Een foto op kurk aan de muur?

Je ziet tegenwoordig een heleboel manieren langskomen om een foto aan de muur te hangen. Canvas, aluminium, dibond, een foto op doek of hout, verzin het maar. Ook kurk is een materiaal wat zich makkelijk laat bedrukken, iets wat ik tot voor kort eigenlijk helemaal niet wist. Toen de aanvraag voor een samenwerking binnenkwam, dacht ik; dat ga ik proberen. En zo komt het dus dat ik inmiddels 2 prachtige platen van kurk heb hangen, en vandaag vertel ik je meer over een foto op kurk aan de muur.

Creatief met kurk

Ik had het dus eigenlijk nog niet eerder voorbij zien komen, dat je een foto op kurk kon laten afdrukken. Wel kende ik bepaalde ‘kunstige’ kurk-dingen, waar bijvoorbeeld op geschilderd was. Dat vond ik best leuk om als prikbord te gebruiken. Om de een of andere reden hadden wij nog geen prikbord in huis. Gelukkig kun je ook veel met washi-tape vastplakken aan de muur ;-).

De tip die ik kreeg van Drukwerknodig was om bijvoorbeeld een wereldkaart te laten afdrukken op kurk. Superleuk natuurlijk als je dan een punaise kunt plaatsen op plekken waar je al bent geweest. Dat vond ik alleen niet zo passen in ons interieur en dus ging ik voor een eigen foto.

Een foto op kurk dus

een foto op kurk

Kurk  is 100% natuurlijk, duurzaam en heeft een andere uitstraling dan bijvoorbeeld canvas. Ik koos 2 foto’s van onze trip naar de Filippijnen van afgelopen voorjaar. Deze prachtige plaat van Lize is gemaakt in El Nido, en ik vind ‘m zo mooi geworden! Je kunt heel duidelijk zien dat het kurk is, maar ik vind het een superverrassend resultaat. De foto is heel mooi zichtbaar en de kleur van het kurk past heel goed bij het zand van het strand, zeg maar.

kurk aan de muur

De tweede foto is een foto van ons Hotel in Nacpan Beach, als ik die gekleurde huisjes zie, ben ik gelijk terug, haha. Ook hier ben ik heel blij met hoe de print is geworden. Die palmbomen komen echt supermooi uit op het kurk.

kurk met foto

Ik ging voor 2 afdrukken op A2-formaat (59,4 x 42 cm) en ik heb ze met tesa powerstrips aan de deur bevestigd. Iedereen die bij ons in huis komt, is er heel enthousiast over. De platen wegen bijna niks, en dat voelt eigenlijk heel grappig. Het idee was om eventueel wat kleine blaadjes vast te kunnen pinnen, om ze als prikbord te gebruiken. Dat vind ik inmiddels eigenlijk veel te jammer. De platen zijn zoooo mooi! Ik wil er geen punaises in prikken. En dus hangen ze gewoon als ‘kunst’ aan de deur.

Van dichtbij

kurk laten bedrukken

Even een close-up om te laten zien dat het materiaal mooi dun is. De platen zijn ook wat flexibel. Als je echt met punaises bezig wilt, is het misschien een goed idee om er nog een plaat achter te bevestigen, zodat je deur niet beschadigt.

Ook kun je hier het effect van het kurk heel mooi zien.

een foto op kurk

Deze foto is ook nog van wat dichterbij gemaakt om te laten zien dat je het kurk heel duidelijk kunt zien. Ja, ik ben helemaal blij met deze twee beauties aan de deur.

Ander drukwerk?

Heb jij altijd al de wens gehad om een boek te laten drukken? Ook dat kan bij Drukwerknodig. Je bent niet verplicht om een hele oplage af te nemen, al vanaf 1 boek kun je laten drukken. Meer mag natuurlijk altijd! Vind je het lastig om te bepalen welk papier je nodig hebt, en wil je meer informatie? Dan kun je een gratis monsterbox bestellen. Zo kun je thuis eerst rustig voelen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Heb jij al eens een eigen foto op kurk laten afdrukken? Wat vond je er van? Ik ben erg benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik.

xx
Loes
De producten in dit artikel heb ik gekregen. Zie mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *