Dag januari 2020 | Maandoverzicht

Sjongejonge.. Het is alweer half februari. FEBRUARI ja. Wat is die eerste maand van 2020 voorbij gevlogen! Op de een of andere manier krijg ik het niet echt goed voor elkaar om de maandoverzichten op tijd klaar te hebben. Puntje van aandacht voor 2020 dus. Januari was een drukke maand. Ik had een mode-tripje naar Rotterdam, we gingen uit eten in Amsterdam en er was alweer een eerste studiedag van school. Allemaal leuke dingen dus, die er eigenlijk voor zorgden dan januari super snel ging. Dus dag januari 2020!

Thierry Mugler in Rotterdam

Begin januari ga ik met Ella en Bas naar de kunsthalkunsthal in Rotterdam naar de expositie van Thierry Mugler. Leuk grapje: ik dacht dat het om een zaterdag ging, maar het bleek een vrijdag te zijn. Gelukkig was dit in de vakantie, en konden Lize en Pepijn naar Opa en Oma. De expositie was leuker dan ik had verwacht, eerlijk gezegd en als deze outfits voorbij komen die op auto’s geïnspireerd zijn moet ik natuurlijk even een foto maken voor Pepijn. (Die heeft niet zoveel met mode anders, haha).

thierry mugler rotterdam

Er is een boel te zien en we houden het dus mooi vol. Aangezien het weer ontzettend slecht is, lunchen we niet alleen in het museumrestaurant, maar gaan we ook voor een fijne borrel. Gezellig om zo weer eens bij te kletsen. Een goed begin van de maand (en het jaar!).

Uit eten in Amsterdam

Vorig jaar waren we op de bruiloft van Sjoerd en Mikky in Manilla, en rondom de kerstvakantie waren ze in Nederland. Ze logeerden in Amsterdam en zo kwam het dus dat we op een avond naar Amsterdam reden voor een etentje bij Loetje, met een bijbehorende borrel. Dit is de enige foto die ik maakte, haha.

Veel te doen op school

Soms dan vergeten we welke dag het is, haha. Op school krijgen de kinderen van woensdag tot en met vrijdag fruit op school. Als er dan toch een fruitbakje klaar staat, dan neem ik die uiteraard graag mee naar het werk ;-). Lekker smullen zo!

De juf van Pepijn neemt afscheid, de ‘oude’ juf komt terug na zwangerschapsverlof. De kinderen mochten verkleed naar school en namens de ouders hadden we een cadeautje geregeld. De juf was helemaal overdonderd, zo lief!

En bij Lize in de klas werd het ‘letterfeest’ gevierd, ter ere van het letterdiploma in groep 3. Ook dat was zo leuk geregeld allemaal. Het was een verrassing voor de kindjes, en hun gezichtjes waren briljant!

Nieuw interieur?

Nee, we zijn niet op zoek naar een nieuw interieur, maar toch zijn we in januari bij verschillende woonboulevards/woonwinkels geweest. We zijn eigenlijk op zoek naar 2 dingen: een bankje bij onze eettafel, ter vervanging van onze triptrapstoelen. En met het verkopen van ons Ikea-keukentje hebben we een beetje een lege plek in de keuken. We willen er graag een soort minibar-kastje, maar kunnen maar steeds niets vinden wat past. Lastige opgave dus.

Dit soort dingen lopen we dus steeds tegenaan: perfecte kleur en vorm, alleen veeeeeeeeeeeeeeeeeeel te breed. En natuurlijk weer niet smaller te bestellen. Jammer dan.

Bij Intratuin in Enschede namen we een ‘lichte lunch’, en ik ging voor een thee met rozemarijn, sinaasappel met kruidnagel en een kaneelstokje. Superlekker!

Studiedag

In januari was het ook weer tijd voor een studiedag en dus brachten we een bezoekje aan Monkeytown. Dat blijft toch leuk van tijd tot tijd en het voordeel van een ‘gewone’ doordeweekse dag is dat het niet zo druk is. Heerlijk!

We gingen ook lunchen bij Monkey Town. Pepijn ging voor poffertjes en hij kwam er na het strooien van de poedersuiker achter dat de poffertjes nog best warm waren. Op de vraag of ik wilde blazen antwoorde ik: nee, omdat de poedersuiker dan overal zou komen te liggen. Toen kwam hij zelf met deze oplossing: een servetje erachter. Je snapt: ik kwam niet meer bij.

Zonder papa

Ton ging in januari met zijn volleybalteam een weekendje skiën. En dus was ik alleen met deze twee lieve boefjes. Omdat Ton totaal niet van McDonalds houdt en de kids juist wel, was nu het moment om eens een keer weer wat op te halen. Tijdens het wachten scoorden ze deze leuke masker.

Het weekend heeft 2 dagen, en zo kwam het dat we ook nog een dag in Enschede gingen eten. Samen met Nick en James. Vis op het menu vandaag, want dat is weer iets anders wat mijn man niet zo lekker vindt ;-).

Storycubes

Bij de VVE kreeg ik van Inge een supergoeie tip voor de kids: Story Cubes. Dit zijn dobbelstenen met plaatjes. Je rolt met de dobbelstenen en aan de hand van de plaatjes kun je dan een verhaaltje vertellen. 3 voor het ‘begin’, 3 dobbelstenen voor het middenstuk en 3 die je als afsluiter kunt gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten dobbelstenen, en je kunt dus eindeloos variëren.

Ik hoef geloof ik niet te vertellen hoe ze bevallen: zelfs Ton doet mee! Het leukste is: je gooit zo’n doosje zo in je (hand)tas, dus je kunt ze eigenlijk overal mee naartoe nemen.
Als je dan even niet meer weet wat je moet doen met je kids, bijvoorbeeld als je uit eten gaat, dan is dit een goed idee!

Meer leuke dingen

Het was weer eens tijd voor de kapper. Deze knappe man werd geknipt, en dat was nodig ook. Ze worden altijd enorm verwend bij de kapper, er is speelgoed, ranja en snoepjes. Wat wil je nog meer?

Op kantoor was het ook feest: we hielden een ‘virtuele’ nieuwjaarsborrel met de collega’s in Roemenië met bubbels en deze heerlijke taart. Wat een goed begin van het jaar zo.

Ik dacht dat het wel weer een keertje kon: via de snelweg naar kantoor. Wat een dom idee: ik belandde uiteraard in de file. Dikke vette bummer.

Mijn auto was ook wel weer een keertje aan een wasbeurt toe en Lize en Pepijn vinden de wasstraat helemaal geweldig.

dag januari 2020

Voornamelijk omdat het net lijkt of het schuim alle kleuren van de regenboog krijgt.

Dit is Lize’s popje met een zelfgemaakt pakje van Oma. Lize is helemaal druk met haar popjes en voor Sinterklaas vroeg ze poppenkleertjes. Die kreeg ze ook, maar haar popjes kunnen natuurlijk niet elke dag hetzelfde aan. Oma ging aan het breien en maakt de meest mooie dingen. Dit trappelzakje en vestje met sjaal vielen goed in de smaak bij Lize!

De skiles op donderdagavond ging ook gewoon weer door. Inmiddels gaan we al bijna op skivakantie en daarna zijn mijn donderdagavonden weer vrij. Ik ga het skiën wel missen!

Ander leuk nieuws in januari: mijn zusje beviel van een dochtertje en na een paar dagen ziekenhuis (keizersnede) mochten ze naar huis. Wat een lief popje he?

Dag januari 2020

Ook een topper van afgelopen maand: de samenwerking met Kaya sieraden.

Van Kaya Sieraden mocht ik een letterkettingletterketting uitkiezen en ik ging voor dit exemplaar met twee letters. Pepijn en Lize zijn ook helemaal verliefd en vinden het idee heel leuk dat ik ze overal mee naartoe neem.

Dinsdagmiddag heeft Lize altijd zwemles en Pepijn ‘moet’ dan verplicht mee. Hij neemt meestal een zak met auto’s mee en kan daar zo heerlijk mee spelen.

Voor kerst kreeg (koos) ik dit jaar een bol.com cadeaukaart. Daar zocht ik nieuwe prullenbakjes voor uit. Die kwamen in een belachelijk grote doos, tot groot vermaak van Pepijn. Die maakte er een heerlijk bedje van.

En lieve snoetje kwam ook weer een woensdagmiddag voorbij. Hij kletste de oren van mijn hoofd met het lunchen (voordat we Lize en Pepijn op gingen halen) en dat was dus vet gezellig.

En nog zo’n lief snoetje. Als hij zo kijkt, eet ik ‘m het liefste op! Nou ja, bijna dan.

Feest op het werk

Op de laatste dag van de maand hadden we een bedrijfsfeestje in Eindhoven. Mijn werkgever bestaat dit jaar 40 jaar en dat moest dus gevierd worden.

Ik mocht die dag foto’s maken en was dus helemaal in mijn element met dit soort leuke ruimtes.

We hadden er een hotelovernachting bij, en ik zat de op 8e verdieping. Geen slecht uitzicht toch?

’s Avonds hadden we een diner en feest in  Domus Dela, een voormalige kerk. Wat een toplocatie en wat hebben we heerlijk gegeten.

Dag januari 2020

Het voordeel van fotograaf zijn is dat je op plekken mag komen waar niet iedereen zomaar bij kan. Zo stond ik hier bij het orgel, om een sfeerplaat van de band te maken. Echt geweldig om zo over alles uit te kijken. En het klimmen er naartoe was ook een hele belevenis.

En zo ging ik februari in na een geslaagd feest in een heerlijk bed in een hotel in Eindhoven. Een goed begin van februari!

Is jouw januari ook voorbij gevlogen? En heb je nog leuke dingen gedaan?

xx
Loes

Dit artikel bevat een affiliatelink. Als je via deze link iets koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Zie ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *