Gewoon de week door 30: een minivakantie op de camping en maansverduistering

Deze week is inmiddels ook al bijna weer ten einde, maar toch wil ik nog even terugblikken op de afgelopen week. Een week met wederom bloedheet weer. Stiekem ben ik blij dat we straks naar Schotland gaan, regen gegarandeerd! Het was wel een heerlijke week overigens. Mijn schoonouders hadden een weekje camping in Ootmarsum geboekt en de kinderen mochten komen logeren in de caravan. Dat was natuurlijk feest, in zo’n ‘mini-huisje’. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 30?

Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en ’s avonds eten we in de tuin. Ik krijg van Pepijn een optreden van zijn kikken en de vleermuis (die laatste kan heel goed ‘wapperen’ ;-)).

Dinsdag

Dinsdag beginnen we bij de kapper. Niet iets om naartoe te gaan met 35 graden misschien, maar het MOEST gebeuren en de airco stond heerlijk aan.

Pepijn zat zelfs zo te genieten dat hij bijna in slaap viel, hihi.

’s Middags rijden we door naar Enschede en kijk wat een prachtige Pever (kever dus) we tegenkomen in de parkeergarage. Lize en Pepijn willen er heel graag mee op de foto.

We brachten een bezoekje aan de Decathlon voor wat kampeerspullen. Thuis werd het direct opgezet en er werd ‘camping’ gespeeld (haha).

Pepijn vond het nog wel een beetje lastig om de jeu de boules-set open te krijgen.

Lize dekte zelfs de tafel en ze hebben er dus ook gegeten.

Woensdag

Mijn werkdagen zijn deze week omgedraaid en dus werk ik vandaag. Extra feest, want mijn collega die een vast contract heeft gekregen heeft heerlijk gebak meegenomen.

’s Avonds eten mijn ouders bij ons en we steken de barbecue maar aan. Geen zin om binnen te koken!

Donderdag

Donderdag vertrekken mijn schoonouders met hun caravan richting Ootmarsum en ze hebben een plek tegenover de speeltuin.

Er staat al een parasol in voor wat schaduw en dus spelen Lize en Pepijn in de speeltuin terwijl de caravan wordt ‘opgezet’.

Het is echt best warm en die partytent is geen overbodige luxe.

Ik heb mijn camera mee (uiteraard) en Lize wil maar wat graag even poseren.

Pepijn is soms zo grappig: zijn kikker heeft het warm (…). Die legt hij dus steeds even in de koeling om koud te worden. <3

Lize en Pepijn zijn echt helemaal verliefd op de caravan. Ze noemen het hun ‘kleine huisje’. De onderdeur moest dicht en zo hebben ze wel een uur gespeeld.

Uiteraard moest het ligbed ook even gekeurd worden.

En omdat de kindjes op de camping blijven slapen, konden Ton en ik lekker uit eten. We wilden ook nog even gaan kijken bij Rico Latino XL op de grote markt, maar het was zo druk en warm dat we dat toch maar gelaten hebben.

Vrijdag

Vrijdag werk ik de hele dag en het idee is om te blijven slapen op de camping. Het opzetten van de tent is nog best lastig en duurt erg lang. Dit is dan ook de enige foto die ik daarvan heb, haha.

’s Avonds is de maansverduistering en man, wat een prachtig gezicht zeg! Ik mocht de 400 mm lens van mijn vader mee en zat dus heerlijk met mijn camera op de camping, hihi.

Als het bloedrode voorbij is, en de zon komt weer in de ‘juiste’ positie te staan, begint de maan zo te kleuren. Zo mooi om eens meegemaakt te hebben!

Zaterdag

Na een hele korte nacht in de tent begint onze dag om half 6 al met een wesp tussen de binnen- en buitentent. Wat een ellende. En ik sliep net zo’n beetje (tegen 3 uur pas in slaap gevallen). En aangezien zo’n tent echt heel erg licht is, konden we ook niet meer slapen. Al met al niet zo’n succes dus, dat logeren in de tent.

’s Middags bezoeken we Ootmarsum, maar ik maak eigenlijk helemaal geen foto’s. Na een flinke regenbui gaan we terug naar de camping en ik maak een pokebowl met noedels, kip en mango. Lekker smullen!

Pepijn en Lize spelen nog even in de zandbak en aangezien ik de grote lens nog tot mijn beschikking heb, maak ik foto’s vanaf onze plek ha.

Zo’n zandbak blijft leuk speelgoed (al vind ik zand zelf echt heel vies).

<3

Na het eten rijden we dus met zijn vieren naar huis voor een nacht in ons heerlijke eigen bed.

Zondag

Zondag spreken we weer af op de camping en als Pepijn ’s middags toch een beetje in slaap valt, gaat Lize met ons mee de camping verkennen.

We gaan nog even bij de zwem- en visvijver kijken en Lize vind het toch wel leuk, dat water.

En weer zand. Tja, soms vraag ik me af of het wel mijn kind is, haha.

Mijn knappe man <3

Als Pepijn weer wakker is rijden we naar de Watermolen van Bels en daar is nog een leuk informatiepunt bij. Pepijn en Lize zoeken samen met Opa naar alle dieren op een plaat.

Mijn favoriete foto van die dag: van groot naar klein, allemaal op de foto. Dikke vette liefde. <3

Eigenlijk waren we net een beetje te laat, want er waren allerlei leuke demonstraties die middag. Helaas was het afgelopen, maar we mochten nog wel even overal kijken.

Vandaag gemaaid, met de hand!

Isa vond het heerlijk om even te zwemmen, en daar kan ik me iets bij voorstellen!

Ik speel nog een beetje met mijn camera, en geniet van de omgeving. Wat is Twente mooi!

Pepijn vindt een prachtige tak met eikels, die uiteraard ook even op de foto moest <3

En zo kwam er een einde aan deze week, maar nog geen einde aan de camping. Ondanks het warme weer hebben we dus wel heel veel tijd buiten doorgebracht. Grappig om te zien trouwens dat het in Ootmarsums echt een paar graden kouder was dan in Almelo, en dat scheelde net iets.

Ben jij ook wel toe aan een beetje frisser weer of geniet je wel van die extreme warmte? En wat doe jij om je hoofd koel te houden?

xx
Loes
1 Reactie

  1. De style spot
    5 augustus 2018 / 10:35

    Ziet er super leuk uit! Heerlijk zo’n vakantie week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *