Waar let je op bij plussize swimwear?

Je zou het niet zeggen, maar de lente is echt begonnen. Hoe verwend waren we met die paar dagen heerlijke zon! Zelfs mijn zoon zei vorige week nog: “Het is toch lente mama, dit is meer weer voor de winter!” En gelijk heeft hij. Maar ik hou goede hoop, want het zonnetje komt vanzelf terug. En als dan de echt zonnige dagen komen, is het tijd voor een bezoekje aan het zwembad of strand. Wat een fijn vooruitzicht! Een goede outfit kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar let je nou op bij plussize swimwear? Ik vertel je graag meer over plussize badmode en hoe je je badkleding langer mooi houdt.

Waar let je op bij plussize siwmwear

Bikini of badpak?

Best een lastige keus, eigenlijk. Vroeger was een bikini absoluut favoriet. Maar dat was wel voor mijn zwangerschappen ;-). Inmiddels heb ik ook een zwempak in mijn collectie. Een mooie zwarte, met stiekem wat versteviging rond de taille. Toch kies ik wel het vaakst voor een bikini. In mijn kast liggen 2 exemplaren met een fijn broek dat wat hoger is in de taille. Dat zit enorm lekker. Laag uitgesneden bikinibroekjes vind ik zelf niet meer zo fijn. Bij Ulla Popken hebben ze naast badpakken en bikini’s voor plussize vrouwen ook tankini’s en zwemjurken. Dan kun je kiezen waar jij je het prettigst in voelt!

Plussize swimwear ga jij voor een badpak of bikini (1)

Wist je trouwens dat de bikini nog niets eens 100 jaar bestaat? Hij werd in 1946 op de markt gebracht. Pas in de jaren 60 werd de bikini echt bekend door filmsterren als Brigitte Bardot en Ursula Andress. Grappig toch?

–> Wil je een leuke passende korte broek bij je zwembad-outfit? Maak er zelf 1 met dit patroon.

Plussize swimwear: waar let je op?

De belangrijkste tip is misschien wel om te kijken waar jij je het meest comfortabel in voelt! Het fijne van online bestellen is dat je lekker thuis voor je eigen spiegel kunt passen, zonder dat er direct iemand met je meekijkt. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Zo hoef je je minder zorgen te maken dat er een bil of borst onbedoeld onbedekt wordt tijdens het zwemmen of zonnen. Tot slot is de pasvorm iets waar je op kunt letten: een stukje versteviging kan er soms net voor zorgen dat jij je wat fijner voelt.

En nog een paar tips:

  • Donkere kleuren zorgen er voor dat je optisch smaller lijkt. Ook verdoezelen ze wat meer dan lichte kleuren.
  • Een print legt over het algemeen meer aandacht op delen van je lichaam die je misschien niet wilt accentueren dan een effen kleur.
  • Wanneer je kiest voor een hoger broekje bij je bikini dan krijg je optisch meer een zandloperfiguur.
  • Bij een grote cupmaat kun je de triangelbikini betere vervangen door een exemplaar met voorgevormde cup.

Tot slot: wil je dat je swimwear mooi blijft en dat je er lang van kunt genieten? Spoel je badpak of bikini na een dagje zwembad of strand direct goed uit. Het chloor en/of zout en zand zijn niet heel fijn voor de stof. Was het daarna op een kort programma met een klein beetje wasmiddel. Wassen met de hand mag ook! Liefst niet teveel uitwringen en liggend op je wasrekje laten drogen. Op die manier blijven de kleuren mooi en heeft de stof het minst te lijden. En dat zorgt er dan weer voor dat de pasvorm goed blijft.

Waar ga jij voor? Een badpak op bikini deze zomer?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *