Dag februari 2020 | maandoverzicht

Maart is alweer een paar dagen aan de gang en dus is het tijd om terug te kijken op februari 2020. De afgelopen maand was het in Nederland nog niet echt winter voor mijn gevoel. Jammer dat we niet echt iets meer sneeuw of ijs hebben gehad. Maar gelukkig deden we genoeg leuke dingen. Ik was jarig in februari en we startten mijn verjaardag in Amsterdam met zijn tweeën. Verder zagen we (voor het eerst sinds hele lange tijd) Keane optreden en gingen we op skivakantie. In Oostenrijk lag genoeg sneeuw (gelukkig), dus zo hadden we toch nog een beetje wintergevoel. Ik maakte een boel mooie plaatjes en neem je vandaag mee in dit maandoverzicht van februari 2020.

Sportieve dingen in februari 2020

De laatste keer skiles voordat we op vakantie gaan! Jammer dat we dit jaar geen echte sneeuw op de kunstbaan hebben gezien, maar wat was het fijn om zo de voorbereiding voor de skivakantie te doen. In maart is er nog een familiedag en daar kijk ik enorm naar uit!

Op een zaterdag bleef James bij ons logeren. Omdat Ton een volleybalwedstrijd had die dag haalden we James voor de tijd op en konden de kids fijn in de sporthal spelen. Dat blijft een hele belevenis. Vooral als ze na de wedstrijd met een bal de zaal in mogen.

Na Ton zijn wedstrijd blijven we nog even kijken naar Heren 1 en zoals je kunt zien was het warm in de sporthal.

Groep 3

maandoverzicht februari 2020

Oh, wat hou ik van groep 3. In huis kom ik de meest fantastische teksten tegen, geschreven door Lize. Deze vond ik wel het aller aller allermooist:

Lof juuw Pepijn, beste vriendjes voor altijd. Ik zou hier het liefst een hele grote lijst omheen maken en ophangen, haha. Nou ja, een foto is ook goed.

En dit soort dingen. Dit hing aan de deur in huis toen ik thuis kwam van het werk. Leuk he? Ik ben dus supertrots!

Breien

Oma leerde Lize breien en dat pakt ze zo leuk op! Ze heeft het geduld en dat is natuurlijk al het halve werk. Ook thuis pakt ze het zo weer op en kan ze zo laten zien hoe het moet. Veel oefenen dat ze het nooooit meer verleert!

Ondertussen was Oma zelf voor Lize’s pop aan het breien en deze beauty komt van haar hand. Ik vind het zo mooi geworden! Zo schattig met die lekkere zachte witte wol. Lize vond ‘m ook helemaal geweldig.

Feest in Amsterdam

Een dag waar ik enorm naar uit keek: het concert van Keane in de Afas Live! We mochten logeren in het appartement van een collega van Ton en dat was helemaal geweldig.

De kids logeerden bij mijn ouders en wij gingen heerlijk uit eten in de buurt van het appartement.

En oh, wat was het geweldig. Ik heb zo genoten van het concert van Keane! Wat waren ze goed live. Ze speelden alle bekende nummers, dus ik kon de hele avond meezingen.

Zo jammer dat het alweer voorbij is. Ik keek hier enorm naar uit en nu zit het er al op. Gelukkig heb ik genoeg filmpjes gemaakt om naar terug te kijken.

De volgende dag ben ik jarig, en we gaan ontbijten bij de Bakkerswinkel in het Westerpark in Amsterdam. De wandeling er naartoe is alleen al leuk.

En dit blijhoofd had een heerlijk ontbijt. Maar man, wat was het moeilijk kiezen hoor! Alleen maar lekkere dingen op de kaart.

Ik had een croissant en een heeeeeerlijke scone met echte clotted cream. Ik krijg er spontaan weer zin in.

We zaten heerlijk rustig en gingen uiteindelijk na het ontbijt ook nog voor een taartje en koffie.

Deze foto stuurde ik naar mijn vader: Ik vind dit zo’n mooi pand! En hoe leuk is dat uitzichtpunt zo met die uitsnede. In de toekomst wil ik hier nog een keer naartoe met de kinderen.

Als we thuiskomen, is het hele huis versierd en zijn er overal cadeautjes voor me verstopt. Lize had dat samen met mijn moeder geregeld, echt zo leuk! Het eerste cadeautje wat ik vond was dit: Lize’s bandje voor badje 4! Misschien wel mijn mooiste verjaardagscadeau.

Deze foto maakte ik voor mijn schoonouders, want deze geweldige handschoenen kreeg ik van hen voor mijn verjaardag. Inmiddels heb ik ze intensief gebruikt in Oostenrijk en ze zijn zo fijn! Zoals je ziet zit er een rits over een gedeelte van de vingers. Zo hoef je niet steeds je handschoenen uit te doen om bijvoorbeeld je telefoon te ontgrendelen. Echt ideaal!

Omdat ik mijn verjaardag niet echt vierde, kwam het cadeautje van mijn zusjes via de post. Deze olie van Nuxe is zo fijn. Het ruikt ontzettend lekker en mijn huid wordt hier heel blij van. Bij dit exemplaar zat ook nog een proefje van een gezichtscrème en die ruikt ook al zo heerlijk.

Wintersport

februari 2020

De traditionele foto voor de familie om te laten weten dat we onderweg zijn. Na een goed ontbijt hebben we de laatste dingen in de auto gepakt en zo konden we op weg naar Oostenrijk.

Deze foto vond ik zo schattig: Pepijn maakte foto’s van alle mooie auto’s die hij onderweg tegenkwam. En dat deed hij met zo veel enthousiasme <3.

Kijk hoe heerlijk. Ik vind het altijd zo mooi als de wereld is bedekt met een laagje sneeuw.

Naast skiën gingen we ook lekker met alle kindjes op pad om te spelen in de sneeuw. Natuurlijk moesten we ook even samen op de foto.

Donderdagmiddag gingen we met de hele familie richting Bramberg om te gaan rodelen. We pasten maar net met alle sleetjes en elkaar in de lift.

Lize ging bij Ton op de slee en Pepijn zat bij mij. We hadden zoveel lol!

Tussendoor wachten we even op elkaar om samen weer verder te gaan. Vooral op het hoge gedeelte was het heerlijk om nog even in de sneeuw te spelen.

Dat kleine jongetje op links(achter) vond het rodelen vorig jaar nog doodeng, maar dit jaar had hij er enorm veel lol in.

Koning snottebel met zijn prachtige helm ;-).

Gezinsfoto, haha. Wat zijn we bijna onherkenbaar zo.

Op vakantie neemt Lize eigenlijk altijd haar L.O.L. Surprise koffertje mee. De stoeltjes komen van Ali Express en die passen er heel makkelijk in. Elke keer varieert het aantal poppetjes of pets dat meegaat, maar het levert zoveel speelplezier op. We hadden ze ook nog in de sneeuw willen zetten, maar daar zijn we niet eens meer aan toe gekomen.

Vrijdag heeft Lize geen skiles meer en gaan we samen met haar skiën. Dat is wel een beetje een droom die uitkomt hoor.

We gaan een lekker haantje eten bij de Lahrmach-Alm. Het is er best koud!

Maar het uitzicht maakt een boel goed!

Ondertussen speelt dit lieve jongetje heerlijk buiten (hij wilde echt niet skiën). Opa en Oma hadden van die mooie machines bij zich (die hij zelf ook kreeg): een graafmachine, bulldozer en dump truck. Daar kan je zo lekker mee spelen in de sneeuw.

En deze kleine topper deed enorm haar best op de ski’s. Dat tongetje geeft de mate van concentratie aan, haha.

Als je moeder altijd foto’s maakt en je eigenlijk niet op de foto wilt. Stiekem even gluren af toe leverde deze foto op. Love it!

Een slee blijft altijd leuk, en vooral als je er samen met je neefje op mag zitten.

Deze twee broers kunnen er ook wat van haha. Nog op een kunststof variant ook!

Lize mocht aan het einde van de week nog mee doen met de race en wat ik dan zo schatting vind is dat ze tijdens de race nog tijd heeft om even te zwaaien.

Het was dus heerlijk weer in de week dat wij er waren. We konden op sommige dagen zelfs buiten lunchen!

En dit is ook een leukerd: met zijn allen op de Nintendo Switch. Met 4 controllers kan dat allemaal tegelijk!

En nog meer leuks in februari 2020

Tja, deze foto kun je kennen uit mijn Coronapaniek-artikel. Zo leuk is het overigens niet, maar goed. Inmiddels ben ik dus best wel heel erg blij met mijn voorraad(je) eten. Je weet nooit hoe het loopt met dat gekke virus en wat de consequenties in de supermarkt zijn. We gaan zien hoe het virus zich de komende tijd ontwikkelt en verspreidt. Ik probeer er niet zoveel over na te denken.

Een van Lize’s lievelingsdingen: sieradenkastjes opruimen. Bij oma mag ze dat ook altijd doen en nu was mijn bakje aan de beurt. Het leukst is het natuurlijk om alle ringen even te passen.

Tijdens een middag heerlijk spelen kom ik dit tafereel zo tegen. Het is wel duidelijk dat Pepijn en Lize samen gespeeld hebben. De file is gemaakt door Pepijn en Lize heeft de Polly Pocket toegevoegd.

Bijna niet te zien op de vorige foto, maar de poppetjes spelen dus in het bos, haha. Leuk he?

Hoe was jouw februari? Ben je in de ban van het coronavirus, of valt dat stiekem wel mee? En ben je al toe aan de lente, of heb je ook het gevoel dat we niet echt een winter hebben gehad?

xx
Loes

2 Reacties

  1. Rita
    6 maart 2020 / 17:15

    Weer leuk om te lezen Loes. En nog mooie foto’s op de koop toe. Mijn middag is weer goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *