Bye November | Hello December 2017

De laatste maand van het jaar is aangebroken. En dat betekent dat het tijd is om even terug te kijken naar de maand november. Een maand waarin Sinterklaas weer in het land kwam (met in Almelo gelukkig gewoon zwarte pieten, zonder discussie), we een nieuw nichtje kregen en waarin ik 4 dagen naar Roemenië ging voor mijn werk. Ik laat je zien hoe mijn november was.Bye November

Dag november! Met je 30 dagen was jij een korte(re) maand. Je dagen werden korter, we hadden minder licht en langzaamaan begint het toch echt (eindelijk) als winter te voelen. Dat was in het begin van de maand overigens nog wel anders. De dagen dat ik in Roemenië was heb ik steeds in t-shirt gelopen. Niet omdat het er buiten zo warm was overigens, maar ze hielden het binnen steeds zo’n 23 graden. Ik dacht dat ik er kapot ging! Buiten viel de temperatuur overigens ook nog mee hoor. Het was vergelijkbaar met hier. Dat reizen voor het werk was weer een hele ervaring, ik was nog nooit in Roemenië geweest, maar heb er (ondanks dat het druk was) erg genoten. Heerlijk gegeten, Cluj is een mooie stad en het was super om de collega’s in het echt te ontmoeten. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Ik had me trouwens zo voorgenomen om deze maand wat rustiger aan te doen (i.v.m. de migraine), maar dat ging niet helemaal op. Op het werk is het al zo druk dat ik vaak ’s avonds naast mijn blog ook nog wat voor het werk moet (lees: wil) doen en dat gaat soms wel ten koste van de nachtrust. Daarnaast is Pepijn ook een paar nachten flink aan het spoken geweest en dat hakt er behoorlijk in. Gelukkig geen migraine afgelopen maand, dus wat dat betreft heel fijn.

Sinterklaas kwam in het land, en dit jaar maken we het allemaal nog weer wat ‘echter’ mee: Lize zit helemaal in het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Zo leuk om te zien! Ons huis is versierd en de schoen is een aantal keer gezet, helemaal prachtig.

Blog

Zo hard als ik vorige maand groeide, zo veel moeite moest ik doen om dat zelfde aantal bezoekers deze maand ook te behouden, maar ik kan inmiddels zeggen: het is gelukt! Ook met een dag minder hebben we dus best wat bezoekers gehad hier! En daar dank ik jou uiteraard ook voor! De Sinterklaashop hielp daar natuurlijk ook wel een beetje aan mee, maar inmiddels ben ik niet meer zo afhankelijk van dat soort dingen voor bezoekers. Fijn.

De top 3 artikelen van de maand november:
1. Surprise voor Sinterklaas
2. De leukste wallpapers voor je iPhone
3. Porseleinstiften | Je servies tekenen

Leuk om te zien dat het best gelezen artikel van deze maand een hele oude is: in 2015 schreef ik ‘m al. Toch blijft het actueel rond Sinterklaas: blijkbaar zijn er veel mensen op zoek naar inspiratie voor een surprise. En de andere 2 artikelen zijn ook artikelen die steeds wel goed gelezen worden. De ene maand in de top 3, maar soms ook niet (dat rijmt, bijna dan).

1SecondEveryDay van november 2017

Deze maand heb ik echt heel heel weinig gefilmd. En dus weinig bewegend beeld in het overzichtje van 1SecondEveryDay. Dat moet deze maand echt even anders!

Doelen van de afgelopen maand

  • vooruit werken voor Roemenië: dat is gelukt! Tijdens mijn tripje naar Cluj heb ik me geen enkele dag zorgen hoeven maken om mijn blog. Daarna werd het wel minder en was er zelfs een week met minder artikelen. Maar ik doe lekker als Elsa: ‘Let it go!’
  • elke dag een filmpje op de telefoon maken: nope, een dikke misser helaas.
  • elke dag een foto op Instagram: ook niet helemaal gelukt. Maar er zit wel meer regelmaat in.
  • uiteraard moet ik weer 1 boek lezen: ja, deze wel dik gehaald. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik heb dus gewoon 5 boeken gelezen in november. En ben bezig in nummer 6. Wauw!
  • een filmpje op mijn blog online: yes, ook gelukt: we maakten een filmpje van de reactie van Lize op haar mini-slaapkamer-make-over. Vet leuk!

Hello December 2017

Hoi december, fijn dat je er bent! Ik hou van Sinterklaas en ben daarna ook blij dat het nog kerst wordt. Genoeg reden om het in huis lekker knus en gezellig te maken! Komend weekend vieren we wederom 2 keer Sinterklaas: 1 keer (beperkt) met mijn familie (omdat mijn zusje pas is bevallen doen zij niet mee en hebben we dus ook geen lootjes getrokken). Zondag vieren we het dan bij de schoonfamilie en gaan we eerst met de kindjes naar het theater om naar Sinterklaas te kijken. Ik ben stiekem heel benieuwd!

Op het werk is het de drukste periode van het jaar, en dat merkte ik de laatste week van november al. Ik hoop dat het blijft lukken om de komende maand 4 artikelen per week online te krijgen. Zo niet, dan is het maar even zo. Er zitten soms zo weinig uren in een dag, ha.

Doelen voor december

Tja, qua doelen wil ik het eigenlijk een beetje rustig houden de komende maand. Ik weet nu al dat ik heel druk ga zijn en heb dus niet zo heel veel tijd voor niet-haalbaren doelen (haha).

  • Ik wil dit jaar graag mijn goodreads-challenge halen: dat betekent dat ik nog 2 boeken moet lezen in december. Daar gaan we voor!
  • Een kerst-DIY online: ik weet nog niet precies wat het moet worden,  maar ik wil graag iets knutselen voor de kerst.
  • Meer filmen voor 1SecondEveryDay!!!!!
  • Continuïteit voor mijn Instagram-feed. Misschien is elke dag posten net iets te veel, maar het moet wel bijna elke dag.
  • Oh ja, het belangrijkste: genieten van deze feestmaand!

En daar laat ik het bij voor de maand december. Genoeg te doen, de komende tijd, zowel zakelijk, blog-zakelijk als privé.

Hoe was jouw november? Geniet je ook zo van Sinterklaas? En gaan jullie dit weekend al Sinterklaasavond vieren of wacht je echt tot 5 december? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *