Gewoon de week door 22: Pepijn is jarig en een hittegolf?

En wederom een week waarin de foto’s wat aan de late kant zijn. Ach, zoals een oud-collega zou zeggen: accepteren en loslaten (met armbewegingen erbij). Inmiddels lijkt vorige week alweer heel lang geleden, maar we blikken toch even terug. Mijn grote kleine man werd namelijk 3 jaar en dag hebben we goed gevierd. Hij vond het zelf allemaal best wel spannend in elk geval. Ben je klaar voor de foto’s van week 22?

Maandag

Ik werk maandag de hele dag op kantoor en als ik thuis kom, staat het badje in de tuin. Ik kleed me even om en spring er heerlijk bij in, even afkoelen!

We maken lekker een kan met water met munt en limoen, dat maakt het drinken van water nog weer een stukje makkelijk.

Omdat Pepijn morgen mag trakteren op de peuterspeelzaal, maak ik zijn traktatie. Dit koos hij op Pinterest, en gelukkig was het helemaal niet zoveel werk (pfiew). Ik vond het best aardig geworden.

’s Avonds maak ik nog even een foto voor Ella van mijn pompoenplanten. Ik kreeg van haar 6 zaadjes en plantte ze (zoals gezegd) rond Koningsdag. Inmiddels zijn ze dus al zo groot! Goed he?

Dinsdag

Dinsdag werk ik thuis, zodat ik Pepijn zijn feestje op de peuterspeelzaal kon fotograferen. En jawel, ik maakte wel 1 foto. Meneertje heeft alleen maar gehuild. De hele klas zong heel lief ‘lang zal hij leven’, en Pepijn zijn tranen bleven maar komen. Hij wilde niet trakteren, niet op de stoel staan, niks. Ik heb ‘m maar goed vastgehouden en toen ik eenmaal thuis was, heb ik zelf ook een potje zitten janken. Gewoon, omdat ik het niet helemaal snapte (of misschien zelfs helemaal niet).

Als Pepijn uit school komt, wil hij niet naar bed. Want: niet moe. Tja, als je drie bent, ben je natuurlijk ook heel groot. Maar de hele dag wakker blijven, dat is nog best lastig! En dus valt hij in slaap op de bank (30 graden buiten en toch onder een fleecedeken…).

’s Avonds gaan we lekker uit eten om Pepijn zijn verjaardag te vieren en we strijken neer op het terras waar ze ook een springkussen hebben.

Zoals je ziet was het helemaal niet warm.

We werden echter door een dikke onweersbui naar binnen gedreven. Ook niet erg trouwens hoor.

Het slechte weer was al voorspeld en dus waren we gelukkig met de auto gegaan. Na ons toetje stopte het met regenen en konden we (bijna) droog teruglopen naar de auto.

Woensdag

Goedemorgen! Vandaag wordt er gestaakt en gaan de kids dus niet naar school. Omdat het VVE ochtend is, besluiten we met alle moeders en kinderen van de VVE te ontbijten op de VVE locatie. Vet gezellig, want er lag een kleed midden in het lokaal en iedereen had wat te eten en/of te drinken meegenomen. Het werd gewoon een beetje een grote picknick.

Na de VVE rijden we even voor een parasol naar Intratuin. Uiteraard komen we weer veel teveel leuke dingen tegen en willen Lize en Pepijn samen in deze stoel. <3

Als we thuis komen, wil Lize niks. Ze is boos en alles is stom. ‘Naar boven’ is het enige wat ze wil. Ik ga ondertussen het badje buiten opzetten en als ik boven kom, tref ik haar zo aan. Ze was dus gewoon moe. Lieffie.

En Pepijn heeft maar 1 vraag voor mij vanmiddag: ‘Mama, wil je bij mij in bad?’. En dat wel 100 keer, haha.

Maar ik wilde eerst alle dingen opblazen en de parasol opzetten en daarna kruip ik even bij in bad. Die is groot genoeg!

Donderdag

Donderdag werk ik de hele dag op kantoor en ’s middags komt het me toch met bakken uit de lucht! In eerste instantie lijkt de regen ons niet te raken, maar je ziet het gewoon betrekken. Het was een mooi schouwspel.

Vrijdag

Oh, kijk dan hoe mooi mijn pioenen zijn. Ik kreeg ze vorige week van Koen en Astrid en ze staan gelukkig best lang! Gauw een foto gemaakt zodat het op beeld vastligt hoe ze waren, haha.

Ik werk op kantoor vandaag en met de lunch gaan we lekker een eindje wandelen. Op ons bedrijventerrein zijn echt heel veel eiken met de eikenprocessierups, je ziet de nesten gewoon hangen. Ik krijg alleen al de kriebels als ik aan die beestjes denk. Jakkes!

Zaterdag

Vandaag vieren we de verjaardag van Pepijn en meneer leert heel snel dat mensen met cadeautjes komen. Wat een feest!

En eigenlijk heeft hij wel genoeg aan 1 cadeau, hij wil overal zo graag mee spelen!

Het uitblazen van de kaarsjes op de taart laat hij aan zijn papa over, ook vandaag vindt hij het zingen eigenlijk maar niks.

Zie je hoe die oogjes gefixeerd zijn op het cadeau? Hihi.

Tja, kon het niet laten om ook vandaag een paar foto’s te maken, en deze is best goed gelukt.

Pepijn kreeg allemaal mooie voertuigen en hij is er helemaal blij mee.

Samen met zijn grote vriend aan tafel.

En als ’s ochtends de visite weg is, rusten we even lekker uit voordat de visite ’s middags komt.

En ’s middags is er dus nog meer visite (met cadeaus, jeej!). Aan het einde van de dag doen we lekker rustig aan :-).

Zondag

Goedemorgen! Als deze meneer zondag wakker wordt, wil hij direct met zijn nieuwe vuilniswagen spelen. Die heeft zelfs naast zijn bedje ‘geslapen’.

Als we kijken hoe warm het is buiten, spotten we de eerste rijpe framboos, jeej! En die smaakte ook nog goed.

’s Middags is het tijd om naar Hengelo te gaan: Margot en Joffrey vieren hun verjaardag vandaag en we gaan ook nog even met Dibbes wandelen. Deze twee toppers gaan samen hand in hand. <3

En zo kwam er weer een einde aan deze week. Ik vond het best wel heet afgelopen week. Tot nu toe was de temperatuur steeds erg lekker, zo rond de 24 graden. Boven de 25 wordt het mij al snel te veel. Maar goed, ik geniet er maar van zolang het duurt, want dat weet je in Nederland natuurlijk nooit!

Vind jij het lekker als het echt zo warm is?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *