Bye October | Hello November 2017

Oh echt, ik kan niet ieder maand overzicht beginnen met ‘wat vliegt de tijd’, maar zo voelt het wel hoor! Het is alweer november gewoon. We kijken nog even terug op de maand oktober. Wederom een maand met best wat lekker weer, de maand waarin Lize leerde fietsen zonder zijwieltjes, het tijd was voor Echte Post is Cool 5, en nog veel meer leuke dingen. Ik laat het je allemaal zien!Bye October

Dag oktober! Ook jij bent weer voorbij gevlogen. Je was een leuke maand. We vierden alvast het feit dat mijn ouders de komende maand 40 jaar getrouwd zijn (en omdat mijn zusje dan is uitgerekend, vierden we het dus iets eerder). Dat was een gezellig feestje, een hele mijlpaal om bij stil te staan. Lize leerde fietsen zonder zijwieltjes op een familiedag, en eigenlijk toen ik de hoop dat het dit jaar zou lukken al een beetje had opgegeven. Zo grappig dat het toch ineens gelukt is!

visitekaartje

Nog zo’n leuk hoogtepunt van afgelopen maand: mijn visitekaartjes kwamen binnen! Ik heb lang getwijfeld of ik nog wel papieren visitekaartjes wilde hebben, maar ik ben er nu zo blij mee! Ze zijn gewoon super mooi geworden.

Verder was er in oktober weer een editie van Echte Post is Cool (nummer 5 al!). Ik maakte samen met Lize een filmpje van het unboxen, zo leuk om te doen! Ik vond het weer een geslaagde editie en heb bijna een hele dag op Twitter en Instagram zitten neuzen wat iedereen kreeg, haha.

Pepijn ging naar een groot bed afgelopen maand, ook al zo’n mijlpaal, en dat gaat gelukkig heel erg goed. We gaan zijn kamer nog wat verder opleuken, en ik ben nog van plan om daar wat leuks over te schrijven. Volgt nog dus! Tot slot hadden we in de herfstvakantie een logeerhond. Dat was echt super gezellig, want Isa was een hele makkelijke en lieve hond. Van Lize mocht ze eigenlijk wel 3 weken blijven, in plaats van 3 dagen.

Blog

Het blijft leuk om te zeggen, maar ook deze maand is mijn blog weer een beetje gegroeid. Ik ben stiekem enorm trots dat de rek er nog niet uit is, en ik hoop dat ik de komende maanden mooi blijf groeien. Die ‘nieuwe’ bezoekers zijn meer dan welkom! Op social media gaat het qua groei ook vooruit, maar vooral op Instagram worden er zulke gekke ‘stappen’ gemaakt. Dan komen er weer 10 volgers bij, en de volgende dag ben ik er weer 8 kwijt. Dat hele follow-unfollow-gebeuren, ik begrijp het niet zo goed. Ik volg alleen de accounts die ik echt leuk vind, en het maakt me niet uit of je me wel of niet terug volgt. Anyway, we blijven gewoon ons best doen.

De top 3 artikelen van de maand oktober:
1. Help! Mijn kind eet geen korstjes (en is dat nou zo erg?)
2. Een jarige job is geen meisje (en meer leuke taalweetjes)
3. Porseleinstiften | je servies tekenen

Een leuke top 3: de eerste 2 artikelen zijn ook van afgelopen maand en dat zijn artikelen die ik zelf ook erg leuk vind. Het grappige van nummer 3 is dat die zo door het jaar heen al eens eerder in de top 3 heeft gestaan. Die doet het erg goed op Google blijkbaar.

1SecondEveryDay

Ik blijf dat toch zo’n leuke app vinden: al die korte stukjes film achter elkaar. Love it!

Doelen van de afgelopen maand

  • 1 boek lezen –> ik ben zo goed bezig met mijn Goodreads-challenge! Het boek van vorige maand is uit, en inmiddels heb ik het volgende boek ook al bijna uit. Denk dat het vanavond net niet meer gaat lukken.
  • elke dag 1 foto op Instagram –> Dat is bijna gelukt. Op de dagen dat ik ziek was afgelopen week lukte het (uiteraard niet), maar ik had er een goede regelmaat in zitten!

Hello November 2017!

Hooooi november, kom maar door hoor, dender de rest van 2017 er maar gewoon achteraan. Man man, onvoorstelbaar toch, dat Sinterklaas al weer bijna op de stoep staat (help, moet nog een verlanglijstje maken!). Nu de wintertijd is ingegaan lijkt het ook echt ineens een stukje kouder. De winterjassen kunnen weer van zolder gehaald worden en het wordt tijd om de kast eens op te ruimen. De zomerkleding kan nu echt weer achter in de kast. Wel leuk, ik zag ineens weer leuke winterkleren die ik stiekem een beetje vergeten was.

Qua werk zit er wat leuks in het vat voor november: ik mag een paar dagen naar Roemenië. Super leuk, want ik ben nog nooit in Roemenië geweest. Ik kan niet wachten om de collega’s daar in real life te ontmoeten (nu hebben we vooral contact via chat en mail). Verder doe ik privé vooral rustig aan, aangezien mijn migraine de laatste keer zo’n 4 dagen duurde en ik geen zin heb in een herhaling daarvan. Op het werk begint traditioneel gezien weer de drukste periode van het jaar (de jaarwissel) dus dat levert de nodige werkdruk op. En met Sinterklaas erbij kan het allemaal best druk worden. Keep it cool, laten we maar zeggen.

Doelen voor november

Qua doelen vind het ik deze maand een beetje lastig. Ik ga het toch maar weer proberen:

  • vooruit werken: aangezien ik een paar dagen in Roemenië ben, gaat het me nu lukken om die dagen te bloggen. Ik moet dus direct in het begin van november dus flink aan de bak (maar dat kan ik!).
  • elke dag een filmpje op de telefoon maken: oke, in principe elke dag. Ik vergeet het nu toch nog wel af en toe en dat is voor 1SecondEveryDay gewoon minder leuk.
  • elke dag een foto op Instagram. Ik merk dat ik sinds ik ziek ben weer een beetje lauw ben met posten, maar dat kan beter. Daar gaan we ons best voor doen.
  • uiteraard moet ik weer 1 boek lezen.
  • een filmpje op mijn blog online: het wordt weer eens tijd voor een leuk filmpje, dat is zo leuk om te maken (hoewel het best veel tijd kost).

Ik kan alvast verklappen dat er ook dit jaar weer een Sinterklaas-bloghop georganiseerd wordt. De herfsthop was een succes (in september), dus ik hoop dat dit ook weer een leuke trip langs allerlei blogs wordt. Ik kijk er in elk geval naar uit!

Hoe was jouw oktober? Ben je nog op vakantie geweest of heb je lekker in Nederland van de herfstvakantie genoten? En wat zijn je plannen voor november?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *