Chic op elke leeftijd en met elke maat

Ieder seizoen hangen er nieuwe collecties in de winkel. Inclusiviteit is een steeds belangrijker ‘ding’ en dat zie je terug in maten en modellen. Want waar modellen eerder bijna alleen maatje 34 leken te hebben, laten merken tegenwoordig steeds meer verschillende maten zien. Fijn om te zien hoe een bepaald artikel valt bij iemand met maat S, maat L en maat XXL, want dat kan nog best wel een verschil maken. Naast maat is leeftijd ook een ding. Nu ik moeder ben, denk ik met heel veel dingen: ‘dat kan ik niet meer dragen, op mijn leeftijd’. Ergens onzin natuurlijk, maar zo voelt het gewoon. Maar hoe doe je dat: chic op elke leeftijd en met elke maat?

Chic op elke leeftijd en met elke maat

Het fenomeen chic

Een leuk woord: chic.

De dikke van Dale zegt dit over het woord ‘chic’:

smaakvol, stijlvol, zwierig, elegant

Dat vind ik eigenlijk wel een mooie omschrijving. Wel blijft het nog een beetje een wollige uitleg. Want wat ik smaakvol vind, past misschien helemaal niet bij jou. Smaak is natuurlijk nogal persoonlijk. En toch zijn er een boel dingen die we standaard als ‘chic’ bestempelen. Kijk eens naar Koningin Maxima, die vind ik wel het boegbeeld van chic. Maar dan wel  op een eigentijdse en vaak gedurfde manier. Een geweldig voorbeeld!

chic in alle maten

Chic op elke leeftijd en met elke maat

Maar welke stijl je ook kiest, welke maat je ook hebt en hoe jong of oud je ook bent, een kledingstuk moet als gegoten zitten en goed aanvoelen. Bij Meyer Mode, grote maten voor chique dames weten ze dat ook.  Ze hebben veel aandacht voor pasvorm en materialen. Vrouwen dragen graag kleding die bij ze past en waarin ze zich goed voelen. Daarom wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige, soepele stoffen die optimale bewegingsvrijheid garanderen.

Het team van Meyer stelt regelmatig nieuwe collecties samen. Hierdoor is het assortiment enorm gevarieerd en veelzijdig. Hun ervaring op het gebied van plus-size mode zie je terug in elk model, elke lengte, elke naad en in alle uitgekozen materialen. Bij alles wat ze doen houden ze hun belangrijkste doel voor ogen: dat jij als klant tevreden bent.

–> Misschien ook leuk om te lezen: nu we weer naar kantoor mogen na Corona, wat trek je dan aan?

Wanneer kleed je je chic?

Ook best een interessante vraag. Want wanneer kleed je je nou chic? Dat mag je natuurlijk zelf weten. Soms zie je op een uitnodiging bijvoorbeeld de term ‘casual chic’. Dat is dan wel chic, maar met een casual tintje. Ook zie ik wel eens boho-chic voorbij komen. Dat is meer chic met een Ibiza-sfeertje. En hoewel een spijkerbroek niet per se chic te noemen is, vind ik een hele mooie blouse er op toch al een stuk chiquer en bijvoorbeeld heel geschikt voor naar kantoor. Mooie pumps eronder maken de outfit dan helemaal af.

Wanneer heb jij je voor het laatst chic gekleed? En wat vind jij eigenlijk chic?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *