Bye February | Hello March 2018

De laatste dagen van februari brachten we door in Oostenrijk. Iets met sneeuw, -15 en toch ook wel veel zon (jeej!). Ideale omstandigheden voor een wintersport dus. Ondertussen probeer ik mijn blog een beetje bij te houden, maar dat is wel lastig als je ook lekker in de sneeuw kunt bivakkeren. Dat het ondertussen maart is geworden, is eigenlijk wel een gek gevoel. We zitten nog dik vet in de winter, terwijl ik in maart altijd het gevoel heb dat de lente gaat beginnen. Voordat we zeggen Hello March 2018, blikken we eerst nog even terug op de maand februari.

Bye February

Ook de 2e maand van 2018 zit er al weer op. Elke keer schrik ik er eigenlijk van hoe snel dat gaat. Nog steeds ben ik niet gewend aan dat jaartal, 2018. Ik weet niet wat het is, haha. Ik denk dat ik gewoon oud word.

Februari was in elk geval de maand van mijn verjaardag: ik mocht 35 kaarsjes uitblazen en we hadden een leuk feestje. Ik had zelfs sneeuw op mijn verjaardag, echt een super leuk cadeau. Qua weer was het een gekke maand (voor mijn gevoel ik elk geval). Het was erg koud, maar we brachten ook een heerlijke dag aan het strand door. Met een stralende, prachtige zon. Het leek wel haast lente! Ik vond hoe dan ook dat de krokussen in Scheveningen hun sprieten al een stuk verder boven de grond hadden dan in Almelo, maar goed. Dat het de laatste dagen van februari nog zo koud zou worden, dat had ik niet meer gedacht.

Overigens ging ik op zo’n heerlijke koude (zon)dag ontzettend vroeg uit de veren om met een fotograaf uit Enschede op pad te gaan. We gingen naar het Aamsveen en ik leerde allerlei dingen over mijn (nieuwe) camera. Wat een leerzame dag was dat. Verder stond februari ook in het teken van ziek zijn. Lize had ontstoken ogen en griep, Ton werd geveld door de griep en in Oostenrijk moest ook Pepijn er aan geloven. Wat dat betreft is -20 helemaal zo gek nog niet: ik hoop dat de bacteriën er flink van langs kregen. Overigens viel die -20 in Oostenrijk me alles mee: ik moest wel de bivakmuts op met skiën, maar verder was het voor de sneeuw echt perfect. Heerlijk ski-weer!

Blog

Ook deze maand heb ik het qua bloggen niet helemaal op de rit. Zo zit ik nu in Oostenrijk dit bericht te typen, terwijl ik had gehoopt toch een beetje vooruit te werken. Waarom dat nou precies niet lukte, weet ik eigenlijk zelf ook niet. Maar ik heb goed naar Frozen gekeken en ik denk dan ook maar: Let it go, Elsa. Qua bezoekers heb ik niets te klagen en ook in februari kwamen er wat leuke samenwerkingen binnen, dus we blijven vooral doorgaan!

De top 3 artikelen van februari is:
1. Goedkope borsteltjes voor de Philips Sonicare
2. Een tompouce haken
3. Porseleinstiften: je servies tekenen

Ja, wel een leuke top 3, eens een keer anders dan anders. Ik werd begin dit jaar benaderd door Voordeligetandenborstels.nl over mijn artikel over hun tandenborsteltjes. Ik was toen gematigd positief, en inmiddels hebben ze een boel verbeteringen doorgevoerd. Ze wilden dan ook graag dat ik de nieuwe borstels ging testen. En zo kwam een leuke samenwerking tot stand, want inmiddels zijn we ook met de kinderborstels aan het testen (waarover binnenkort dus meer). Zij deelden mijn artikel ook op hun Facebookpagina, wat weer de nodige bezoekers opleverde. Verder is mijn zusje Margot lid geworden van een Facebookgroep waar je gratis haakpatronen kunt downloaden en daar deelt ze mijn artikelen. Ook dat levert leuke traffic op. Tja, en die porseleinstiften: die doen het erg goed via google.

1SecondEveryDay van februari 2018

He leuk, weer zo’n maandoverzichtje in een film. Helaas wederom met veel foto’s, want dat met die filmpjes, dat vergeet ik echt gewoon. Mijn telefoon lijkt ook steeds voller te raken (joh) en ik kan slecht dingen weggooien (ja, zelfs foto’s!). Anyway, het blijft leuk om zo een maand te zien, al zeg ik het zelf.

Doelen van de afgelopen maand

  • 2 boeken lezen –> Daar twijfel ik over of het gelukt is. Ik ben bezig in boek 3 van 1q84 van Haruki Murakami, maar twijfel of ik in januari al in boek 1 was begonnen.. Ik vind het eigenlijk zo’n vaag verhaal en weet nog steeds niet of ik het nou leuk vind. Maar ik ben wel ontzettend benieuwd hoe het afloopt en dus lees ik maar door, haha.
  • de blogverhuizing in goede banen lijden –> Ja, dat is gelukt. Of in ieder geval: ik ben inmiddels verhuisd. Dat had nog wel wat voeten in aarde, want de nieuwe hostingpartij had een back up geplaatst van 4 januari, van het moment van afsluiten van het contract daar. En omdat ik op 22 februari pas over ging, was ik dus 6 weken werk kwijt. Gelukkig kon, na overleg, de meest recente back up teruggeplaatst worden en was het geregeld, maar ik had er wel ff een dagje buikpijn van.
  • een winactie organiseren –> Nope, niet gelukt. Ik moet er nog iets voor knutselen, en net als met bloggen lijk ik daar even geen tijd voor te hebben. Die schuif ik dus door voor komende maand.

Hello March 2018!

Hoi maart, kom er maar in hoor! Ik ben er helemaal klaar voor! We beginnen maart dus goed met nog een paar dagen in Oostenrijk, en met deze sneeuwkwaliteit durf ik het wel aan om ook nog een paar ski-kilometers te maken (zie hier waarom ook alweer). Verder staat de verjaardag van Lize op het programma: 5 jaar wordt onze kleine dame alweer. Wat een feest! Kan eigenlijk niet geloven dat ze alweer (of nog maar) een jaar naar school gaat. Het lijkt al zoveel langer!

Verder staat er geloof ik voor deze maand niet zo heel veel op het programma, en dat mag ook wel een keer. We gaan wel zien wat maart qua weer gaat brengen: ik hoop in elk geval niet te veel regen. Als ik iets mag wensen.

Qua doelen ben ik even een beetje zonder inspiratie: het lijkt toch allemaal niet zo te lukken als ik wil en het is zo stom om elke maand te zeggen dat het niet is gelukt om de doelen te halen. Ik zal toch een poging doen:

  • 2 boeken lezen: die blijft gewoon staan, en dat is ook iets wat wel gaat lukken.
  • die winactie regelen, die ik eigenlijk afgelopen maand al online had willen hebben.
  • een knutselproject voorbereiden voor Pasen

Yes, 3 doelen voor de komende maand. Dat moet te doen zijn toch?

Zo, en daarmee sluit ik dit artikel af, ik neem nog lekker even een Oostenrijks biertje en morgen hoop ik nog even te kunnen skiën!

Hoe was jouw februari? Heb je nog wat leuks gedaan? En is de griep jullie huis voorbij gegaan of heb je er ook wat van meegepakt?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *