Dag december, dag 2019 | Maandoverzicht

Januari is al best een eindje op weg, maar toch is het nog tijd om even terug te blikken naar vorig jaar. Ik heb nog een maandoverzicht voor je klaar staan. Er waren heel veel fotomomentjes, want genoeg gelegenheden waar iedereen bij elkaar was. Genoeg om op terug te kijken, en zo het jaar 2019 af te sluiten. Aan 2020 ben ik nog niet helemaal gewend, maar dat komt vanzelf wel. Nog even terug naar Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Dag december, dag 2019. En welkom 2020, uiteraard!

Het begin van het einde

dag december

Ha, wat klinkt dat dramatisch he, maar ik bedoel natuurlijk gewoon het begin van de maand december. Voor mij begon het niet zo fijn, ik had last van akelige migraine. Toen ik Ton belde met de vraag of hij op tijd in huis kon komen, ging hij op tijd weg van kantoor. Helaas was er vlakbij huis een ongeluk gebeurd op de snelweg, waardoor hij er ongeveer 3 uur over deed om thuis te komen. Gelukkig had ik hele lieve kindjes en wilde Pepijn het liefst heel dicht bij me liggen.

Nog voor Sinterklaas hadden we een heleboel speelgoed en spullen op marktplaats verkocht. Ons doel was om te sparen voor de Harry Potter-trein en ja hoor, die hebben we bij elkaar gespaard.

We kochten er ook een paar rails bij, want rijden is natuurlijk wel het leukst.We hadden nog wat oude Ikeatafeltjes op zolder en die hebben we omgebouwd tot Legotafel. Wat een feest. Ik heb de trein later nog verbouwd met een Powered Up van Lego, zodat ‘ie met een afstandsbediening bestuurd kon worden.

Sinterklaas

We vierden 2 keer Sinterklaas: 1 keer bij mijn familie en 1 keer bij de schoonfamilie. Bij mijn familie maakte ik eigenlijk helemaal geen foto’s, bij de schoonfamilie des te meer. Wat een feest was het, Sinterklaas had briefjes achtergelaten met hints waar een zak met cadeautjes lag. Er waren meerdere brieven, en ook heeeel veel cadeautjes dus!

Iedereen hielp mee met zoeken, en de kindjes deden het allemaal superleuk.

Er was veel aandacht voor elkaar, en zo kon iedereen goed op zijn beurt wachten.

Pepijn kreeg de 3-dubbeldekkerbus van Harry Potter (Collectebus) en die stond al heeeel lang op zijn verlanglijstje. Lize vindt ‘m ook mooi, zoals je kunt zien ;-).

 

Haha, dat snoetje is toch onbetaalbaar.

Er waren ook een boel chocoladeletters, en die moesten tussendoor ook geproefd worden natuurlijk!

Al met al was Sinterklaas een fijne samenkomst, hoewel er natuurlijk ook iemand enorm gemist werd. <3

Druk op het werk

Het hele jaar ben ik samen met een collega bezig geweest met het organiseren van een masterclass. In december hadden we 3 dagen waarop die masterclasses gehouden werden en man, wat was het leuk. Zo goed om te zien dat alles bij elkaar kwam en dat alles tot in de puntjes geregeld was.

Meestal doen we dit soort dingen op ons eigen kantoor, maar dit jaar hebben we het voor het eerst uit handen gegeven aan Van der Valk. Dat beviel super goed!

In Sliedrecht hielden we het nog wel op kantoor (met externe catering) en ook daar was het een groot succes. We hadden een smoothiebar en tussendoor werden heerlijke fruitspiesjes geserveerd.

Je kon aan de bar je eigen smoothie bestellen, en dat was super lekker!

Uiteindelijk bleven er (gelukkig) ook nog wat smoothies over en die konden we lekker mee naar huis nemen. De volgende ochtend smaakten die ook nog heel goed bij het ontbijt.

De goodiebags die we uitdeelden vielen thuis goed in de smaak.

Pepijn schreef zijn eigen naam op zijn boekje. Zo leuk om te zien hoe hij met letters bezig is.

Tussendoor in december

Dit kreeg Pepijn voor Sinterklaas, en man wat een leuk spul is dat zeg. Gewoon van Play-Doh (en heb uit betrouwbare bron vernomen dat Sinterklaas er speciaal voor naar Duitsland moest), maar dit is echt een succes! Klei en auto’s zijn echt een goede combinatie, haha.

Dit is het in de verpakking: de ‘gravel yard’. En je kunt er dus asfalt mee ‘maken’. Pepijn vindt het echt geweldig!

James kwam nog gezellig een middag spelen en dat vindt Pepijn ook altijd superleuk. Ze schelen twee dagen, maar zijn zo verschillend!

Een andere dag in december (tijdens het boerenprotest) kreeg ik van een moeder van school de vraag of ik haar kids ook mee wilde nemen, omdat zij vast stonden achter het boerenprotest. Ze konden dus niet op tijd thuis zijn om de kids van school te halen. Enorm irritant als dat gebeurt natuurlijk, maar ik vond het geen probleem om ze mee te nemen. We gingen nog lekker even een boodschapje doen, en ik liep met een echte karavaan van kinderwinkelwagentjes door de supermarkt, haha.

Verder werd er nog schooltje gespeeld en mochten alle knuffels goed opletten in de klas.

Lize was de juf en Pepijn kon zelf ook nog wel een lesje gebruiken, haha.

In december werden we meerdere dagen getrakteerd op prachtige lucht. Daar kan ik zo van genieten! Meestal lukt het me niet om dat vast te leggen, maar deze ochtend had ik geluk!

Er werd een boel gespeeld in december, hier neemt Pepijn zijn vriendinnetje weer een keer mee naar huis (en Lize ging uit spelen, dus zo hield ik een jongetje en een meisje).

De aanloop naar kerst

Op school werd na de kerstmaaltijd een kerstmarkt georganiseerd. Daarvoor werd in de klas van Lize een boel geknutseld en daar hadden ze dan weer de hulp van enkele ouders bij nodig. Gelukkig was het op een dag dat ik vrij was. Ze maakten onder andere deze leuke muts (als soort van foto-prop).

Wij oefenden thuis onze bijdrage voor het kerstdiner, ik vind het altijd zo moeilijk om iets leuks te maken wat de kinderen ook eten.

Het werden kerstbomen van croissantdeeg en ze zien er niet perfect uit, maar zijn wel echt heel lekker! (Ondertussen heb ik al 10 keer de vraag gehad wanneer we dit nou weer eens gaan maken, haha).

Samen met Nicole stond ik op de kerstmarkt in de Doelenstraat in Almelo voor Stichting Babubibi. We verkochten de sjaals en haarbanden die in Tanzania zijn gemaakt. De opbrengst was volledig voor de stichting en we verkochten best aardig!

Het was wel verschrikkelijk koud, maar zo ontzettend leuk om te doen.

Nog even een foto toen het wat donkerder begon te worden. Ik vind de Doelenstraat dus echt 1 van de mooiste straatjes van Almelo.

We besluiten in het weekend voor kerst toch nog even naar Nordhorn te rijden, voor een klein beetje kerstmarkt-gevoel. En dat lukt aardig.

De kerstmarkt in Nordhorn was niet zo heel erg groot, en dus leuk om even met de kids naartoe te gaan.

Lize ging voor een suikerspin die erg goed smaakte!

In een speelgoedwinkel komen we deze variant van Play-Doh nog tegen, die gaat op het verlanglijstje van Pepijn!

Als we teruglopen naar onze auto, kijken we zo uit over de stad. Mooi he?

Kerst

Omdat het met verschillende gezinnen altijd lastig plannen is, vieren we kerst met mijn familie al de zondag voor kerst. Ik maakte niet heel erg veel foto’s, maar mijn vader had zijn ‘fotostudio’ opgezet, en zie hier het resultaat.

Goed idee doet goed volgen, zullen we maar zeggen. En Lize heeft een roze kleur in haar haar, leuk he? Het was L’Oreal Colorista (Colorvista, uit Duitsland) en het was heel vies. De kleur werd wel mooi, maar dit spul haal ik niet weer.

We mochten ook nog even als familie poseren en dit soort foto’s koester ik enorm, want we staan nooit samen op de foto. Meestal ben ik degene die de foto’s maakt en dan sta ik er niet op ;-).

3 generaties <3. Jammer dat Lize het al stiekem een beetje zat was, maar je kunt wel zien dat we familie zijn, toch?

Kerstavond komen mijn ouders bij ons thuis. We gaan het spel Escape Room The Game Jumanji Familie Editie spelen, wat genomineerd was voor de speelgoed van het jaar verkiezing (in een eigen categorie).

Het idee is heel leuk, je moet elke keer een envelop openen met opdrachten en zo moet je de code raden. Uiteindelijk blijkt het voor ons veeeeel te moeilijk en komen we er niet zonder extra aanwijzingen uit. Onze kids zijn hier nog echt te jong voor en dan is het lastig om je een uur lang te concentreren. Na een uur zijn we het dus zat en gaan we lekker Skipbo spelen.

Eerst Kerstdag eten we bij de schoonfamilie, waar wij verantwoordelijk waren voor het hoofdgerecht van de volwassenen. Ton maakte een Yorkshire pudding met worstjes (recept Toad in a hole van Jamie Oliver) en dat lukte super goed.

Kijk dan hoe dit de pan uit rijst! En het was me lekker! Wel super machtig, maar dit is iets wat ik zeker nog een keer wil maken. Niet zo moeilijk, kost alleen wat tijd ;-).

Ergens had Oma ook nog tijd gevonden om aan de slag te gaan met poppenkleertjes voor Lize’s pop. Dit is een vestje wat ze maakte (en wat supergoed paste!). Inmiddels is er ook trappelzak bij en heeft dit vestje Hello Kitty-knoopjes en is Lize helemaal blij.

Tweede Kerstdag hebben we niet echt plannen en dus gaan we lekker buiten een frisse neus halen. We komen tot de ontdekking dat er heel dicht bij ons huis een nieuwe geocache ligt, en dus gaan we die zoeken. Dat lukte gelukkig en daarna liepen we door naar het Nijreesbos.

Het blijft fijn om zo’n bos dichtbij huis te hebben. Dan ben je echt even buiten, voor je gevoel. ’s Avonds aten we de leftovers van Eerste Kerstdag op en zo zaten de kerstdagen er alweer op.

Kerstvakantie

De vrijdag in de kerstvakantie ben ik vrij en we gaan samen met Opa en Lenn skiën bij Skicentrum Moser in Enschede. Zo leuk om samen te doen!

We hebben dit jaar allebei les en het is zo leuk om te zien dat het met Lize ook steeds beter gaat. We kunnen echt goed samen skiën.

Nog even het uitzicht laten zien. Het is echt heerlijk om zo buiten te zijn!

’s Middags speelt Lize bij een vriendinnetje en deze meneer wil graag spelletjes spelen. Dit is zijn ‘Wit begint, zwart wint’ hoofd, maar helaas won wit dit keer.

Daarna spelen we Carcassonne Junior, een nieuwe favoriet hier in huis. Als we het spel niet echt spelen, dan bouwen Lize en Pepijn het dorp met alle poppetjes zoals ze zelf leuk vinden. Zo grappig om te zien!

Ook in december: een nieuwe aanwinst in de (schoon)familie: kitten Leo! Hier is hij al een beetje gegroeid en het wordt zo’n mooi beest! Hij knuffelt heel graag en is ook een prettig fotomodel ;-).

Oud & Nieuw

Ja, leuk grapje op oudejaarsdag. Alle voorgaande dagen waren er a-dem-benemende zonsopkomsten en ondergangen met prachtige luchten, dus ik belde mijn vader of we oudejaarsdag nog even naar Dakhorst zouden rijden voor zonsopkomst. Wat denk je: dikke mist!

Toch was het ontzettend mooi om zo het jaar af te sluiten: voor zonsondergang in een prachtig gebied. En de wereld is ook supermooi met een laagje mist.

Need I say more?

Na een vroege start deden we een rondje familie. Bij de schoonfamilie werden, zoals ieder jaar, kniepertjes gebakken. Met prosecco ernaast :-).

Ik vind oudejaarsdag altijd een hele gekke dag om te werken. Meestal doen we even een rondje langs de familie(s), net als de rest en dan kun je nog even bij elkaar zijn voordat het nieuwe jaar echt begint.

De kindjes kunnen fijn samen spelen, dus wat wil je nog meer.

We gaan nog even met Isa wandelen, nu er nog niet zoveel vuurwerk wordt afgestoken.

Ook weer 3 generaties, maar dan geboren Hofstedes. <3

’s Avonds blijven wij lekker thuis. Met zijn vieren blijven we wakker tot middernacht. Ja, dat blijhoofd hier vooraan riep om half 12: ‘ik ben moe, nu wil ik wel naar bed’.. Dus zaten we in het laatste half uur van 2019 nog Skipbo en Carcassonne Junior te spelen, haha.

Toen het echt donker was, heb ik ons vuurwerk afgestoken. We speelden met sterretjes voor de camera, wat altijd weer een leuk resultaat geeft.

Dit dus.

En dit is Lize’s favoriet.

Ik had een paar potten siervuurwerk gekocht, want ik vind toch dat dat wel een beetje hoort bij Oud & Nieuw. Niet zoveel, maar wel erg leuk.

En we probeerden 2020 te schrijven. Dat is nog best lastig om te doen in je eentje, in spiegelbeeld.

Het hartje ging iets makkelijker en daar sluiten we 2019 dan ook mee af.

Zoals ik al zei: inmiddels is 2020 toch al een eindje op weg, en zit zelfs blue monday er al weer op. Daar geloof ik overigens niet zo in, dat hele gezeur rondom blue monday. Die ‘winterdip’ komt bij mij meestal later: zo net voor half februari. Als de winter er niet echt (meer) is, en de lente ook nog lang niet.

Maar zover is het nog lang niet. Eerst maar eens de maand januari door, en dat gaat al hard zat!

Ben jij 2020 goed begonnen?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *