdagavond om half 7 is het dus heerlijk rustig boodschappen doen (al kun je dan niet meer alles krijgen).

Zondag

Ondanks dat ik eigenlijk vandaag jarig ben, vierden we het dus gisteren al. Ik kreeg een heus ontbijt op bed en Lize had mijn cadeautjes verstopt. Ik kreeg steeds een hint en dan mocht ik zoeken. Zo leuk gedaan!

En natuurlijk mochten Lize en Pepijn helpen met uitpakken. Leuk detail: ik kreeg onder andere een mooie groene steen voor mijn Melano-ring, en Pepijn wilde die het liefste zelf vasthouden, hihi (hij had ‘m ook zelf uitgezocht <3).

En we blijven nog even lekker liggen om te kijken naar het schaatsen van Sven. Ik zit hier in kleermakerszit en Pepijn ligt in mijn knieholte. Snap niet dat het lekker ligt, maar hij vond het heerlijk zo.

Verder maak ik helemaal geen foto’s vandaag, want zo’n verjaardag is altijd veel te druk voor foto’s. Maar het was een gezellige dag en ik ben enorm verwend. En als ik het goed is, maakt Ton vanavond nog mijn lievelingseten (stamppot rauwe andijvie!) en vieren we het dus nog een klein beetje thuis.

Hoe was jouw week? Ben jij ondertussen al gewend aan dat je 2018 moet schrijven?

xx
LoesDelen:

3 Reacties

  1. 13 februari 2018 / 06:27

    Wat een stoere bikkel van een zoon heb je toch. Dappere dodo! De pleister ziet er ook heel erg bad ass uit. Leuk, die stolplampen! Ik heb vorige week voor het eerst in mijn leven een stolp gekocht om over een geurkaars te zetten. Vond ik al heel wat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *