Een kaart met strikjes haken | Gastblog

Ok, onervaren haaksters! Dit is een artikel voor jou! Vandaag heb ik namelijk een ontzettend leuk haakproject van mijn zusje Margot. Eén waar je echt mee kunt beginnen. Zo’n makkelijk haakwerkje dat ie-der-een kan haken. Echt waar. En je kunt er ook nog iemand anders blij mee maken. Want vandaag laat ik je zien hoe je een kaart met strikjes haken kunt!
Een kaart met strikjes haken

Ken je dat? Dat je iemand een kaartje wilt sturen, maar dat je er dan geen in huis hebt? En nu je tegenwoordig je ‘postzegel’ als code op een envelop kunt zetten is het niet meer noodzakelijk om de deur uit te gaan om postzegels te kopen. Wij hebben een hele doos met kaartjes in huis, maar vaak staat er net de verkeerde tekst op zo’n kaartje. Dan wil ik ‘veel succes’ en dan heb ik alleen maar kaartjes met ‘gefeliciteerd’. Wat is er dan leuker om zelf een kaartje te maken? Ik heb zelf altijd wel knutselkarton liggen (al dan niet uit  de Flow Book for Paper lovers) en wol en katoen is hier in overvloed. Zelf aan de slag dus!

Dit heb je nodig

  • gekleurde wol/katoen/acryl, in dit voorbeeld zijn 2 kleuren gebruikt
  • haaknaald die past bij je garen, in dit voorbeeld is haaknaald 4 gebruikt
  • een kaartje van dik papier
  • een schaar
  • naald om de draden weg te werken

En zo maak je het

Je begint met een magische cirkel (niet aantrekken!).
1. Haak 6 lossen.
2. Haak 6 driedubbele stokjes in de magische cirkel.
3. Haak 6 lossen en haak en halve vaste in de magische cirkel.

een kaart met strikjes haken (7)-

4. Haak 6 lossen.
5. Haak 6 driedubbele stokjes in de magische cirkel.
6. Haak 6 lossen en haak een halve vaste in de magische cirkel.

een kaart met strikjes haken (7)-

Hou voldoende draad over en knip af (dus niet te kort afknippen!).

Trek vervolgens de magische cirkel aan, zo ontstaat het strikje. Het resterende draad wikkel je om het strikje, maak een knoopje aan de achterkant en klaar is kees! Haak vervolgens nog een tweede strikje in een andere kleur (of maak er zoveel als je wilt!).

een kaart met strikjes haken (7)-

Vervolgens zet je de strikjes vast op je kaartje. Dat kan met een naald, maar als je niet in het kaartje wilt ‘prikken’, kun je ook een lijmpistool gebruiken ;-).

een kaart met strikjes haken (7)-

Als je het vast zet met een naald, knip je na het knopen de draadjes kort af aan de achterkant. Om te zorgen dat het niet lost gaat kun je eventueel een plakbandje of een extra stukje papier op de achterkant plakken.

een kaart met strikjes haken (7)-

En zo zitten je strikjes dan op de kaart.

Het resultaat

een kaart met strikjes haken (7)-

Voeg de gewenste tekst toe op het kaartje en dan ben je helemaal klaar! In dit geval heeft Margot een stempel gebruikt, maar je kunt uiteraard je tekst ook schrijven (of met een sticker er op plakken).

een kaart met strikjes haken (7)-

Dat is het leuke van zelf maken: je kunt het helemaal zo invullen als je zelf wilt!

Heb jij ook altijd de verkeerde kaartjes in huis? En krijg ik je dan vandaag aan het haken? (Hennie, deze is speciaal voor jou, dat snap je wel!)

xx
Loes
2 Reacties

  1. 11 februari 2018 / 09:47

    Hahahahahaaaaa! Ik voelde de bui al hangen! Weet je wat, ik ga het gewoon doen. Zodra ik de tijd heb, ga ik bij de Action kijken, want ik heb werkelijk niks in huis. CHALLENGE ACCEPTED!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *