Gewoon de week door 40 en 41: de meest warme herfst ooit

Poeh ja, het lukt allemaal even niet zo heel goed met de blog op de een of andere manier. Mijn dagen vliegen echt voorbij, en zo ook de weken. En dan zijn er ineens weer 2 weken voorbij. Twee weken waarin ik weer ging werken, toch nog terug moest naar het ziekenhuis, maar ook enorm heb genoten wat het lekkere warme weer. Want ja, het klopt niet echt: 26 graden in de herfst, maar een gegeven paar moet je niet in de bek kijken, zeg maar. En dus namen we het er van. Ben je klaar voor de foto’s van wederom 2 weken?

Week 40

Ik heb weer eens niet elke dag foto’s gemaakt, dus we doen het maar gewoon per week. Net zo makkelijk.

Woensdag was dit, en mijn moeder en ik waren allebei vrij. We besloten om even naar de stad te gaan en streken neer bij Feijn in de bibliotheek. We dronken koffie en namen er een stukje (…) appeltaart bij. Heerlijk! De zon scheen fijn naar binnen. Omdat het boekenweek was, zijn we ook nog even doorgelopen naar de boekenwinkel.

Als ik ’s middags thuis een appel eet, wordt hij uit mijn hand gekeken door Pepijn, die er vervolgens zelf mee verder gaat. Uniek moment, want Pepijn is niet zo’n fruit-eter. Deze foto stuurde ik naar Ton met de vraag: ‘Ken jij dit jongetje?’.

Ik maakte nog een foto om te versturen, en wel deze: toen Lize uit school kwam, kreeg ze haar nieuwe boek (van mijn moeder dus).

Geloof niet dat ik in woorden hoef uit te drukken wat ze er van vindt. <3

En de laatste foto om te versturen: deze My Little Pony kreeg Lize afgelopen weekend van onze vrienden. Er zaten van die leuke stiften bij, waar je het beest dus mee kon versieren. Vervolgens even in de wasmachine en voila: hij wordt echt brandschoon. Tof!

Mijn zusje Margot krijgt vanavond haar diploma en we (mijn andere zusje en ik) vonden het een mijlpaal die beloond moest worden. En dus zochten we een mooie grote doos, kochten we een heliumballon en allerlei leuke dingen om te doen en lezen (want Margot heeft nu tijd over!).

We pakten het nog gauw in en mijn ouders kwamen ‘m toen halen, vlak voordat ze naar Nijmegen vertrokken.

Na de drukke dag chillen we op de bank met The Lion King, en na afloop maakte Lize deze foto. Geweldig he? Leukste grapje was nog wel dat mijn moeder dacht dat we Annie hadden gekeken (#ikrekenhetgoed). En nog leuker was Pepijn, die steeds maar vroeg ‘Maar wie zijn nou Koen en Matata?’

De week doormidden

Woensdagavond was het feest met mijn litteken: er kwam bloed uit. Niet fijn, zeker niet omdat ik eigenlijk afgelopen maandag bij de controle was goedgekeurd. Donderdag zat er nog steeds bloed op het gaasje en dus belde ik met plastische chirurgie. Gelukkig mocht ik direct komen en werd ik met een gerust hart naar huis gestuurd: het lijkt op een hechting die toch naar buiten probeert te werken (een oplosbare) en het is (nog) niet ontstoken.

Omdat ik in Hengelo op ’t ziekenhuis moest zijn, rijden we op de terugweg even langs de grote Intertoys op de woonboulevard. Overal op internet (en in de folder) zag ik dat er nieuwe dingen van L.O.L. surprise waren: fashion diamonds. Met dus kleertjes voor de L.O.L. popjes. Nou, mooi niet dat die in de winkel lagen dus. Bummer.

Als Lize uit school komt, rijden we nog even naar de kinderboerderij. De nieuwe biggetjes zijn er, en wat zijn ze blij. Zo schattig om te zien, en ze knorden ook zo lekker.

Lize en Pepijn speelden in de speeltuin en ik zag hier iets bijzonders: Lize zat bovenin het klimrek. Meestal is ze niet zo’n waaghals, dus ik vond het super knap!

Als we weer thuis zijn, schrijft Lize een liefdesbriefje voor mijn vader. In zijn lievelingskleur nog wel.

 

Vrijdag breng ik de kinderen naar Enschede en traditiegetrouw maak ik een foto van de boom. Ik probeer dat iedere week te doen, en dan heb je straks zo’n mooie plaat met het kleurverloop door de weken heen. Deze boom die verkleurt zo prachtig!

De kinderen aten gisteren pannenkoeken en er was nog wat over. Ik vind een ontbijt met pannenkoeken altijd heerlijk en ik moest bijna met Ton vechten om wie ze nou op mocht eten. Goed dat ik ze mee had genomen dus.

Week 41

Woensdagmorgen. Meestal is het niet zo’n feest bij ons hoor, met opstaan. Maar deze glimmende snoetjes waren enorm blij vandaag. Gelukkig was ik op tijd met de foto maken <3.

De rest van de week maakte ik eigenlijk niet zoveel foto’s. Of in elk geval, niet met mijn telefoon. Zaterdag reden we naar Enschede en gingen we met Opa Bert wandelen in het Ledeboerpark. Fijn nog wat vitamine D tot ons nemen. Mijn camera ging mee en ik maakte weer de nodige foto’s.

Zo gemeen, als je mama je tegen de zon in laat kijken.

Deze atalanta bleef heeeel mooi stil zitten.

Even rennen met opa.

Ach en dit mooie meisje blijft altijd zo geduldig staan als ik een foto van haar wil maken.

Er ligt een mooie nieuwe brug die naar een leuke schommel leidt. Heerlijk tussen de bomen, uit de zon. Lize ging trouwens mee op deze crossfiets en ze crosste er mooi op los!

Slippende bandjes!

Er hing een grote vogel in de lucht. Daar dus. Oh ja, en die dubbele buggy: das gewoon een kruiwagen eigenlijk. Kun je vanalles inpakken (behalve de kinderen natuurlijk).

Het lukte ook nog om Pepijn in de camera te laten kijken. Mickey Blue Eyes <3.

We stopten even bij de sequoia om te checken hoe groot de omtrek was. Conclusie: te groot!

En wederom moesten er een paar tegen de zon in kijken.

We namen nog even een kijkje bij deze grote libelles en verbaasden ons over deze dingen.

Samen met Opa naar de bijen kijken.

En ook deze lukte: Pepijn in de lucht!

’s Middags gingen we kijken bij de volleybalwedstrijd van Ton en omdat ik toch de camera in de tas had, maakte ik ook daar een paar foto’s. Voor het eerst een volleybalwedstrijd gefotografeerd, ha.

Benieuwd naar de rest? Dat kun je hier zien.

We sloten de week af aan het Rutbeek, waar Lize haar eerste skiles op de borstelbaan kreeg. Dat ging op z’n Lize’s: ze had even de tijd nodig om de kat uit de boom te kijken (of misschien wel 6 katten) en dat kostte de nodige tranen.

Gelukking vond ze het uiteindelijk wel leuk, en daar ging het natuurlijk om.

En zo komt er een einde aan het fotoverslag van deze 2 weken. Terwijl ik dit typ, zit ik nog steeds met korte mouwen, zo gek dat het nog zo warm is! Maar na vandaag schijnt het wel een stukje kouder te worden. En op de een of andere manier ben ik daar ook wel aan toe!

Hoe vind jij deze temperatuur in de herfts? En heb je al lekker vakantie deze week of moet (net als wij) wachten tot volgende week?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *