Vroeg(er) donker buiten: de lampen mogen aan!

Half augustus is het alweer, en hoewel de zomer nog eigenlijk niet zo heel lang aan de gang is, worden de dagen steeds korter. Je merkt gewoon echt dat het steeds vroeger donker wordt buiten! Dat vind ik aan de ene kant best een beetje jammer, want dat betekent we richting de herfst gaan. Het betekent ook iets anders: de lampen mogen aan!

Zomer: geen lamp te bekennen

Heerlijk vind ik dat, als het voorjaar zo langzaamaan overgaat in de zomer. Dat het pas tegen half 11 donker wordt, en dat je dus eigenlijk (als je binnen bent) helemaal geen lamp aan hoeft te hebben in huis. De kinderen vinden het ook wel eens gek, ze moeten naar bed, terwijl het nog helemaal niet donker is! Ook ’s ochtends vind ik dat fijn: als het vroeg licht is, vind ik het veel minder erg om op te staan. In de winter vind ik het best wel eens lastig om op te staan als het buiten nog donker is.

–> Misschien vind je dit ook leuk: zelf een lamp maken

vroeg(er) donker buiten de lampen mogen aan (1)

Herfst: de lampen mogen aan

Tja, in Nederland weet je nooit precies wat je krijgt in september: het kan nog ontzettend lekker weer zijn, maar het kan ook flink regenen en al herfst-achtig zijn. Bij Lampen24 heb je keuze uit zo’n 30.000 verschillende lampen. En dan niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. Met de juiste lampen creëer je een bepaalde sfeer en als je gebruik maakt van moderne lampen, bespaar je ook nog eens een boel energie.

In huis wil je andere lampen dan op je werk: het doel van je verlichting is immers anders. Ook binnen je huis heb je verschillende lampen: een bouwlamp in de slaapkamer zorgt nou niet bepaald voor sfeer (overigens kun je erover discussiëren of het in de woonkamer wel voor sfeer zorgt ;-)).

–> Misschien vind je dit ook leuk: 10 dingen die ik leuk vind aan de herfst

Ik vind het boven de eetkamertafel altijd wel fijn als er goed licht hangt. Het liefste licht wat je kunt dimmen. Als je dan aan het eten bent, kun je wel zien wat je eet, maar door het licht iets te dimmen, krijg je net wat meer sfeer. De lampen boven onze eetkamer hangen inmiddels al weer 8 jaar boven onze tafel, en het wordt wel tijd voor iets nieuws. Zoals deze prachtige lamp met 5 lichtpunten.

Maar eerst: het einde van de zomer

Het duurt nog even wel voor het herfst is, maar inmiddels red je het echt niet meer de hele avond zonder een lamp. Het wordt steeds vroeger donker. Als het nog zomerweer is, kun je zo lekker in de tuin zitten met een vuurtje. Wanneer de zon eerder onder gaat, wordt het vaak wat kouder buiten, maar met een vuurtje blijf je dan toch lekker warm. En het zorgt voor zo’n fijn sfeertje. Ton vraagt (bijna) iedere avond wel of het al tijd is om een vuurtje te stoken :-). Een paar mooie lampen in de tuin er bij aan en we kunnen tot laat buiten blijven zitten.

Ik ben ontzettend benieuwd wat het einde van de zomer voor ons in petto heeft. Hopelijk wordt het niet zo heel erg warm, dat het ’s avonds afkoelt, zorgt ook nog voor een goede nachtrust!

Voor het herfst is, moet ik eerst eens even kijken of we de lampen in huis zo laten als ze nu zijn. Misschien wordt het tijd voor een nieuw lichtplan!

Hoe is het met de lampen bij jou in huis? En ben jij al energiezuinig bezig?

xx
Loes

2 Reacties

  1. missynicolekatje
    25 augustus 2018 / 14:04

    Een goeden dag ik kwam hier zomaar even langs wippen en u hebt een leuke website.

  2. 28 maart 2019 / 12:00

    Ik hou van leuke lampen met sfeer, die maken de kamer toch af in de avond! Leuk dat je dit wilde delen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *