Gewoon de week door 31: aardbeien plukken en Avifauna

Zo, ook deze week een verlaat verslag. Maar daarom niet minder leuk, want vorige week leek het wel vakantie. Nu staat onze vakantie letterlijk voor de deur, dus dat gevoel klopt wel een beetje. Opa en oma stonden nog steeds op de camping en Lize en Pepijn bleven nog lekker slapen. Dat betekende veel quality time voor Ton en mij, en we namen het er maar van. We sloten de week af met een uitje wat al een tijd op de planning stond: vogelpark Avifauna. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 31?

Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor. Ik kijk nog even naar de tickets voor de Harry Potter trein (die we straks in Schotland gaan bezoeken) en kom deze geweldige foto tegen. Waaaah, hier zitten wij binnenkort!

Dinsdag

Goedemorgen! Dinsdag ben ik vrij en rij ik met de kids weer naar Ootmarsum. Het is weer warm vandaag en dus gaan we ‘zwemmen’.

Pepijn houdt het al gauw voor gezien en kruipt bij Opa op de handdoek.

Na het zwemmen rijden we naar de Manderveense Aardbei om aardbeien te gaan plukken. Elke keer als ik een foto van Pepijn probeer te maken, verstopt hij de aardbeien achter zijn rug…

Ik vind dat altijd zo’n mooi gezicht, die aardbeien.

Lize is groot genoeg om zelf te plukken.

Het schiet nog niet zo op met het vullen van het bakje :-).

Oma heeft al wel heel veel!

We plukken ook nog frambozen en bramen (die overigens nog wel een beetje zuur zijn, de bramen).

Opa ook nog even op de foto.

Omdat de kinderen in Ootmarsum blijven slapen, gaan Ton en ik heerlijk uit eten. We strijken neer in de tuin van Hudsons in Almelo en het is hier heerlijk. Het wordt zelfs bijna een beetje fris!

Ik ga voor de poké bowl met kip, en die is echt heerlijk!

Woensdag

Woensdag is alweer de laatste dag op de camping. Als alles in ingepakt nemen we als afsluiter nog lekker even een ijsje.

Eenmaal thuis gaan Lize en Pepijn spelen met ‘opa en oma in de caravan’, ha.

’s Avonds heb ik niet echt zin om te koken (nog steeds veel te warm) en dus maak ik de plaattaart met falafel van Chickslovefood. Op zich wel lekker, maar ik miste er nog wel iets aan (ha, wat wil je, met maar 5 ingrediënten).

’s Avonds brengen we Lize en Pepijn naar mijn ouders: mijn moeder past morgen op en zo kunnen ze allemaal lekker uitslapen.

Even gek doen met opa: sproeier-karaoke!

Donderdag

Donderdag werkt Ton thuis en als ik beneden kom, staat dit ontbijt voor me klaar! Yummy!

Ik heb een afspraak in Sliedrecht (samen met een collega), en we pakken de enige file in Nederland mee.. Feest.

Vrijdag

Vandaag werk ik de hele dag op kantoor; mijn een-na-laatste dag voor de vakantie. Wat een fijn gevoel eigenlijk! Ik maak overigens helemaal geen foto’s vandaag.

Zaterdag

Zaterdag vertrekken we met mijn ouders richting Alphen aan den Rijn om een bezoek te brengen aan Avifauna. Dat wilde ik al zo lang! Deze stellerarend is de eerste vogel die ik op de foto zet. Indrukwekkend beest he?

Hoi allemaal!

Mijn favoriete fotomodel <3.

De pelikaan, wat een indrukwekkende foto, en wat een prachtige kleuren!

Pepijn vond het voeren van de lori’s nog wel een beetje spannend. Ze maakten ook wel erg veel lawaai!

Lize mocht een muntje geven, en de vogel deed ‘m dan in de spaarpot. Zo schattig!

Ze hadden een prachtige vogelshow met o.a. ara’s, echt zo prachtig om te zien!

Eén van Pepijn zijn lievelingsvogels: de toekan!

Lieve schatjes <3.

Het was dus echt een aanrader, Avifauna. Wat een leuk park, zo veel te zien en in verhouding tot de dierentuin ook nog eens niet duur.

Zondag

Vandaag maak ik eigenlijk maar weinig foto’s. Oma is jarig en we gaan lekker uit eten met elkaar. We hebben een plekje op het terras, echt een zomergevoel zo!

En zo komt er een einde aan deze week. Hopelijk lukt het komende week om het fotoverslagje wat eerder online te hebben (help me hopen op snelle wifi :-)).

Hoe was jouw week? Ben jij ook al helemaal in vakantiestemming?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *