Gewoon de week door 29: warm weer en een piramide in Nederland?

Zo he, wat blijft het warm in Nederland. Ik moet zeggen dat ik inmiddels wel een beetje klaar ben met die bloedhete dagen.. As we speak is het 38 graden buiten.. Beetje veel van het goede. Maar goed, de zon schijnt, dus laten we er maar van genieten! Afgelopen week lukte dat nog best aardig af en toe. Lize’s schoolvakantie begon en wat is het heerlijk om geen brood meer te smeren ’s avonds. In het weekend stond een bezoekje gepland aan de piramide van Austerlitz, en ik kan vast verklappen dat het erg leuk was! Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 29?

Maandag

Er zit dus een scholekster-paartje bij ons in de buurt. Die hupsen zo heel schattig heen en weer door het gras, en om ze niet teveel te laten schrikken, gaan Lize en Pepijn heel rustig op het hekje zitten kijken. <3

Na het eten besluiten we lekker even een ijsje te halen in de stad. Zo kan Lize mooi even oefenen met fietsen (wat een goed excuus he) en sponsoren we de lokale ondernemers ook nog ;-).

Dinsdag

Dinsdag begint mijn dag met een (interne) training. Erg leuk om een keer aan de andere kant te zitten, ha.

’s Middags haal ik Lize van school en 2 vriendinnetjes komen spelen. Lang leve extra zwemkleding, want het badje ging op. Het was echt zo warm dat de meiden het heerlijk vonden om even af te koelen.

Woensdag

Woensdag begint de dag bij Intratuin. Ton heeft nog een nieuwe knipschaar voor de takken nodig en ik wil nog graag een extra parasol in de tuin. Met dat warme weer is er bijna nergens beschutting in de tuin voor de kinderen. En onze grote zweefparasol kun je niet zo makkelijk verplaatsen, dus ik kocht er nog een kleintje bij.

Ik vond deze wandkleedjes bij Intratuin dus zo schattig: ze hadden heel veel varianten!

Pepijn besloot dat het tijd werd om zindelijk te worden en hier demonstreert hij even hoe zijn potje werkt. Zijn 2e moeder Lize zit er gezellig naast en coördineert de hele boel (echt, Lize regelt het allemaal hoor!).

Donderdag

Mijn ouders zijn weer terug van vakantie en dus eten we op tijd vandaag (fijn!). Dat bekent ook automatisch dat we op tijd klaar zijn met eten (ha). En aangezien Lize’s paspoort klaar ligt op het Stadhuis én het donderdagavond extra ‘afhaalavond’ is, vliegen we dus gauw naar het Stadhuis.

Ha ja, wat een mooie kleurenbende he. Ik bestelde nieuwe onderbroekjes bij Victoria’s Secret in Amerika. Ze waren binnen een paar dagen binnen, en ik ben super enthousiast. Fijne stof, zit lekker en nog leuke kleurtjes ook. Ik betaalde 12 euro voor het verzenden en vond dat best meevallen. Overigens zag ik dat ze de komende 4 dagen bij een bestelling van $50 of meer geen verzendkosten rekenen (normaal gesproken boven de $100).

Vrijdag

Lize is vrijdag ook al lekker vrij, en ik breng haar samen met Pepijn naar opa en oma in Enschede. Omdat Ton een borrel van het werk heeft, blijf ik eten. We chillen lekker wat in de tuin en de kids vinden het altijd geweldig om in de ‘speeltuin’ te spelen.

Zaterdag

Haha, wat een grappenmakers he? Zaterdag gaat Ton in de tuin aan de slag en deze 2 toppers gaan lekker in de garage zitten. Daar is het nu nog koel. Pepijn zit trouwens in de aanhanger van zijn trekker, hahahaha.

Daarna gaan we lunchen in de stad. Ik volg al Zoë van By Zoë Food Life Style al een tijdje op Instagram en ik wilde er zo graag een keer naartoe! En nu was het dus de tijd om dat te doen. We begonnen me een heerlijke smoothie.

En ik ging ook nog eens voor de smoothiebowl, yummy! En zie je die mooie kristallen wijnglazen? Daar kregen Lize en Pepijn chocolademelk in. <3

Dit was dus echt ontzettend lekker (en ook een Instagramwaardige foto, ha).

Deze dame smikkelde heerlijk van de watermeloen. Lekker bekkie he?

Eenmaal thuis moest Takkie er aan geloven, haha, kijk wat een lol Lize en Pepijn hebben.

Zondag

Ha ja, zo begon onze zondag ongeveer: kinderen in de kofferbak! Ton bracht zaterdag de takken van de plataan naar de stort en zijn kofferbak was dus een beetje vies. Lize en Pepijn wilden maar wat graag helpen met schoonmaken :-).

Dat ging heel erg goed zo :-).

En daarna rijden we naar Austerlitz om de piramide te bekijken.

Wat een prachtig stukje Nederland zeg!

Mijn fotomodelletje <3 <3 <3

Ze had alleen wel wat last van hoogtevrees en durfde niet meer naar beneden (eigenlijk ook al niet naar boven…).

Na het beklimmen kregen Lize en Pepijn een heus diploma.

En ik kreeg haar nog weer zover om even te poseren.

Baby Benthe was er ook vandaag, want we hadden met mijn beide zusjes (en aanhang afgesproken. Koen en Astrid gingen de piramide op, terwijl wij even op Benthe mochten passen.

Pepijn nam die taak heel serieus en hij wilde graag de kinderwagen drukken. <3

Naast de piramide ligt een soort speelpark / vaste kermis. Een muntje kost er 1,20 en je kunt van alles doen.

De vliegtuigjes waren een succes!

Net als de trein 🙂

En de papa’s wilden wel met de kids in de botsauto’s. Vraag is alleen: wie is nu het grootste kind? 😉

Pepijn vond het super, maar sturen was nog wel lastig.

We sloten de avond af in Driebergen, en ik at heerlijk mosselen! Dat krijg ik niet zo heel vaak, dus als het ergens op de kaart staat, kies ik er voor.

En zo kwam er een einde aan week 29! De zomervakantie is nu echt begonnen, hoewel het voor ons nog heel even duurt voor we weg gaan. Niet erg hoor, wat in het vat zit, verzuurt niet.

Hoe was jouw week? Kun je je hoofd nog een beetje koel houden?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *