Slaapkamer make-over voor Lize

Toen wij de babykamer voor Lize in gingen richten (alweer 5 jaar geleden zo’n beetje), wisten we al dat we voor een ladenkast van Ikea gingen (i.p.v. een ‘echte’ commode). Vanwege de hoogte van het ding en vanwege het feit dat het multi-inzetbaar is, zo’n ladenkast. Inmiddels is Lize dus 4,5 en werd het toch echt wel tijd om de sta-in-de-weg uit haar kamer te halen. Tijd voor een slaapkamer make-over!

Slaapkamer make-over voor Lize

Afgelopen weekend waren Lize en Pepijn een nachtje uit logeren, en dat was voor ons de perfecte gelegenheid om eens met haar kamer aan de slag te gaan. Geen kindjes die het opgeruimde speelgoed weer overhoop halen. Geen waterige oogjes boven de prullenbak bij het zien van al het ‘afval’. Het ging super voorspoedig: we gooiden wel 3 vuilniszakken met oude en kapotte spullen weg, maakten alles mooi schoon en ruimden alles netjes op. Nu heeft Lize een kamer waar ze een tijdje mee vooruit kan. Toen ze thuis kwam, namen we een filmpje op met haar reactie. Als je het niet leuk vindt om een filmpje te kijken: onder het filmpje staan de foto’s van het resultaat.

De foto’s

Ik heb eigenlijk geen foto’s van de ‘voor-situatie’. Het was zondagochtend zo’n troep in haar kamer dat me dat geen goed idee leek, haha. Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het resultaat, want dat is het leukst!

slaapkamer make-over voor Lize (1)-

We beginnen bij het bed van Lize. Die kreeg een nieuw dekbedovertrek. En wat voor eentje. Ik vind dit dus echt zo’n leuk overtrek, als je er onder ligt, is het net of je de jurk aan hebt! Hij is van Snurk en je kan ‘m hier shoppen. Overigens is er ook nog een ballerina-variant die ik erg leuk vond.

slaapkamer make-over voor Lize 2

Kijk wat een mooie prinses!

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

En hoe leuk is die tiara op het hoofdkussen ook! <3

slaapkamer make-over voor Lize (2)-

Al een tijdje geleden zag ik deze kaart van Europa op Facebook voorbij komen. Zo leuk! Hij is te bestellen bij Herinnering op Linnen en er is ook een blauwe variant voor jongens. Je kunt de naam van je kind opgeven en ook het poppetje uitkiezen. Bij de kaart krijg je een boel prikkertjes (met vlaggetjes) die je dus op de plekken kunt prikken waar je bent geweest.

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

Hier stond eerst een commode. Nu is de muur wat rustiger geworden.

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

Er is nu ruimte om ook nog te spelen in de kamer: niet alles staat vol. Overigens hebben we zondag nog wel een leuke tipi tent gekocht die nu in de hoek staat.

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

Het barbiehuis is weer netjes ingericht. De stoffen mandjes naast het barbiehuis zijn nieuw en komen van Kwantum.

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

Voor de knuffels is ook nog een plekje op de rand van het bed.

slaapkamer make-over voor Lize (3)-

De meeste kussens hadden we al (zelfgemaakt of gekocht), maar helemaal nieuw is het kussen van de beagle-pup. Hoe schattig is die! Lize is er helemaal weg van, en ze sleept hem overal mee naar toe.

Lize is helemaal blij met haar ‘nieuwe’ kamer. En zonder al te veel te klussen hebben we toch een ontzettend leuke make-over gedaan.

Wat vind jij van de ‘nieuwe’ kamer van Lize? En wat zou je aan je eigen slaapkamer willen veranderen?

xx
Loes

 

Dit artikel bevat producten die mijn zijn toegezonden. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
3 Reacties

 1. Neelke
  3 november 2017 / 10:28

  Wat een heerlijke kamer heeft Lize! Echt een mooie meisjeskamer. En die poster/kaart vind ik zoooo leuk!!

  • Loes
   Auteur
   3 november 2017 / 22:43

   Dank je wel! Die kaart deed het ‘m ook voor mij. Zo leuk om er dan steeds wat bij te prikken. Spelenderwijs kun je zo heel veel leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *