Dag november, hallo december | Maandoverzicht

Het is lekker koud buiten, de kerstversiering ligt al weken in de winkel en ineens lijkt pakjesavond morgen al. De maand  is voorbij en de laatste maand van het jaar is begonnen. Dat de tijd vliegt, hoef ik volgens mij niet te vermelden (dat heb ik net toch stiekem gedaan). Ik maakte best wel wat foto’s de afgelopen maand, want we hebben weer een boel leuke dingen gedaan. Het bevalt eigenlijk best wel, om weer eens terug te blikken op alles wat we hebben gedaan. Het leven is niet saai, zou iemand die ik ken zeggen, en zo is het maar net. Ben je klaar voor een overzicht van afgelopen maand? Dag november en halloooooo december!

Sinterklaas in het land

Wat een feest he, dat Sinterklaas er weer is. In Almelo geen roetveegpieten, maar zwarte pieten. Tja, ik wil de discussie niet aanslingeren en vind het dus goed zoals het is. Overigens zijn we elders wel roetveegpieten tegen gekomen, maar onze kinderen reageren er niet anders op. Ze zien geen verschil. Dus helemaal prima. Ik vond het super leuk dat in Almelo de boot weer aan kwam (en geen trein, zoals op TV). het was een groot feest in de hele binnenstad en we haalden nog best wel wat pepernoten binnen. Geslaagde intocht dus!

De eerste keer schoen zetten was een succes en Lize wilde direct zondag weer de schoen zetten. Dat mocht wel van ons, maar ze moest niet verwachten dat er nog een cadeautje in zou zitten.

Lize zit dit schooljaar in groep 3 en schreef dus een brief aan Sinterklaas. Uiteraard zat er de volgende ochtend een brief terug in haar schoen, met de boodschap dat ze zaterdag weer haar schoen mocht zetten (en dus NIET elke dag). Ze vond het geweldig. Deze brief heb ik maar even verstopt, want dat vind ik dan weer leuk voor later.

Pepijn kreeg een glow in the dark racebaan en was helemaal in zijn element. We hadden afgelopen zomer van Ton zijn nichtje een soortgelijke baan gekregen en ik had gehoopt dat deze baan er op aangesloten kon worden. Helaas is deze baan breder en paste het dus niet. Mocht de pret niet drukken, want Pepijn is helemaal in zijn element met deze baan.

De rommelpiet kwam ook op school in de klas en wat een rommeltje had hij gemaakt! Wel had hij netjes bij alle kindjes op tafel de eerste letter van hun naam in pepernoten gelegd. Pepijn vond het helemaal geweldig.

Winterse activiteiten

Ondanks dat het nog steeds officieel herfst is, daalde de temperatuur toch al wat meer en was het heerlijk ski-weer. Op donderdagavond sta ik zelf op de ski’s en ik vind het altijd zo’n magisch gezicht, die banen zo.

We gingen op een vrijdagmiddag skiën en na de tijd had Lize even de gekke 5 minuten, ha.

Pepijn is gestopt met skiles, we proberen het volgend jaar weer opnieuw. Maar Lize lest nog wel op zondag en dus zitten we nu samen met Pepijn te kijken naar hoe de anderen het doen. Standaard gaat er altijd een boel speelgoed mee, als puzzels en stiften, om de niet-ski-les kids te vermaken. Hier spelen Stan en Pepijn lekker samen.

Neefje James was een week op vakantie geweest en hij had Pepijn enorm gemist. Samen kleuren bij de skiles is dan heel gezellig!

Toen Lize klaar was met de skiles gingen we met opa en oma nog even wandelen bij het Rutbeek. De speeltuin deed het goed deze dag!

Het was best koud, maar Lize wilde dus geen jas aan. Tja, als je zo loopt te rennen is dat misschien ook niet echt nodig.

Strand en zand blijven leuk om mee te spelen. Daar hoef je niet eens per se voor naar de zee. Die stok verstoppen we iedere week en die vinden we steeds terug (tot Pepijn’s grote vreugde).

We gingen ook iets dichter bij huis nog even wandelen, en ik ik kon wederom mijn nieuwe winterjas aan. Dit keer heb ik het bontje er af gehaald, en dat maakt de jas weer heel anders. Ik kreeg deze jas van StyleItaly en ik ben er helemaal blij mee. Als het onder de 5 graden is, gaat ie lekker aan en dat kon deze maand dus behoorlijk vaak. Benieuwd naar andere lange winterjassen die ze verkopen? Bekijk de collectie lange winterjassen.

Lize wilde graag samen poseren en uiteraard mag dat. Ton grapt steeds dat wij familie groene winterjas zijn, haha.

Beetje gevaarlijk, deze foto, maar Lize wilde graag klimmen op deze boomstammen. Dat mocht van ons niet, maar ze klom toch tot de tweede stam. We kunnen het navertellen, dus het ging gelukkig goed, maar eigenlijk kan dit niet…

Ik speelde nog meer fotomodel, hihi, om mijn mooie jas te showen.

Ook nog even van de achterkant, zo kun je mooi zien hoe lang hij is.

En even gek doen natuurlijk.

Deze lieffies wilden ook nog even poseren voor een foto. We wandelden dus in het mooie Nijreesbos. Wat een weertje was het. Koud met een zonnetje, echt heerlijk!

Pepijn en Lize gingen op de fiets, en wij met de benenwagen. Het zand in het bos was een beetje nat en dat leverde een leuke activiteit op: slippen met het achterwiel!

In het nijreesbos wordt best wat gekapt en deze indrukwekkende machines stonden geparkeerd. Van Pepijn moest ik er een foto van maken, dus dat deed ik braaf.

Op verschillende plekken in het bos zijn van die mooie plassen te zien en ik vind het altijd leuk om de reflectie er in vast te leggen. Dat leverde dit mooie plaatje op dat ik stiekem ook al deelde op Instagram.

Embracing seasons

Ha ja, we waren er best vroeg mee dit jaar: kniepertjes! We hebben een avondje kniepertjes gebakken en inmiddels hebben Ton zijn collega’s heerlijk gesmuld van deze traktatie. We moeten binnenkort dus maar weer bakken. Rond de jaarwisseling doet mijn moeder het zelf en dan heeft ze haar ijzers zelf nodig. Ze waren goed gelukt, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Herfst is het nog, deze maand. Het voelde af en toe al best als winter, maar het waas nog echt herfst. Pepijn had op school deze prachtige paddenstoelen geknutseld en deze foto maakte ik speciaal voor mijn schoonmoeder. Die heeft nog een klein ’trauma’ van Ton van vroeger, want die maakte een paddenstoel met maar 1 stip (hihi). Zijn zoon maakte gelukkig meer stippen ;-).

Ik ben echt ontzettend voor het vieren van Sinterklaas, begrijp me niet verkeerd. Maar toen ik bij de Action was en deze ge-wel-di-ge kerstdingen zag moest ik echt wel mijn best doen om de hand op de knip te laten. Geloof het of niet, maar ik heb echt niks meegenomen. Het nadeel van deze serie vind ik namelijk dat alles op batterijen is.. Mijn ideale kerstdorp zou met stekkers zijn, hoewel dit natuurlijk ook wel lastig weg te werken zijn. Anyway, leuk om naar te kijken.

En deze ook, die zijn toch geweldig? Ik heb ze dus laten staan, maar als Sinterklaas weer naar Spanje is volgende week, dan gaan we ons huis wel lekker in kerstsfeer brengen! Heb jij al kerstversiering in huis?

Frozen II

We hebben er flink naar uit gekeken: Frozen II! In de media kwamen wat wisselende berichten naar voren, vooral dat het te spannend zou zijn voor de kleintjes, maar wij vonden het geweldig. We gingen met zijn vieren naar de bioscoop en Pepijn heeft lekker veel bij mij op schoot gezeten (samen met knuffel-Olaf).

Nog meer leuks

Ook een foto van afgelopen maand: deze kaneelbollen van Ikea. Deze zijn uit de vriezer en die kun je dus zelf in de oven bakken, wat een heerlijkheid! Sinds onze vakantie in Denemarken/Zweden is Lize hier helemaal fan van.

Ook deze maand was het jaarlijkse congres van de Belastingdienst waar ik weer naartoe mag. Het was een geslaagde dag en ook dit jaar stond een collega van mij weer op het podium.

Pepijn vond dat hij nog niet genoeg weg-speelgoed had en dus tekende hij samen met Lize een nieuwe weg. Alle delen werden vakkundig aan elkaar geplakt en de hele week is hier mee gespeeld. Het was best lastig opruimen, maar ik vond het wel geweldig om te zien hoe creatief ze zijn.

Bij mijn zwager en schoonzusje hebben ze een uitbreiding van de familie. Hij heet Leo en is ontzettend schattig (en klein). Een heel rustig beestje wat heel graag bij je ligt. Ik ben verliefd, dat snap je wel.

We moesten met de hele familie voor controle naar de tandarts. Helaas was de mannelijke helft van onze familie ziek en dus gingen Lize en ik alleen. We zijn weer helemaal goedgekeurd en kunnen er dus weer een tijdje tegenaan.

Dat een kikken Pepijn zijn lievelingsdier is, hoef ik geloof ik niet te vertellen. Soms is deze meneer heel moe na school. Dan wil hij het liefst op de bank liggen met een dekentje. Knuffelen met kikkers is dan een heel goed idee! <3

Dit meisje is helemaal gelukkig met haar ‘nieuwe’ oude ipod. Die vond ik nog ergens onderin een la. Ik heb er wat muziek voor haar opgezet en nu loopt ze de hele dag te zingen in huis. Zo leuk om te zien!

En dit is denk ik wel mijn favoriete foto van de afgelopen maand. Ik haalde Pepijn zo uit school, en hij zei: ‘Mijn broek zakt steeds af!’. Toen ik wilde controleren of zijn broek wel goed dicht zat, zag ik dus dat hij ‘m achterstevoren aan had. We keken nog even samen naar de video van Jump around en hebben er heerlijk om gelachen.

Mijn moeder maakte op een donderdag pancakes (niet te verwarren met pannenkoeken, want die ‘lust’ Pepijn niet), en als Ton vrijdagavond moet volleyballen eten wij de restantjes van de dag ervoor op. Feest!

Afgelopen maand had ik een leuke samenwerking met Swim Essentials, die deze geweldige zwembandjes introduceerden.

En we sluiten dit maandoverzicht af met een schooltripje naar de Brandweer. Met groep 3 mochten we een kijkje komen nemen in de brandweerkazerne. Dat was geweldig! Een fantastische brandweerman en een super enthousiaste klas maakten het een top-uitje. Mooiste tip was deze: om tijd te besparen met aankleden hebben brandweermensen hun broek al over de schoenen liggen. Zo kun je er zo instappen en de boel ophijsen. Supersnel! Dat leek me wel leuk voor thuis en dus maakte ik even een foto ter inspiratie.

En zo komt er weer een einde aan dit (lange!) maandoverzicht! Vind het zelf echt leuk om te zien welke leuke dingen we allemaal gedaan hebben de afgelopen maand. Ik maak me op voor de laatste maand van dit jaar en dan begint 2020.. Daar moet ik altijd even aan wennen, zo’n nieuw jaar.

Hoe was jouw november? Is Sinterklaas bij jou ook geweest of heb je je huis al helemaal in kerstsferen? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *